3. januar 2013

Tænk dig om i super sneen

Masser af sne giver skiløbere i Sverige nogle af de bedste sneforhold nogensinde. I Sverige er der kommet så meget sne, at man nu gør ekstra opmærksom på, hvordan offpiste-skiløbere skal agere. For alle andre er det bare med at nyde de formidable forhold, lyder det fra VisitSweden.

Sverige har fået sne i så store mængder, at nogle skiområder har opjusteret lavinerisikoen til 3 eller 4 på en skala, hvor 5 er det højeste. Der er dog alene tale om en risiko for dem, der kører uden for de præparerede pister:

”Der er helt fantastiske sneforhold i skiområderne netop nu. De store mængder sne gør dog også, at man skal være ekstra opmærksom, hvis man har ambitioner om at køre offpiste,” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden, der understreger, at hvis man kører på de markerede pister, og i øvrigt følger skiområdernes anbefalinger, er der fri bane til at nyde de gode sneforhold, der netop nu gør Sverige til et sandt vinterparadis for tusindvis af danske skiløbere.

”Åre er i øjeblikket det område, hvor man skal være mest opmærksom, hvis man vil køre offpiste. Det skyldes ikke bare, at området har fået utrolig meget sne ligesom resten af de store svenske skiområder, men at området har meget offpiste-skiløb over trægrænsen, hvilket giver større risiko for laviner,” siger Anna Kron Boysen.

VisitSweden giver disse anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil køre offpiste:

• Kør aldrig alene uden for de afmærkede pister.
• Kør altid med skovl, sonde og lavine-bipper.
• Spørg liftpersonale, skipatruljer eller andre lokale eksperter om den aktuelle lavinefare, og følg altid det enkelte skiområdes anbefalinger.
• Kryds aldrig en markeret afspærring ind i et lavinefare-område, uanset hvor tillokkende offpisten måtte se ud. I alle tilfælde af tvivl eller usikkerhed - vend tilbage til, hvor du kom fra.
• Kør aldrig offpiste samtidig på samme skråning. Vent til skiløberen foran dig er helt nede. Start eller kør aldrig offpiste, hvor der er andre skiløbere under dig.
• Vent et par dage efter det har sneet meget, indtil den mest umiddelbare lavinefare er aftaget. Otte ud af ti laviner forekommer få dage efter massivt snefald.
• Undgå helt åbne og stejle offpiste-områder i de første dage efter kraftigt snefald, stærk vind eller temperaturstigning.

• Læs mere på www.skiferie.visitsweden.com og på www.slao.se

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden