12. september 2013

Hummersafari: Det ukendte svenske eventyr

Efteråret er lige på trapperne, og på den svenske vestkyst betyder det startskuddet på en månedlang skaldyrsfest. Det er stadig en forholdsvis ukendt begivenhed for os danskere, men når hummersæsonen starter, tryller de lokale restauratører med de første lækre hummere, og samtidig inviterer fiskerne på hummersafarier, hvor man selv fanger sine hummere. VisitSweden har her samlet de fire bedste hummer-oplevelser i år.

Langs den svenske vestkyst nord for Gøteborg i Bohuslän bliver der i disse uger talt ned til én af årets absolutte højtider. Traditionen tro bliver hummersæsonen nemlig skudt i gang den første mandag efter den 20. september, og i år er det den 23. september kl. 7.00. Derfor vil området de kommende måneder byde på rig mulighed for at smæske sig i lækkerier, når de lokale kokke forvandler havets sorte guld til store kulinariske oplevelser.

"Selvom danskerne kan komme til Bohuslän på den svenske vestkyst på omkring fire timer, så er hummerfiskeri stadig forholdsvis ukendt for de fleste danskere. For vestsvenskere er det en højtid som julen, der fejres med maner. Udover helt fantastiske kulinariske oplevelser er der for de mere eventyrlystne også hummersafarier, hvor man har mulighed for selv at fange og tilberede hummerne, der regnes for at være blandt de mest velsmagende i verden, fordi de vokser langsomt i det kolde og rene vand," siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

VisitSweden har samlet nogle af de bedste hummeroplevelser i en guide, der viser vej til de steder, hvor man selv kan være med til at fange hummere og nyde fangsten langs Bohusläns fascinerende kyst, der tager sit udgangspunkt i Gøteborg og strækker sig 200 kilometer nord på.

Hummer-guide:

Klassisk hummersafari
Vidste du, at næsten 50 pct. af alle hummere i Sverige kommer fra Grebbestad i Bohuslän? En hummersafari i Grebbestad begynder i bådehuset, hvorefter man stævner ud med M/S Tuffa til omkring 2,5 times fiskeri! Der er også mulighed for at bo i Grebbestad, og efter fisketuren er det oplagt at benyttelejligheden til at nyde en hummermiddag, som bliver serveret kl. 19:00 i bådehuset. Samtidig er der en lille østerssmagning for dem, der er nysgerrige efter denne delikatesse.

Læs mere om hummersafari i Grebbestad her


Hummersafari med spa
Kombinér hummerfiskeri med eksklusiv luksus. En hummerpakke med safari og spa på Hotel Smögens Hafvsbad starter med, at du bliver indlogeret på hotellet, som lukker dørene op for en overnatning inklusiv morgenmad og fri adgang til spa. Samtidig giver den luksuriøse hummerpakke dig mulighed for at tage fra hotellet med en picnickurv i hånden og drage på hummersafari med en erfaren fisker, der vil lære dig alt om hummerfiskeri. Når du er tilbage på fast grund efter en dag på havet, venter hotellets spa-faciliteter samt en lækker hummermiddag.

Læs mere om hummersafari på Smögens Hafvsbad her


Hummersafari i den yderste skærgård
Årets højdepunkt i Smögen i den yderste skærgårdsrække er fiskeriet efter hummere, og alle i byen er på den ene eller anden måde involveret i hummersæsonen. Fiskerskipperne fungerer som de perfekte guides og tager dig med på usædvanlige fiskeoplevelser, hvor du selv hjælper til med at få fangsten om bord. Køkken-teamet på Hotel Sealodge forvandler efterfølgende hummerfangsten til en storstillet 5-retters middag på områdets eneste certificerede gourmetrestaurant. Og efter den friske salte havluft og den delikate mad sover man ekstra godt til lyden af skærgårdens bølgeskvulp.

Læs mere om ”hummerfisketuren” fra Hotel Sealodge her


Hummersafari i Sveriges første hav-nationalpark
På Resö checker du ind lørdag formiddag og når måske en kop kaffe, inden turen går til båden, hvor det er tid til at fange hummere og krabber. Du er selv med til at tilberede middagen, hvor hovedattraktionen ikke overraskende er hummeren. Den bliver tilberedt på traditionel lokal vis med gode sovse, oste og hjemmelavet brød. Overnatningen finder sted i hyggelige dobbeltværelser, og weekenden afsluttes med en solid morgenmad og måske en gåtur på klipperne.

Læs mere om hummersafari i Kosterhavet her


For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden