1. oktober 2013

Få styr på skiferien allerede nu!

Lørdag den 5. oktober inviterer den samlede danske skibranche til en lille forsmag på vinteren med afholdelsen af SkiEvent 2013, der finder sted i centrum af Aarhus fra klokken 10.00. Få her overblikket over dagen, der er spækket med inspiration, skiaktiviteter og gode tilbud, så den kommende skiferie kan komme på plads allerede nu.

Vinteren kommer tidligt til Danmark i år. I hvert fald kommer den første sne til landet allerede på lørdag på Bispetorv i midten af Aarhus. Faktisk ankommer der ikke mindre end 50 tons direkte fra den østrigske Rettenbach-gletsjer i Sölden i Tirol i anledning af, at SkiEvent 2013 finder sted.

På denne dag kommer centrum af Aarhus til at være fyldt med masser af skiaktiviteter, underholdning og konkurrencer - ikke bare i de mange spændende stande, men også på den kunstige skibakke, der i dagens anledning bliver opført midt på torvet.

Få planlagt den gode ski-dag
SkiEvent 2013 er derfor det oplagte sted at starte, hvis man går og overvejer, om man skal på ski til vinter. Og for første gang nogensinde vil man kunne få yderst kvalificeret assistance fra ens helt egen personlige ’skiferie shopper’, der gratis guider en rundt på pladsen, så man let finder frem til lige præcis de tilbud, som passer bedst.

Man kan også prøve lykken i de mange konkurrencer, der finder sted i løbet af dagen. Hos de svenske destinationer er der flere konkurrencer om en uges skiferie i hytte og for børnene er der en hoppeborg, som garanteret bliver et trækplaster. Også østrigske Sölden lokker med en konkurrence, hvor hovedpræmien er en tur for to personer i uge 14 med liftkort, halvpension og fly t/r.

Norge har mange spændende tilbud og konkurrencer at byde på. Kom og prøv snowboard simulatoren og smag på norsk vinterhygge, da der serveres smagsprøver på både elgpølse og det traditionelle norske fladbrød. Og ved du allerede nu, at turen skal gå nordpå til vinter, men den ikke er bestilt endnu, så skal man overveje at lægge vejen forbi Stena Lines stand, hvor man på dagen vil kunne få halv pris på overfarten, hvis man samtidig booker sin vinterferie.

Er man lækkersulten ud på eftermiddagen vil der være oplagt at lægge vejen forbi det østrigske telt. Her vil kokken Henrik Boserup nemlig tilberede den østrigske dessertspecialitet Kaiserschmarren, og der vil naturligvis være mulighed for at smage.

Er man en af de mange motionsinteresserede danskere, der forgæves har prøvet at få fat i et startnummer til Vasaloppet 2014, er Danmarks Skiforbunds stand et oplagt sted at lægge vejen forbi. Her kan du prøve den dansk udviklede ski-træningsmaskine, ThoraxTrainer, som en stor del af den internationale langrends-elite har taget varmt til sig. Du kan enten prøve maskinen i ro og fred, men hvorfor ikke kaste sig ud i konkurrencen om et af de meget eftertragtede startnumre til den svenske manddomsprøve?

Hele dagen igennem vil man kunne opleve P3’s Monte Carlo-vært, Peter Falkentoft, som årets SkiEvent konferencier. Udover selv at være en meget habil snowboardløber, så har han tidligere også kommenteret vinter-OL på DR, så der er garanti for ekspertkommentarer hele dagen og om aftenen, når den danske freestyle-elite viser tricks og dyster på bakken til Badass Box Session.

SkiEvent 2013 arrangeres af turistrådene fra Østrig, Norge og Sverige i samarbejde med Danmarks Skiforbund. Man kan læse meget mere om SkiEvent 2013 på www.skievent.dk og på www.facebook.com/skievent. Her finder man det komplette program og masser af nyheder om arrangementet.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden