[text]

Jul i Malmø

Malmø går helt amok i julemarkeder, is og udsmykning, når juletiden nærmer sig. Byen vælter sig i isskulpturer, skøjteløb på torvene, julemarkeder og peberkager. Ja, byens forretninger har sågar en konkurrence om det smukkest juleudsmykket vindue.

  • Christmas time at Gustav Adolfs torg in Malmö
  • Christmas market at Södertull in Malmö
  • Christmas shopping at David Design in Malmö
  • Coffee break at Pronto, Lilla torg in Malmö
  • Torso Twisted Lounge at Western Harbor in Malmö

Christmas time at Gustav Adolfs torg in Malmö

Julemarkeder

Hvis I vil opleve et ægte traditionelt svensk julemarked, så finder I det bl.a. på Malmöhus Slott, Katrinetorp eller ved Södertull. Der vil med garant være masser af kunsthåndværk, hjemmelavede julespecialiteter og ristede mandler.

GOOD julemarkedet på Gustav Adolfs Torg kan I finde Malmøs bedste bæredygtige julevarer; enten økologiske, fair trade, genbrugt, godt gammelt eller lokalt produceret. Eller lidt af det hele!

Gastronomer og gourmeter bør planlægge at besøge ”Bondens Egat Marknad” på Drottningtorget; her kan I gå jule-amok i økologiske julepølser, sennep fra Skåne, lokalt producerede produkter og håndstrikkede vanter.

Mødesteder i juletravlheden

De voksne søger til de opstillede glögg boder for at holde kulden borte med et glas rygende varmt glögg, mens de hyggespiser pepparkakor. Så er det jul i Sverige!

Skøjteløb

Juletid betyder skøjteløb i Malmø. Ta’ jeres egne skøjter med eller lej dem ved de opstillede skøjtebaner i f.eks. Raoul Wallenberg Park (med kunst- og lysinstallationer) og i Folkets Park.

Advent, koncerter og butiksvinduer

Hvis I kommer til Malmø på den første søndag i Advent, så sørg for at være nede på Stortorget, når man tænder byens juletræ. Op til jul er der julekoncerter (en stor tradition i Sverige), optræden og i det hele taget lidt mere sjov i gaden end normalt. Og så er der traditionen med Skyltsöndag, hvor de forretningsdrivende konkurrerer om, hvem der har lavet den flotteste eller mest originale vindues-juleudstilling.

Sådan undgår I at fryse

Gå inden døre med jævne mellemrum for at holde en pause med en kop varm kaffe, chokolade eller gløgg. Der er mange fine caféer i Malmø, der alle passer perfekt til en ”fika”; kaffepausen, der er svenskernes uofficielle yndlingsdisciplin. Prøv gerne en hjemmelavet lussekatter, den traditionelle julebolle med safran.

Julbord – julens overflødighedshorn

Julbord, det svenske svar på de vestlige naboers julefrokost, har altid svenske favoritter på programmet – eller rettere på bordet. F.eks. marinerede sild på 100 forskellige måder, vildtpaté, røget rensdyrkølle og gravad laks. Samt et væld af andre traditionsrige retter, både i moderne versioner og som ”vor mor lavede dem”. Det meste bliver skyllet ned med pæne mængder af øl og snaps. Stort set alle restauranter i Malmø – fra høj til lav – serverer julbord i tiden op til jul. Men der er altid run på, så husk at bestille bord i god tid.

Besøg Wintermezzo på Stortorget, et vinter eventyrland med isskulpturer, aktiviteter og underholdning.

Shopping in Malmö

Shoppingcentre i Malmø

Er I til stor-indkøb og effektiv ”power-shopping”, i flere forskellige forretninger, er Malmø’s shopping-centre perfekte. Her er alt under ét tag!

Restaurant “bloom in the park” in Malmö

Restauranter i Malmø

Malmø er berømt i Sverige for den udsøgte kombination af impulser fra de internationale madkulturer og de bedste skånske traditioner; de mødes i Malmø og i Skåne, og sød musik – og god mad – opstår.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden