13. september 2012

Sverige byder velkommen til Nordens største høstfest

Store gastronomiske oplevelser, med lokalt producerede råvarer, er i centrum, når Øland i Sverige for 16. år i træk byder velkommen til Nordens største høstfest, hvor omkring 75.000 gæster i dagene 27.-30. september forventes at deltage i øens op mod 900 aktiviteter for hele familien.

De friskeste fisk og de lækreste tomater, vilde krydderier velegnet til spiritus og hjorte og lam, der græsser på kalkstensjord og enge. Enestående gastronomiske oplevelser med lokalt producerede råvarer er omdrejningspunktet, når "Sveriges spisekammer" slår dørene op til Nordens største høstfest. Kun fire timers kørsel fra København vil man i dagene 27.-30. september kunne deltage i op mod 900 aktiviteter ved Øland Høstfest, herunder bl.a. kunstinstallationer, ildskulpturer, fyrværkeri, dukkeoptog, græskarmænd og "Night Glow"-arrangementer.

"Høsten er ved at være i hus, og det skal traditionen tro fejres med en storstilet høstfest. Her sælger man særligt årstidens lokalproducerede varer og byder på delikate smagsprøver. Øland Høstfestival er Sveriges største og har virkelig sat Øland på det gastronomiske verdenskort, særligt fordi Øland er kendt for at være et område, hvor de bedste ingredienser bliver dyrket, og hertil kommer alle de talentfulde og kreative kokke," siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden.

Hele Ølands erhvervsliv, lige fra blikkenslagere og kunstnere til bønder og restauranter, sætter alle sejl til for at skabe en rigtig god fest, så der sker noget hele tiden fra åbningen torsdagen til den store afslutningsparade om søndagen.

VisitSweden giver her et bud på, hvilke aktiviteter, der er særligt interessante under Ølands Høstfest:

De bedste lokale madproducenter:

Køb økologisk avlet havtorn hos Strandå

Strandå i Triberga byder velkommen i gårdbutikken, der er særligt kendt for sine lækre havtorneprodukter fra egen avl. Vælg f.eks. mellem marmelade, saft, juice, chutney, honning, te, salt, hudolie, bodylotion og håndcreme.

Hagelstads Gårdsmejeri byder på lokaltproduceret gedeost

Frisk ost, oliemarineret ost, blød hvid skimmelost og Chevre er bare nogle af de oste, som Hagelstads Gårdsmejeri producerer fra gårdens geder. Derudover byder Ølands eneste mejeri også på oste produceret på komælk fra Hagelstad by.

Duft, smag og harmoni på Ølands Urtegård

Oplev duftene og farverne i gårdens urtehave, hvor du finder omkring 500 forskellige urter og medicinske planter, der er anlagt i henhold til gamle klostertraditioner. Du finder Ølands Urtegård i Stora Frø i det sydlige Øland, og i gårdbutikken finder du blandt andet omkring 70 forskellige krydderier, egenproduceret syltetøj og sennep samt naturlige hudcremer, duftolier og bøger til indre harmoni.

De bedste kulturoplevelser:

Oplev kunst i majslabyrint

I Sveriges eneste majslabyrint kan man følge den kunstneriske historie om Hanen Ture på rejse i det sydlige Øland. Årets forestilling hedder "Norrgårdens majslabyrint et sagn i verdensarven", og i forbindelse med fredagens kunstnat vil den ellers mørke labyrint blive tændt, så besøgende vil kunne opleve labyrintens belyste kunstværker kombineret med fuglesang, vindens raslen i majsene og andre mystiske lyde. I år vil der, som foregående år, også være en unik danseforestilling ved labyrinten.

Besøg Eketorp Borg

Ved fredagens kunstnat vil der ved Eketorp Borg være sang, mad og lysshow. Derudover byder borgen på bueskydning, suppe lavet over åben ild og Gøglergruppen TRiX, som optræder med et stemningsfuldt og humoristisk ildshow.

Se ildskulpturer i Köpingsvik

Oplev hvordan Köpingsvik ved Köpingbaden/Sinus, fredag den 28. september kl. 20, står i flammer, når afgangseleverne på Slottsskolans i Borgholm sætter ild til de skulpturer, som de har bygget i træ og halm. I takt med, at skulpturerne bliver sat i bevægelse, drejer og deler sig og skifter form og funktion, vil det vise sig, om de studerendes beregninger holder.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden