Midtsverige

  • Nordåker in Dalarna
    Nordåker in Dalarna

    © Synöve Borlaug Dufva/imagebank.sweden.se

  • Uppsala Castle
    Uppsala Castle

    © Mark Harris/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Midtsverige lokker med en lang række interessante seværdigheder og attraktioner, og med mange forskellige events og aktiviteter for hele familien.  

Selvfølgelig skal I opleve Stockholm – det er trods alt Sveriges hovedstad – med giv også jer selv den fornøjelse, det er at lægge vejen forbi den gamle middelalderby Uppsala og også forbi Sigtuna; byen, der påstår, at det er den smukkeste by i verden. 

Længere mod nord, oppe i Dalarna, bør I ikke gå glip af den fantastiske Falun Mine ved Det Store Kobberbjerg i Falun, der er optaget på UNESCO liste over Verdenskultursteder.  

Oplev Midtsverige med tog

I kan opleve Midtsverige på en helt særlig måde ved at tage Inlandsbanan fra Kristinehamn i Värmland til Gällivare i Lapland. Turen kan gøres på 2 dage, men de fleste bruger flere dage på oplevelsen. Vælg f.eks. en af de 9 ”Tog+Hotel” pakkerejser med tog, hotel og aktiviteter eller rejs på helt egen hånd med Inlandsbane-kortet.

Undervejs gør toget stop ved de mange spændende attraktioner og til kaffe- eller spisepauser med lokale specialiteter.

 

Dancing around the maypole. Midsummer in Sweden

Midsommer i Sverige

21. juni 2013 er årets længste dag i Sverige; den svenske ”midsommar”.

Denne højtid er muligvis, for svenskerne, den vigtigste og mest højtelskede højtid på hele året. Fejringen af den lange dag og de lyse nætter ventes med længsel.

Mosebacke at Södermalm in Stockholm

Stockholm

Stockholm. Storslået. Og stærkt vanedannende!

Storbyen Stockholm, Sveriges hovedstad med den smukke skærgård, er en metropol i norden, hvor der er mulighed for at opleve masser indenfor seværdigheder, shopping og gastronomi.

Stockholm´s Royal Palace

De kongelige svenske slotte

Den svenske kongefamilie bor på 3 bedårende kongelige slotte i Stockholm og på Øland.

Fishing in Sweden

Fiskeri for enhver

Sæsonen for fiskeri varierer pga. Sveriges længde. Med 2000 kilometer fra den ene ende til den anden dækker landet flere klimazoner. I det lavtliggende, frodige landskab mod syd kan man normalt fiske fra kysten og i elve og søer året rundt.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden