[text]

Naturen midt inde i Malmø

Malmø er berømt for dens parker og grønne områder inde midt i byen (16 og vi har sikkert ikke set den sidste endnu) og de smukke kanaler, der snor sig gennem de ældste dele af byen. I kan cykle, sejle eller spadsere fra den ene grønne afslappede oase til den anden, fordi alle Malmøs parker og grønne områder ligger tæt på hinanden.

  • Western Harbour in Malmö
  • Pildammsparken in Malmö
  • Ribersborgs beach, Malmö

Western Harbour in Malmö

Parker, haver og grønne områder

De 4 største parker – Folkets Park, Slottsparken, Pildammsparken og Kungsparken – danner et grønt bånd mellem byens strand ude ved Ribersborg og stadion området mod nordvest. Andre populære parker og grønne områder er Raoul Wallenbergs Park, Bulltofta og Bunkeflo engområderne, der indbyder til picnic, gåture og forskellige slags sport. Og i den – aldeles bedårende - Dronning Silvias Rosenträdgård kan I opleve udendørs teater og koncerter om sommeren.

Strandparker

Västra Hamnen er byens helt nye og moderne bydel med den overvældende udsigt over den 8 km. lange Øresundsbron, der elegant rækker ud mod naboerne fra vest. Västra Hamnen kvarteret er stort, det er grønt og det ligger lige ud til vandet. Bydelen har masser af åbne pladser, og 2 parker; Scania park og Dania park, der begge er skabt med en enestående park arkitektur.

Bliv nøgenbader!

Det 2,5 km. lange strandområde ved Ribersborg byder på flere restauranter, caféer og musiksteder, og i det gamle klassiske Ribersborg Kallbadhus kan I faktisk blive nøgenbadere (den restaurerede søbadeanstalt har bl.a. sauna og et afskærmet nøgenbader områder – hvis I har lyst til den slags!).  Malmø har også andre strande, som f.eks. Scania badet i Västra Hamnen, og strandene ved Sibbarp og Klagshamn. 

Et besøg i Slottsparken, hvor man også dyrker en lang række økologiske produkter, er svært at komme uden om, hvis I er interesseret i moderne havebrug. I kan købe planter, frugt og grøntsager eller spise den lækre mad i den ganske berømte (og meget populære) økologiske café.

Ribersborg beach in Malmö

Gå på stranden – midt i Malmø

Hvis I tager til Malmø om sommeren, så kan I roligt tage klip-klappere, badetøjet og et håndklæde med! Malmø har fine strande og gode badesteder – og I kan gå dertil fra centrum.
The Cathedral of Lund

Lund

I Lunds tusindårige bymidte ligger Domkirken, Universitetshuset, Kunsthallen og mange museer sammen med livlige markeder, butikker, varehuse, populære caféer og restauranter.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden