[text]

Mad og drikke i Gøteborg

Folk fra Gøteborg og den svenske vestkyst siger ofte selv, at de kommer fra den ”forreste del af Sverige”, og der er ingen tvivl om, at de bestemt ikke overdriver deres førsteret, når det handler om frugterne fra havet ud for den lange svenske vestkyst.

  • Seafood from Gothenburg, West Sweden
  • Restaurant Kock & Vin in Gothenburg

Seafood from Gothenburg, West Sweden

Der er ikke noget, der slår en friskfanget makrel, torsk, pighvar, kulmule eller hvilling ude fra Skagerrak eller Kattegat; især ikke når den er blevet tilberedt på nogle af Sveriges bedste fiskerestauranter i Gøteborg.

Skærgårds-rejer fra Smögen er en sand delikatesse (ikke mindst om sommeren, indtaget friskkogt på bryggen i Smögen). Det samme er hummerne og de verdensberømte østers fra Grebbestad i Bohuslän. Og når hummersæsonen begynder i efteråret, myldrer det med entusiaster i de lokale fiskerbåde på vej på ”hummersafari” ude blandt småøerne og klippeskærene i skærgården. På den frugtbare jord inde bag ved i det madglade Västra Götaland er der masser af veldrevne små råvareproducenter som f.eks. Påverås’ med deres prisvindende oste og Sivans, der sælger deres oste på torvet i Vara. I bør også prøve Mowitz kyllinger fra Hjärtum eller Bitterna lam.

I kan finde mere information – og samle appetit – på www.goteborg.com

Crayfish party in Skåne

Krebsegilde i Sverige

”Kräftskiva”, som det hedder på svensk, er en oplevelse man ikke kommer udenom, hvis man virkelig vil tæt på den svenske folkesjæl og kulturelle tradition. Krebsegildet er ligeså ”svensk” som midsommer og gedebukke af strå. Nyd den hyggelige sommerstemning med snaps, sjove traditioner og de lækre krebs.

Seafood plateau in West Sweden

Maden i Vestsverige

Maden i Vestsverige er bestemt værd at rejse – og komme igen – efter.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden