10. januar 2012

Nu booker danskerne deres skiferie

Først var det sneen, der lod vente på sig, så var det skibookingerne - så kom sneen, og de sidste 14 dage er skibookingerne strømmet ind hos de svenske skidestinationer. Dermed forstærkes en tendens hvor danskerne booker senere og er mere spontane i deres valg.

Et tørt og varmt efterår medvirkede til at skidestinationer i hele Europa manglede sne i november og december. Men nu er sneen kommet i hele Europa, og det kan mærkes på skibookingerne, som generelt kommer senere:

”Jeg har lige været i kontakt med blandt andre skiområderne Idre Fjäll og Orsa Grönklitt, og de bekræfter tendensen og melder stor travlhed. Så hvor skidestinationerne i november og store dele af december oplevede færre bookinger end normalt, så er det lige omvendt nu, hvor der virkelig er run på. Samtidig viser der sig et mønster, hvor danskerne er mere spontane i deres valg og venter med at booke til sneen er kommet,” siger Eva Eilstrup, PR Manager hos VisitSweden, der kan fortælle, at man i Idre Fjäll over nytår sågar måtte indkalde ekstra personale for at følge med efterspørgslen.

Hos VisitSweden peger man på en generel tendens hos danskerne, der booker senere og senere, samt en meget varm start på vinteren herhjemme, som en del af årsagen til, at danskerne - indtil nu - har holdt igen med at booke deres skiferie:

”Vi har de sidste år set en tendens vokse, hvor folk beslutter sig og booker senere end tidligere. Samtidig har der ikke været sne og vinter herhjemme, som vi så sidste år. Der fik danskerne tidligt på sæsonen viftet sne, sol og vinter lige foran næsen, uden at Danmark kunne byde på de vinteroplevelser som fjeldene og alperne kan. Med de sidste ugers positive meldinger fra både Norden og alperne, og det faktum at de store skiferieuger er lige om hjørnet er billedet nu vendt, og der er så kommet ekstra fart over bookingerne,” siger Eva Eilstrup og tilføjer, at mange skiområder har kørt særlige kampagnetilbud for at sætte fart i bookingerne, og man derfor kan gøre en god handel hvis man er i markedet for skirejser.

Alle de aktuelle tilbud for de svenske skiområder er samlet her http://skiferie.visitsweden.com/tilbud

For yderligere oplysninger kontakt: Eva Eilstrup, PR Manager, VisitSweden. Tlf. +45 31 10 51 67 – mail: eva.eilstrup@visitsweden.com

Se også: http://skiferie.visitsweden.com

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden