4. september 2012

Design langt ude i skoven

Langt ude i Smålands skove har man siden 1500-tallet dyrket kunsten at puste glas. Og den dag i dag rejser mere end en million mennesker årligt til Småland og besøger de mange små og store glaskunstværksteder i det, der har fået den officielle betegnelse Glasriget. Den 20.-23. september afvikles to store designudstillinger, når "D-Design" og "Fra scratch til produkt" indtager Glasriget.

Langt de fleste af de såkaldte glashytter, der kendetegner Glasriget, ligger koncentreret i området mellem Växjö og Nybro. Man finder vej via små snoede veje omkranset af høj granskov, og der ligger de så – alt fra bittesmå værksteder, hvor produktionsmetoderne er de samme som for 100 år siden, til store og kendte producenter som Kosta Boda, Orrefors mv.

"Glaskunsten i Småland er gået fra at være en industri til at også være en stor turistoplevelse. Glasriget er i dag mere end glasdesign i topklasse, her kommer man også helt tæt på glaskunstnerne og deres arbejde omgivet af fantastisk natur," siger Anna Kron Boysen, PR Manager fra VisitSweden.

Den 20. september begynder desuden en fire dage lang designfestival i Glasriget, hvor man vil have fokus på design, ikke kun glasdesign, men alle de andre typer af materialer, der også produceres i området, såsom møbler, lamper og papirprodukter. Festivallen er koncentreret omkring de to store udstillinger "D-Design" og "Fra scratch til produkt". Derudover er der workshops, forelæsninger og særlig madservering, hvor besøgerne må tage tallerknen eller glasset, som de har spist og drukket af, med hjem.

Gode shopping-muligheder

Glas, design og shopping hænger på uløselig vis sammen med Glasriget. Når man er på tur i glasriget fristes man til at få nogle af de smukke ting, man ser, med hjem, og det er der rig mulighed for. På alle glasværksteder er der mulighed for at købe de produkter, der bliver produceret på stedet, og ofte kan man handle til outlet-priser.

"Hvis man kigger efter en gave til sig selv eller til andre, er der både glas, glaskunst og interiør i massevis at vælge imellem. Det er svært at komme tomhændet hjem," fortæller Anna Kron Boysen.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden