15. november 2013

Sverige kåret som årets uopdagede golfdestination

Danskerne har længe vidst det, men nu får Sverige international anerkendelse som golfnation. International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) har kåret Sverige som årets uopdagede golfdestination 2014. Det blev bekendtgjort ved organisationens årlige gallamiddag i Tarragona, Spanien, i går.

De danske golfspillere har for længst opdaget, hvor dejligt det er, at spille golf i Sverige. Mere end halvdelen af de danske golfentusiaster rejser på golfferie mindst én gang om året, og hvis de selv må vælge, er Sverige favoritdestinationen. Det viser en undersøgelse fra VisitSweden. Nu høster vores svenske naboer også international anerkendelse for sine golfbaner. IAGTO har netop kåret Sverige som årets uopdagede golfdestination 2014.

"Vi er glade for at modtage denne pris, der vil signalere til resten af verden, at Sverige er en af golfsportens bedst bevarede hemmeligheder," siger Christer Bergfors, formand for det svenske golfforbund, Svenska Golfförbundet. "Sverige er en anerkendt golfnation med golflegenden Annika Sörenstams succes og PGA Tour-spillere som Jesper Parnevik, Henrik Stenson, Peter Hanson og Jonas Blixt. Dette er virkelig bemærkelsesværdigt i betragtning af vores lange vintre, men ikke overraskende, når man ser på vores golfbaners kvalitet," tilføjer Bergfors.

Prisen for årets uopdagede golfdestination blev uddelt ved de indflydelsesrige IAGTO Awards, der bliver afholdt ved slutningen af the International Golf Travel Market, golfrejsebranchens årlige messe. 150 medlemmer af International Golf Travel Writers Association, der administreres af IAGTO, har stemt. De fik til opgave at identificere en ’uopdaget perle’ blandt verdens golfdestinationer, og medlemmerne vurderede de nominerede på kriterier som i hvilket omfang destinationen er ’uopdaget’, hvilke kvaliteter, der gør det til en interessant golfdestination, hvor attraktiv destinationen er samt kvalitet og tilgængelighed af baner.

Sverige har 480 golfbaner med 474.000 medlemmer. Her i blandt er mesterskabsbaner som Bro Hof Castle, Barsebäck GCC og Halmstad GC. En del af Sveriges attraktivitet som golf-destinationer er, at der er mange muligheder for at kombinere en golftur med f.eks. spa-ophold, slotsovernatning og ekstraordinære gastronomiske oplevelser.

I 2003 og 2007 var Sverige vært for Solheim Cup på Barsebäck og Halmstad, og European Tour-turneringen Nordea Masters blev i år afholdt på Bro Hof. 13 svenske golfbaner kom med på den prestigefyldte ’Rolex World´s Top 1000 Golf Courses’-liste sidste år, og Bro Hof Castle er blevet udnævnt som den anden bedste europæiske golfbane uden for Storbritannien af magasinet Golf World.


For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden