3. maj 2012

Musiktrafikken til Sverige er stigende

Danskerne har fået smag for det store udvalg af svenske musikfestivaler. Flere og flere danskere rejser hver sommer til Sverige for at opleve en eller flere af Sveriges mange forskelligartede musikfestivaler.

Det er ikke kun svenskerne, der tager turen over sundet for at høre musik i Danmark – også den anden vej er der gang i musiktrafikken. Sveriges musikfestivaler har udviklet sig markant over en årrække, og i år er der mere end 70 unikke musikfestivaler landet rundt, der med topnavne på plakaten repræsenterer en bred vifte af musikgenrer – lige fra bløde avantgarde-toner til hardcore heavy metal. Det er især musikfestivalen Way out West i Göteborg, der tiltrækker det danske publikum.

”Vi oplever en konstant stigning i interessen for Way out West fra hele verden - også fra danskerne. Festivalen ligner på mange måder de populære musikfestivaler i Danmark, men tilfører stemningen og oplevelsen et helt særligt element. Udover at festivalen hvert år præsenterer et imponerende program inden for alle genrer, så kan koncerterne nydes med kolde øl på grønne græsplæner – festivalen afholdes nemlig hvert år i en stor skov. Dette gør musikfestivalstemningen og musikken helt unik – og det er noget de tusindvis af festivaldeltagere er begejstret for,” siger Joel Borg, PR- og markedsføringsansvarlig for Way out West-festivalen.

Tager du turen over sundet, er der også masser af andre festivaler at vælge imellem. Banker dit musikhjerte f.eks. for heavy metal, har Sweden Rock Festival  i år Soundgarden og Mastodon på programmet – og er du mere til jazz og blues, skal du besøge Stockholms Jazz og Blues Festival, som hvert år præsenterer både kendte såvel som nye bands og ensembler. De gode musikoplevelser bliver kombineret med fantastiske omgivelser, som både byder på vidunderlig natur og kulturelle attraktioner.

Læs mere om de forskellige svenske musikfestivaler på: http://www.meresverige.dk/oplevelser/musikfestival-i-sverige

Guide til seks fede musikfestivaler i Sverige

Way out West

Sidste år vandt Way out West trofæet for mest innovative musikfestival ved MTV O music awards foran store festivalbrands som Lollapallooza, Coahcella og Itunes Festival.  Musikfestivalen i Vestsverige byder på et imponerende program, der både indeholder rock, elektronisk musik og hip hop – og har slået sig fast som én af de vigtigste festivaler i Skandinavien.

Hvor: Göteborg
Hvornår: 9.-11. august
Topnavne: Blur, Black Keys, Bon Iver, Florence and the Machine
Pris: 1.610 DKK

Stockholm Jazz og Bluesfestival

Jazz og Bluesfestivalen i Stockholm er en stemningsfuld hyldest til jazz- og bluesmusikken, der byder på kendte såvel som nye bands og ensembler. Programmet har som regel et bredt anstrøg af kunstnere inden for genren, og festivaloplevelsen kan med fordel kombineres med Stockholms utallige attraktioner og natteliv.

Hvor: Stockholm
Hvornår: 5.-7. oktober
Topnavne: Chic feat. Nile Rodgers, Bobby Womack, David Sanborn Trio 
Pris: 420 DKK

Sweden Rock Festival

Denne festival er et absolut must for dig med ”rock i blodet”, og en hyldest til den klassiske rock’n’roll og heavy metal scene. Festivalen byder på et imponerende line-up af nye store navne inden for genren og et bredt udvalg af de mange gamle hæderkronede bands, der stadig turnerer.

Hvor: Sölvesborg
Hvornår: 6.-9. juni 
Topnavne: Soundgarden, Mastodon, Mötley Crüe
Pris: 2.030 DKK

Made festivalen

Made har udviklet sig til en sand ’institution’ indenfor den svenske musikscene og er således blandt koncert-årets højdepunkter. På Made Festivalen er der altid lagt op til overraskelser og store oplevelser, og er man til avantgarde med retro-twist, er Made absolut et besøg værd. Blandingen af kunstarterne er total, og lidt af hvert kan forventes i blandingen af internationale navne, mens også helt lokale og regionale navne bidrager med oplevelser.

Hvor: Umeå
Hvornår: 9.-12. maj
Topnavne: Blixa Bargeld, First Aid Kit, Tant Strul
Pris: 700 SEK

Båstad Kammermusikfestival

Festivalen fejrer i 2012 sit tyvende år, hvilket vidner om arrangementets popularitet. Klarinettisten Karin Dornbusch er kunstnerisk leder på Båstad Kammermusikfestival, og hun går ikke af vejen for at bestemme et tema. Sidste år var det ”Schweiz”. Ingen ved, hvad det bliver i år, men sikkert er det, at man i Båstad fejrer tyveårsfestivaljubilæum med kvalitetsensembler fra hele verden.

Hvor: Båstad
Hvornår: 25.-30. Juli

Visfestivalen i Västervik

Her er der tale om en klassisk troubadour-festival, der lægger en dyd i at skabe musikken i samspil med publikum. Festivalen foregår i ruinen af et slot fra 1960’erne, og de metertykke mure af sten giver en unik atmosfære. Visfestivalen er blevet afholdt i mere end 40 år og er i dag et kulturhistorisk fænomen.

Hvor: Västervik
Hvornår: 12.-14. juli
Pris: 420 SEK

For yderligere oplysninger, kontakt:
Eva Eilstrup, PR Manager, VisitSweden. Tlf. +45 31 10 51 67 – mail: eva.eilstrup@visitsweden.com

 

 

 

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden