[text]

Malmö Opera

Malmøs operahus bliver betragtet som et mesterværk i funktionalistisk arkitektur, designet af de anerkendte arkitekter, Sigurd Lewerentz, Erik Lallerstedt og David Heldén. Operahuset har en af Nordens største sale med plads til 1.500 tilhørere. Selve scenen er også en af største i Europa, og husets foyer er kendt for både den elegante marmortrappe og sin rummelighed.

  • The Malmö Opera

The Malmö Opera

Operabygningen kombinerer det smukke og modernistiske med det klassiske. Den er tegnet af tre kendte arkitekter med modernisten Sigurd Lewerentz i spidsen. Den blev indviet i 1944. Malmö Dramatiska Teater råder over to scener, en i Hipp (Hippodrom), som er en charmerende historisk cirkusbygning, og den anden i operakomplekset.

Skånes Dansteater blev genåbnet i 2005 i fantastiske nye omgivelser i en tidligere fabriksbygning i det gamle værftsområde, som nu gennemgår en rivende ny udvikling og forvandling til et moderne bylandskab. Teatrets repertoire er moderne dans, og man er med helt fremme internationalt.

Plads til både musik og dans

Malmö Opera spiller et klassisk internationalt opera repertoire. Her kan I både opleve de store operaklassikere, musicals og nutidige musik-dramaer og shows. På den mindre scene, Operaverkstan, er der ofte moderne forestillinger for børn og unge mellem 3 og 19 år.

Hvis I har interesse for nyskabende kunst, kan I opleve nye svenske produktioner af operaer og musicals. I kan også være med til gallaaftener, orkester- og kammerkoncerter, moderne dans og klassisk ballet.

The Hives

Moderne svenske ikoner – ABBA, design og kultur

Det er måske Sveriges kultur og moderne indstilling til alt, der er landets vigtigste eksportvare. Svensk design, musik, kunst og litteratur beundres over hele verden.

Falun Mine/Falu koppargruva – World Heritage Site

Der er ikke noget tørt og kedeligt over Sveriges museer

Sverige har mange museer af alle slags – fra de mest storslåede nationale museer til private samlinger. Hvad arkitekturen angår, er hele registeret repræsenteret – fra det helt klassiske til det mest ultramoderne.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden