12. juni 2012

Vilde eventyr i Sverige: Fra røver-togt til underjordiske eventyr

Sveriges vilde natur rummer utallige muligheder for en uforglemmelig sommeroplevelse for hele familien – hvad end I vil på eventyr tilbage i tiden, på røver-togt til søs, udforske naturen iført snesko, tage kampen op med fysiske og mentale udfordringer i bedste Fangerne på Fortet-stil, udforske underjordiske grotter eller indspille jeres egen westernfilm. Her følger en guide til nogle af de vildeste eventyr i Sverige.

I sydsvenske områder som Småland, Skåne, Blekinge og nær Göteborg er der en helt enestående natur med idylliske skove, bugter og spændende grotter, der rummer utallige muligheder for at få ferieoplevelser, der ikke findes andre steder.

”I den smukke sydsvenske natur gemmer der sig masser af uforglemmelige eventyr, som er svære at finde magen til i Danmark. Du kan gå på opdagelse og se flagermus i underjordiske grotter, ride på islandske heste eller blive helten i din helt egen westernfilm. Sydsverige har de helt perfekte rammer, der kan gøre sommerferien til et sandt eventyr for hele familien,” siger Eva Eilstrup, PR-Manager hos VisitSweden.

Også denne sommer kan danskerne nyde godt af, af den danske krone står stærk over for den svenske. I skrivende stund får du 120 svenske kroner for 100 danske kroner (kilde: valutakurser.dk), og det kan give ekstra luft i budgettet til ferieoplevelser ud over det sædvanlige.

Guide til eventyrlige sommeroplevelser i Sydsverige:

På røver-togt til søs
Tag de mindste med på ægte røver-togt med dampskibet Boxholm II, når turen går over søen Sommen sammen med kaptajnen for at finde den skjulte skat. Der er musik, teater og sang, og når turen er ved vejs ende, er alle børn blevet fuldblods-røvere. Eventyret er velegnet til børn i alderen 2-12 år. Torsdage kl. 10.30; 28. juni, 12. juli, 26. juli og 9. august.

Tag på underjordisk eventyr
Tag en pause fra Sveriges sommersol og gå på opdagelse 12 meter under jorden i Tykarpsgrottan, hvor flere scener fra Astrid Lindgrens film ”Ronja Røverdatter” er indspillet. Den underjordiske grotte er en 10.000 kvm stor labyrint af korridorer og søjlebårne haller, der er bygget af mennesker gennem flere århundreder. Man kan blandt andet få guidede rundture og se flagermus.

Leg ”Fangerne på fortet”
Hvis jeres familie er til fysiske og mentale udfordringer, så vil I elske Eventyrhuset Boda Borg. I bedste ”Fangerne på fortet”-stil er missionen at få hele familien igennem alle forhindringer ved at løse forskellige opgaver på tid. Der er udfordringer på alle niveauer, så hele familien kan være med, når der både skal klatres og løses spændende gåder.

Lav din egen westernfilm
Har du altid drømt om at være helten i en Westernfilm? Så er det i år, du har chancen! Denne sommer åbner High Chaparral Film Studio nemlig dørene for alle, der har lyst til at få udlevet deres drøm om at optræde på film. En unik og spændende oplevelse for dem, der ønsker at træde ind i handlingen og blive en del af eventyret. Alle fra 3 år kan være med, og dygtige fotografer og instruktører står klar til at hjælpe og forklare – så det er bare om at kaste sig ud i det.

Over Sveriges vilde marker i snesko
Vil du helt tæt på Sveriges smukke natur, kan du tage familien med på ”sneskovandring” i nationalparken Store Mosse i Småland. På en fire-timers guidet vandretur går turen i snesko over store uberørte marker, hvor der blandt andet vil være mulighed for at svømme en tur i mosens blide vand.

Rid i den vilde natur
Er du glad for heste og natur, er Kyrkekvarn det oplagte sted at besøge. På Kyrkekvarn kan du tage med på en af de arrangerede ture eller ride en tur på egen hånd på de smukke skovstier på en af Kyrkekvarns islandske heste. Uanset, om du er en erfaren rytter eller nybegynder, vil der være en hest, der passer til dine kompetencer og behov, og for børnene er der helt specielle aktiviteter og rabatter.

Vikingemarked i Skåne
Tag med på en rejse tilbage i tiden, når Fotevikens Museum bliver forvandlet til en livlig vikingeby! Først under vikingeugen, den 25. – 28. juni, hvor op til 600 ’vikinger’ langsomt samles i den lille by, og derefter under det store vikingemarked den 29. juni – 1. juli – det største af sin slags i Skandinavien. Kom og oplev hvordan det summer af aktivitet, når der skal gøres en god vikingehandel.

Byg en vikingeby i Blekinge
På den svenske ø Senoren i Karlskrona Skærgård er der rig også mulighed for at komme helt tæt på vikingernes verden, når vikingebyen Valhall skal bygges. Projektet startede i sommeren 2011 og går ud på at skabe et historisk og oprindeligt vikinge-miljø med det gode håndværk i fokus. Bliv klædt ud i vikingedragter og vær med til at bygge Valhall.

Dinosaurerne er tilbage!
De skrækindjagende øgler er vendt tilbage til Göteborg i en fantastisk udstilling i Universeum. Mød syv dinosaurer i forskellige arter i naturlig størrelse, med bevægelser og lyd, heriblandt den farlige Tyrannosaurus Rex. Ud over dinosaurerne finder du en udgravning i udstillingen, hvor du kan finde ud af, hvad en palæontolog laver, og hvordan man udgraver dinosaur-fossiler.

Læs mere på www.meresverige.dk

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden