[text]

Gøteborg – oplev naturen i byen

Gøteborg er Sveriges største havneby, så I er aldrig langt fra vandet og havet; hvad enten I nyder livet på byens charmerende kanaler eller oplever indtrykkene nede i havnen med alle skibene på vej til eller fra den store verden.

  • The Botanical Garden in Gothenburg
  • The Slottsskogen park in Gothenburg
  • A drink by the water in Gothenburg

The Botanical Garden in Gothenburg

Parker

Når folk i Gøteborg skal ha’ lidt frisk luft og en rask gåtur, tager de ofte ud til Slottsskogen, en kæmpestor naturpark i byens sydvestlige hjørne. Det meste er skov med åbne lysninger ind i mellem, og fra tre udsigtssteder får man et fantastisk overblik over byen.

Vil I gå en længere tur eller måske være lidt vildere og sejle i kajak, så er Delsjön naturområdet sydøst for byen et rigtigt godt sted. Der er 2 forbundne søer (kaldet ”Stora” og ”Lilla” – af åbenlyse grunde!) med træklædte klippeklinter, og masser af skov og små dale, der bare skal nydes. Om vinteren er her faktisk nogle gang muligheder for alpint skiløb – med lidt god vilje!

Hvis I er til raffineret havekunst, udsøgte samlinger af planter og vækster og store, hyggelige planer, perfekt til en picnic, så bør I besøge byens botaniske have, Göteborg Botaniska Trädgård, sydvest for centrum. Det er en af de fineste af sin slags i Europa, og bestemt værd et besøg – også selvom man ikke er have-entusiast. Her er hen ved 20.000 plantearter, blomster, træer, smukt spredt over det 175 hektarer store område.

Hvis I vil vide mere om Gøteborgs parker og grønne områder, kan I finde det her.

Skærgården og øerne

Øerne i den sydlige del af Gøteborgs skærgård ligger faktisk bare en kort sejltur fra Saltholms Terminalen i den sydvestlige del af byen; I kan tage sporvognslinie 11 fra Centralstationen og ud til terminalen. De nærmeste øer er Styrsö, Vrångö og Donsö. Et besøg på øerne giver et godt indtryk af livet på vestkystens øer. Her er smukt med mulighed for gåture og svømmeture fra de hyggelige små strande.

Vil I vide mere om, hvordan I kommer lidt længere væk til den nordlige del af vestkyst skærgården, så kan I kontakte et af Gøteborgs turistkontorer her.

Det er en god idé at købe Göteborg City Card. Det giver fri rejse på offentlig transport, fri parkering, masser af gratis entré til byens mange attraktioner samt rabatter og fordele i en lang række forretninger.

Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast

Vestkystens skærgård

Havet, dyrelivet, havkajakken, fiskestangen og livet ombord på sejlbåden. Velkommen til skærgården på den svenske vestkyst.

The Slottsskogen park in Gothenburg

Slottsskogen

Et fristed med både vilde og afslappede aktiviteter midt inde I Gøteborg.

The Botanical Garden in Gothenburg

Gøteborgs Botaniske Have

Gøteborgs Botaniske Have rummer flere have-områder og tema-haver, bl.a. den prisbelønnede ”Klippe-have”, den farveglade Rododendron Dal, og den fredfyldte og rolige Japanske Dal. Her er oplevelser og udfordringer for alle sanser.

The art museum in Gothenburg

Kultur i Gøteborg

Gøteborg er nok Sveriges næststørste, men sådan er det ikke nødvendigvis, når det handler om kulturevents, klassiske koncerter, moderne levende musik – med eller uden strøm, festivaler, udstillinger og seminarer. Der foregår altid noget i Gøteborg – og vel at mærke noget, der er værd at opleve. Og så er der lige den gastronomiske kultur i byen. Gøteborgs restauranter funkler med Michelin stjerner og andre udmærkelser; byen er ikke for ingenting indgangen til Sveriges storslåede vestkyst med de berømte hummere og østers.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden