Nordsverige og Lapland

  • The Northern lights in Swedish Lapland
    The Northern lights in Swedish Lapland

    © Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Nordsverige, inklusiv det storslåede og vidtstrakte Lapland, er helt unikt. Tænk bare på: Hvor ellers kan I bo på et ISHOTEL?

Hvor ellers i verden kan I sidde rundt om lejrbålet sammen med samisk guide, mens I udveksler historier om dagens eventyr med hundeslæde og smager på lokale delikatesser? Eller bare stirre målløst på Nordlyset på observationsstationen, Aurora Sky Station.

Glæd jer til at prøve at fiske med flue efter kæmpestore laks eller arktiske fjeldørreder under sommerens midnatssol, eller til at snøre vandrestøvlerne og prøvekræfter med den verdensberømte vandrerute Kungsleden.

Byerne Luleå og Kiruna, begge to nord for polarcirklen, er de sidste to større poster med civilisation, moderne faciliteter og komfort - kun nogle få minutter fra noget nær den sidste ødemark i Europa.

I kan opleve Nordsverige på en helt særlig måde ved at tage Inlandsbanan fra Kristinehamn i Värmland til Gällivare i Lapland. Turen kan gøres på 2 dage, men de fleste bruger flere dage på oplevelsen. Vælg f.eks. en af de 9 ”Tog+Hotel” pakkerejser med tog, hotel og aktiviteter eller rejs på helt egen hånd med Inlandsbane-kortet. Undervejs gør toget stop ved de mange spændende attraktioner og til kaffe- eller spisepauser med lokale specialiteter.

Der er ganske enkelt ingen andre steder som Nordsverige og Lapland.

Snowmobile in Swedish Lapland

På snescooter gennem Lapland

En snescooter-safari med guide gennem Laplands vidtstrakte vildmark er en grænseoverskridende oplevelse. Der er kun jer, sneen, de uendelige hvide vidder og den gruppe af andre eventyrlystne, I følges med.

Fermented herring – Surströmming – a Swedish specialty

Surströmming

Aldrig har rådden fisk lugtet så dårligt – og smagt så godt! Sådan er surströmming. Lavet på små forårssild fra Østersøen, saltet og lagt til gæring i ro og mag, før de kommes på dåse i ca. 1 måned inden de sælges og fortæres – med vellyst!

Räitavagge, Kebnekaise, Swedish Lapland

De svenske fjelde

Fjeldene i Sverige, ikke mindst i Nordsverige, når op i ca. 2.000 meters højde, og rummer spændende stejle udfordringer til både bjergvandrere og deciderede bjergbestigere.

Different Swedish design at Designtorget store

Svensk design

Det bedste sted at opleve og købe svensk design – er selvfølgelig i Sverige.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden