Östergötland – har alt!

  • Canoeing at St Annas archipelago, in Östergötland
    Canoeing at St Annas archipelago, in Östergötland

    Henrik Trygg/old.imagebank/VisitSweden

[text]

Pladser

Tag afsted alene, med venner eller hele familien – uanset hvad, så har Östergötland uendeligt meget at byde på. Regionen lokker med masser af seværdigheder og attraktioner, samt et utal af events og aktiviteter for hele familien. Naturligvis er her også fantastiske og varierede naturoplevelser.

Du kan roligt planlægge en længere ferie til Östergötland, for det er helt sikkert at her findes noget for enhver smag og ethvert temperament. Naturen er smuk og betagende og omfatter alt fra badestrande til skærgård, dybe skove og fjeld.

Östergötland kan med berettigelse kaldes ”en perle”!

Samtidig er regionen hjemsted for en lang række spændende købstæder med fascinerende kulturhistorie og masser af seværdigheder.

Östergötland er blandt andet hjemsted for adskillige historisk vigtige kirker, hvoraf flere kan dateres helt tilbage til middelalderen, mens også slotte og herregårde som regel er åbne for besøgende. Gå endelig ikke glip af middelalder-katedralen i Linköping, som med sine ca.

800 år er Sveriges næstældste kirke, og ikke vil undlade at imponere med sit høje spir. Blandt områdets smukke historiske slotte, kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Ekenäs Slot, Löfstad Slot og Vadstena Slot.. – jo, der er masser at vælge imellem for de kultur- og historieinteresserede.

Gourmét, shopping og city-oplevelser

Når du er ”på farten” i det skønne svenske landskab, med familien eller vennerne, findes der altid rige muligheder for hyggelige kaffepauser på café eller konditori, samt herlige måltider på de mange lokale restautranter.

Det traditionsrige rustikke landkøkken, som også igennem de senere år har nydt en fantastisk spændende modernisering, kan byde på mange store overraskelser – svensk mad er meget mere og andet end du måske tror!

Er du til shopping, mode og andre aktiviteter i byen vil du opdage, at Östergötlands mange livlige købstæder bugner med tilbud og opdagelser.

Du finder uden tvivl masser af kvalitetsvarer i spændende butikker – lokalt håndværk såvel som moderne designs og internationale mærkevarer- mens hyggelige caféer og gourmét-restauranter lokker når du trænger til en pause.

Der er aldrig langt mellem oplevelser

Da regionen Östergötland ikke er voldsomt stor, vil du let kunne besøge mange dejlige byer, seværdigheder og naturområder på din ferie.

Du vil nok blive overrasket over hvor meget der er at opleve i dette område af Sverige, som med berettigelse kan kaldes ”en perle”.

For de teknisk og historisk interesserede (små og store drenge) må et besøg på det svenske flvevåbens museum (Flygvapenmuseum), udenfor Linköping, anbefales.

Museet ligger på Malmen flyvebase og udstiller en spændende samling af militærfly, som blandt andet omfatter Saab bombefly, Nieuport, og Breguét, såvel som en Gripen-simulator og meget mere.

De mange lokale turistkontorer er klar til at hjælpe dig med enventuel information og gode tips til din ferie. Uanset om du er mest interesseret i kulturoplevelser, shopping, action, natur eller gourmet-gastronomi, så er der masser af tilbud i Östergötland, som vil ramme lige i plet!

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden