18. september 2012

Efterårsferie i Sverige?

Tusindvis af danskere drager hvert eneste år til Sverige i efterårsferien. Nogle vælger en hurtig dagstur, andre en forlænget weekend eller sågar en hel uge i selskab med de store skove, vand- og legeland, Pippi Langstrømpe, shopping og alt det andet, man kan bruge en efterårsferie i det svenske på. Vi giver her tips til, hvad du kunne bruge din efterårsferie på i Sverige.

Lige på den anden side af Øresund eller Kattegat ligger Sverige og venter med spændende oplevelser for hele familien i efterårsferien. Og det er noget, danskerne gør brug af i stor stil:

”Det, vi hører igen og igen fra de mange tusinde danskere som tager til Sverige er, at det blandt andet skyldes den fine balance mellem at være tæt på Danmark samtidig med, at det er noget helt andet – et andet sprog, en anden kultur og andre oplevelser, end man er vant til derhjemme,” lyder det fra Anna Kron Boysen, presseansvarlig hos VisitSweden i Danmark.

VisitSweden har samlet en række tips til dig, der har besluttet eller overvejer at holde efterårsferie i Sverige. Se mere: www.meresverige.dk/efterar

Malmø – danskernes favorit
Det tager blot 20 minutter at komme til Malmø fra København, og derfor er det ikke tilfældigt, at byen visse steder omtales som København M. Og der skal heller ikke herske tvivl om, at Malmø ubetinget er den by i Sverige med flest danske besøgende – sidste år besøgte flere hundrede tusind danskere Malmø.

Oplevelser omkring Malmøhus
Prøv en ubåd fra Anden Verdenskrig, eller drøm jer tilbage i tiden med legetøj gennem 100 år. I Malmø ligger flere af byens museer overskueligt samlet i et grønt område. Malmøhus Slot er en oplevelse i sig selv med voldgrav, højloftede rum og gamle møbler. På udstillingen ”Livet er en leg” vises legetøj fra de sidste 100 år i rum fyldt med minder, fart, dukker og legesager fra fortiden. På en anden udstilling kan man opleve fremtidens køretøjer og drømme sig bort til en fremtid med flyvende biler, lynhurtige tog og ikke-forurenende busser.
Se mere: http://www.malmo.se/museer

Vandpaladset i Malmø
Hvad er bedre en regnfuld efterårsdag end at ligge i poolen i et tropisk klima og kigge forbi palmerne ud på regnen? Midt i Malmø danner vandparadiset Aq-va-kul den perfekte ramme om en hyggelig og sjov dag for både store og små. Aq-va-kul er et aktivitetshus med eventyrbad, relax-afdeling, tyrkisk bad og mulighed for at træne på de mange forskellige vandhold. Vandlandet har åbent året rundt.
Se mere: http://www.aqvakul.se/

Skåne – Københavns vilde baghave
Skåne har det meste, men det er først og fremmest den storslåede natur, som lokker turisterne til, hvad enten der er tale om Kullens klipper, de smukke vestvendte kyster eller de store skove og søer.

Æblet i centrum
Knasende sprøde æbler og smagen af læskende æblemost og cider. Lige nu er det den helt rette årstid, og det naturskønne Österlen i sydøstlige Skåne er Skandinaviens æblehovedstad. Her ligger det familiedrevne Kiviks Musteri. Lørdag den 13. oktober er Äppeldagen, hvor der vil være særlige æblerelaterede aktiviteter. Husk også den store æblefestival i Kivik den 29.-30. september, hvor der ikke mindst bliver lavet en gigantisk mosaik af æbler.
Se mere: http://www.kiviksmusteri.se

Flora og fauna i Söderåsen
Saml svampe og oplev Sydsveriges varierende terræn i Söderåsens Nationalpark et par kilometer øst for Helsingborg. I et 1.625 hektar stort område kan man trave fra tætbevokset løvskov til åbne vidder med udsigt over strømmende vand og grønne sletter. Her er vandringsstier, der bugter sig på kryds og tværs i parken, så både store og små kan være med. Undervejs er der rastepladser til de medbragte madpakker og plancher, der fortæller om dyre- og naturlivet.
Se mere: http://www.nationalpark-soderasen.lst.se/

Småland – Lindgren for folk og fæ
Småland er også Astrid Lindgrens land, så er det sagt. Mange af Astrid Lindgrens fortællinger – fra Emil fra Lønneberg til Madicken – tager nemlig sit udgangspunkt i den smålandske geografi. Og i Småland finder man da også en af Sveriges mest besøgte turistattraktioner, Astrid Lindgrens Verden.

På besøg hos Pippi og Ronja
Kom helt ind i en magisk eventyrverden og mød barndommens elskede figurer i temaparken Astrid Lindgrens Verden i Småland. I den store forlystelsespark kan du møde Ronja og Birk i Mattisborgen, se Emil lave skarnsstreger på Katholt og selvfølgelig opleve Villa Villekulla, hvor Pippi Langstrømpe bor med sin abe hr. Nilsson. Parken er ramme om nye eventyr hver dag, hvor kapitler fra de populære bøger bliver opført af skuespillere.
Se mere: http://www.alv.se/dk

Aktiv ferie i Isaberg
De fleste danskere kender Isaberg som et skisportssted, men flere og flere får øjnene op for de store naturoplevelser i efteråret. Småland er også vild natur og et yndet rejsemål for aktive danskere. Med den naturskønne park Isaberg i centrum er området omkring bjerget Isabergstoppen et sikkert valg for en efterårsferie midt i naturen. I elgparken Isaberg Moose Park kan man opleve det imponerende dyr i sit rette element, mens man kan fange sin aftensmad i de mange søer i området. Her kan man også leje kanoer eller cykler og udforske den farverige svenske efterårsnatur.
Se mere: www.isaberg.se

Vandring, kano eller fiske i ægte Emil-stemning
Korrö i det sydlige Småland, kun tre timmer fra København, byder på ægte svensk stemning med røde bygninger fra det forrige århundrede. Korrö Hotel & Vandrehjem er det helt perfekte sted, hvis I både holder af den svenske natur og historisk bymiljø. Rundt om Korrö er der vandre- og cykelstier, kanoruter og gode fiskemuligheder, og I kan leje cykler eller fiskegrej på stedet. Korrö har både restaurant og cafe som ligger lige i vandkanten af Ronnebyåen. I kan sidde enten indenfor eller ude på den fine veranda og se åen hvirvle forbi... Restauranten har ry for at servere god mad med fisk og vildt fra åen og skoven.
Se mere: www.korro.se

Göteborg – Sveriges kulturby
Göteborg er på mange måder for svenskerne, hvad Aarhus er for danskerne. Det er Sveriges næststørste by, og byen emmer af kultur. Den er det perfekte valg for en ”lille-storby ferie” for hele familien. Man bor og spiser godt, og så har byen ikke mindst et meget rigt musikmiljø, som gør, at der året rundt er masser af koncerter for både store og små. Dertil kommer byens mange museer og butikker.

Blandt edderkopper og dinosaurer
Midt i Göteborg ligger en forunderlig verden, der er hjemsted for dinosaurer, eksotiske dyr og giftige slanger. Tyrannosaurus rex er vendt tilbage og har taget sine artsfæller med på museet Universeum. De bevæger sig, de brøler, og de besøgende kan være med på en udgravning for at finde dinofossiler. I en anden del af museet venter den fugtige regnskov med sommerfugle, silkeaber og smukke planter. Og så er to dovendyr, der er en stor favorit blandt de besøgende, netop flyttet ind i Universeum.
Se mere: http://www.universeum.se/

Vestsverige – nordiske dyr i rigt mål
Vestsverige har alle ingredienserne til en god ferie. Det salte hav, Gøteborgs mange attraktioner, middelalderhistorien, vildmark, kanoture og ikke mindst et rigt dyreliv til lands og til vands. Møde med sjældne dyrearter Nordens Ark i Bohuslän er på dyrenes side og arbejder for at redde udrydningstruede dyrarter. I Sverige har stiftelsen et ansvar for blandt andet pilgrimsfalken, hvidrygget spætte og flere forskellige slags padder. Et besøg hos Nordens Ark er en særlig oplevelse i pagt med naturen, hvor børn og voksne lærer om vigtigheden af at passe på flora og fauna. Tag gerne en kikkert med for at se dyrene ordentligt i det store naturområde!
Se mere: http://www.nordensark.se

Mekka for shoppelystne
Den svenske krone er steget lidt i kurs, men den ligger fortsat 13 procent under den danske. Sammenholdt med, at det generelt er billigere at spise ude og bo i Sverige, er det noget, der kan mærkes i feriebudgettet. Tager du for alvor de økonomiske briller på og ønsker at gøre en god handel, så skulle du måske lægge vejen forbi Skandinaviens største varehus, hvor du kan spare helt op til 50 procent i forhold til priserne i Danmark.

Skandinaviens største shopping-center
Handl ind til hele familien midt i de sydsvenske skove, hvor Gekås Ullared ligger cirka 30 kilometer nordøst for Falkenberg. Det kæmpe shopping-center er en svensk institution, som desuden er Skandinaviens største shopping-center. ’Alle veje fører til Ullared’, er sloganet på hjemmesiden, og alt findes virkelig i varehuset. Tidligere på året lavede avisen 24timer en undersøgelse, der viste, at prisen på en kurv fuld af dagligvarer i Gekås var halvdelen af, hvad den ville være i Danmark. Se mere: http://www.gekas.se/

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden