6. marts 2013

DM i alpinski 2013 erobrer det svenske Funäsdalsberget

Danmarks Skiforbund har fået øjnene op for de svenske pisters mange potentialer, for når dette års Steep and Deep Alpine Danmarksmesterskaber i skiløb afvikles den 16. marts, er norske Hafjell udskiftet med det svenske Funäsdalsberget. Faldhøjden er i særdeleshed optimal for storslalom og almindelig slalom i Funäsdalsberget, som i forvejen er værter ved det årligt tilbagevendende svenske mesterskab i slalom discipliner samt Europa Cup (EF).

Det er første gang, DM i ski afholdes på svensk jord, og både Danmarks Skiforbund og VisitSweden glæder sig over udsigten til denne begivenhed, der er meget populær blandt danske familier. Skiområdet ved Funäsdalsberget er et af de mest attraktive i Europa, netop fordi der konkurrencemæssigt er nogle enestående muligheder for skitræning i alle sværhedsgrader. Derfor var valget af Funäsdalsberget heller ingen tilfældighed.

”Funäsdalsberget gemmer på nogle helt unikke skioplevelser, som man ikke finder andre steder i Skandinavien med bl.a. en tilbygget racearena fra 2007, der er ideel som konkurrencebakke på alle niveauer. Det er meget tiltalende for os, da vores deltagere typisk tæller en far, mor og nogle børn, og derfor er Funäsdalsberget et perfekt match til DM i ski,” siger Kenneth Bøggild, administrationschef i Danmarks Skiforbund.

Nu er det Sveriges tur
Danmarksmesterskaberne i alpinski har i mange år været afholdt i Norge, men i år indtager de omkring 300 danske deltagere i dette års DM nyt terræn, når de skal konkurrere på svenske pister på Funäsdalsberget. Konkurrencen strækker sig over 5 dage, og deltagerne tæller danskere fra seksårsalderen og helt op til omkring 60 år. Der dystes i disciplinerne Super-G, storslalom, slalom, kombineret storslalom/slalom og Ski-X, og ifølge PR Manager hos VisitSweden, Anna Kron Boysen, er de svenske skidestinationer oplagte både hvad angår konkurrenceforhold og deltagernes komfort. Hun er derfor ikke i tvivl om, at Funäsdalsberget vil bestå denne prøve:

”Jeg kan sagtens forstå, hvorfor valget af ny destination til afholdelse af DM i ski er faldet på Sverige og Funäsdalsberget, for det er et af de få steder i Skandinavien, hvor man virkelig har tilpasset skiterrænet de mange forskellige behov for skiløb, som jo er påkrævet ved den slags konkurrencer. I forvejen huser Sverige mange turneringer og konkurrencer inden for al slags skiløb, og netop Funäsdalsberget er blandt et af Europas foretrukne skidestinationer, så der er masser af erfaring at trække på,“ siger Anna Kron Boysen.

Om afviklingen af DM i ski skal blive en tradition på Funäsdalsbjerget, må tiden vise. Foreløbig glæder Kenneth Bøggild og Danmarks Skiforbund sig til den store nye satsning, og han fortæller, at en tradition for dette naturligvis afhænger af, hvordan årets konkurrence forløber:

”Jeg har høje forventninger til, at vi kan skabe en tradition for at holde Danmarksmesterskaberne i Funäsdalsberget i mange år fremover. Området har et perfekt skipotentiale til formålet og kombineret med det alpine og en uhørt gæstfrihed og familiestemningen i byen, er vi meget positive omkring vores valg. Samtidig har de lave priser og det høje niveau af restauranter og familievenlige attraktioner i området også stor betydning for, at man får en god helhedsoplevelse, når man deltager i Danmarksmesterskaberne - og det er naturligvis også afgørende for, om vi vil vælge Funäsdalsberget fremover,” slutter Kenneth Bøggild.

Fakta om Steep and Deep Alpine Danmarksmesterskaber
• Hvor: Funäsdalsberget i Sverige
• Hvornår: 12. marts – 16. marts 2013
• Discipliner: Super G, storslalom, slalom, kombineret storslalom/slalom og Ski-X

Fakta om Funäsdalsberget
Med sine 3 sorte, 7 røde og 5 blå nedfarter, samt den fine grønne begynderbakke, danner Funäsdalsberget i Funäsfjällen de perfekte rammer om din og familiens skiferie i Sverige. Uanset om det primære mål er en afslappet, sjov og hyggelig ferie med hele familien, eller du søger lidt ekstra spænding og avancerede udfordringer, vil Funäsdalsberget give dig en ski-oplevelse udover det sædvanlige. Her er udfordringer for alle niveauer, og én af Sveriges bedste Fun Parks ligger i området, der desuden byder på off-piste områder, der kan løfte dine ski-oplevelser til nye højder.

Og hvis du har lyst til andet end herligt skiløb på ferien, byder Funäsdalsberger på masser af andre muligheder for aktiviteter og spændende oplevelser. For eksempel har du muligheden for at forsøge dig med Sne-scootersafari, is-klatring, heli-ski og meget andet. Det er kun et spørgsmål, om du har energi til det hele.

Kenneth Bøggild, administrationschef i Danmarks Skiforbund, siger om Funäsdalsberget:Funäsdalsberget er en unik skiperle i det nordlige Sverige. Med sine 5 områder danner det rammen om den perfekte skioplevelse.”

Aldrig har jeg oplevet så fantastiske sneforhold som på Funäsdalsberget, og specielt oplevelsen af at stå på 100 % natursne er enestående. Med det super opdaterede liftsystem går skiløbet lækkert og effektivt, og i kombination med luksuslejligheder lige ved bakken, så spiller det 100 %.”

”Bylivet i Funäsdalen er en oplevelse for sig selv. Lokalbefolkningen er meget gæstfri og interesserer sig for, hvem vi er, og hvor vi kommer fra, når vi besøger området – og de fortæller samtidig, at de er glade for, at vi kommer på besøg. Det har jeg ikke oplevet andre steder!”

Funäsfjällen
134 pister. I området ligger Funäsdalsberget, Ramundberget, Bruksvallarna og Tänndalen, der alle er kendt for gode muligheder for både familiehygge og rå off piste-skiløb, flere Fun Park, 300 km langrendsløjper og 450 km præparerede og kortlagte snescooterstier i højfjeldet. Som noget nyt i år kan man i Ramundsberget komme på Heli-langrend, og i Tänndalen er der mulighed for at kombinere hestekræfter med moskusokser ved at tage på moskusoksesafari på snescooter.

Se mere på www.skiferie.visitsweden.com og www.meresverige.dk

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden