Design i Malmø

[text]

Pladser

Har du også prøvet at komme til en fest iført din nye særprægede kjole, og så står der en anden i samme outfit?

Hvis du vil undgå den slags overraskelser, så kan du bare tage over til Skåne hvor du finder et væld af helt specielle butikker med masser af ting og sager, som du ikke finder i Danmark.

Malmø er en af Sveriges hotteste designbyer

Malmø er uden tvivl en af Sveriges hotteste designbyer med et stort udbud, både hvis I søger klassisk skandinavisk design og mere nyskabende, internationalt design.

Kulturel mangfoldighed

Det er især Malmøs kulturelle mangfoldighed og nærheden til kontinentet, der skaber inspiration. I Malmø findes en speciel atmosfære, hvor man ikke går så voldsomt op i prestige, og hvor der gives stor plads til kreativitet og nye måder at tænke og udtrykke sig på.

I Malmø er man ikke så regelret. Her har unge kreative kunstnere de bedste forudsætninger for at vove lidt mere og gå nye veje. Her mødes stort og småt, nye konstellationer vokser frem, og der skabes nyt design, der afviger fra gængse normer og udfordrer. I Malmø kan I finde alt fra inspirerende formgivere og modeskabere til anerkendte designbutikker.

Malmøs designerånd

I kan evt. begynde jeres jagt på Malmøs særlige ”designer-ånd” i Form/Design Center, der ligger centralt i byen i Hedmans gården ved ”Lilla torg”. Her finder I et bredt udbud af svensk og skandinavisk design.

Det er Sveriges første designcenter, grundlagt helt tilbage i 1964. Her i et gammelt kort magasin fra 1800-tallet har man skabt en spændende dynamik, hvor nyt design mødes med gamle funktioner og arkitektur.

Hvert år vises 20-25 udstillinger, som omhandler alt fra arkitektur og formgivning til industriel design og kunsthåndværk.

En verden af boligindretning

Davidshallsgatan går over Gustav Adolfs Torg, hvor den bliver til Engelbrektsgatan – et slaraffenland for indretningsentusiaster. Marrakech Design, Nomvula og Wild & Wonderful byder på eksotisk indretning i små butikker med hyggebelysning.

Norrgavel i ”Odd fellow-paladset” – ligeledes i Engelbrektsgatan – sælger også designmøbler og har en særlig miljø-profil på deres smukke produkter.

Overfor ligger Formargruppen og Olsson & Gerthel, hvor du kan finde eksklusivt møbeldesign og moderne kunst i store, lyse lokaler. Hos Olsson & Gerthel finder man populære mærker som Hay, Vipp og Muuto, samt en hel afdeling med bøger om design og arkitektur.

Lilla Torg ligger et stenkast fra Engelbrektsgatan, og her får man det bedste indtryk af det gamle Malmø. Skæve bindingsværkshuse og hyggelige små baggårde med gallerier og udstillinger. Herfra er der ikke langt til Centralstationen. Man bør dog, hvis man har tid, unde sig selv at gå over Stortorget og kaste et blik på Skt. Petri Kyrka, som er en af Malmøs ældste bevarede bygninger og stammer tilbage fra 1300-tallet.

Vi er kommet til Centralstationen, hvor turen tidligere startede for rigtig mange andre danske shoppere. I dag kan man som nævnt også vælge at starte turen på Triangeln, men under alle omstændigheder er Sverige og Malmø nu kun en hurtig togtur væk.

Malmö Konsthall

Malmøs kulturliv

Malmø er en behagelig ”lille” storby, og alle de store kulturelle seværdighed ligger, så I nemt kan gå mellem dem.

Art and design by Formargruppen in Malmö

Shopping i Malmø

Hvorfor er Malmø bare perfekt til en hyggelig shoppingtur? Ganske simpelt; I kan gå rundt til alle butikkerne og indkøbscentrene – næsten da!

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden