[text]

Slottsskogen

Lokalt i Gøteborg kalder man Slottsskogen for byens lunger. Det kan ikke overraske, når man tænker på, at den ca. 1,4 km2 smukke skov med vilde rådyr og natugler – skabt i og fredet siden 1874 – er et overdådigt stort område med skov, stisystemer og åbne lysninger stort set lige ved siden af byens centrum.

  • The Slottsskogen park in Gothenburg

The Slottsskogen park in Gothenburg

Ligegyldigt om I bare vil slentre en stille tur gennem parken eller vil løbetræne på skovstierne, så følg efter de lokale! De bruger Slottsskogen til at komme ud i det fri. I kan plukke vilde skovjordbær eller blåbær i sensommeren, tage ungerne med ud på de gennemtænkte – og sjove – legepladser, spille bold på plænerne eller nyde solen over en picnic.

Ta’ en hyggestund sammen over en omgang minigolf eller frisbee golf; på varme solskinsdage kan I tage badetøjet på og udfordre de lokale på beachvolley banerne. Slottsskogen er også rammen om det årlige Gothenburg Marathon og der er sågar et observatorium med eget teleskop, hvor I kan kikke efter andre planeter og opleve stjerneskud.

Zoologisk have

Slottsskogen har også en zoologisk have med store rummelige indhegninger til de fritgående dyr. Her kan I bl.a. opleve elge, rådyr og heste. Og i børne-zoo kan I møde vildsvin, langhårede geder, får, kaniner, høns og Gotlands-ponyer, som man tilmed kan få en ridetur på. Der er også damme med ænder, sæler og sågar pingviner.

Musik

Slottsskogen er stedet, hvor den årlige Way Out West sommer musik festival finder sted, og der er tillige en koncertpavillon med regelmæssig musik- og dansearrangementer gennem hele sommeren. Gøteborgs symfoniorkester spiller også friluftskoncerter i Slottsskogen om sommeren.

Godt at vide:

Få et klart indtryk af hakkeordenen blandt Slottsskogens pingviner. De bliver fodret hver dag kl. 14.30. Snup evt. en pause på en af parkens 3 caféer.

The Botanical Garden in Gothenburg

Gøteborg – oplev naturen i byen

Hvis I ellers kan slippe attraktionerne, lyden af det summende centrum, forretningerne og byens fantastiske spisesteder, så har Gøteborg faktisk fantastiske naturoplevelser ganske tæt på centrum. Oplev de uspolerede vidunderlige parker eller ta’ rutebådene ud i skærgården, der begynder lige ved indsejlingen til Gøteborg.

Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast

Vestkystens skærgård

Havet, dyrelivet, havkajakken, fiskestangen og livet ombord på sejlbåden. Velkommen til skærgården på den svenske vestkyst.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden