12. december 2012

Danskerne nu under 2,5 time fra Europas sidste vildmark

Nordlys, hundeslædekørsel, betagende arktiske landskaber samt det verdensberømte ICEHOTEL vil fremover blot være to timer og 20 minutter fra danskerne. En helt ny direkte SAS-flyrute mellem København og Kiruna i det svenske Lapland giver nu danskerne ekstrem hurtig adgang til de helt ekstraordinære natur- og rejseoplevelser, som Europas sidste vildmark tilbyder.

Europas sidste vildmark kommer fra den 20. december tættere på Danmark. Og på kun to og timer minutter kan danskerne flyve direkte fra København til Kiruna i det svenske Lapland. SAS har allerede oplevet en stor efterspørgsel på flyruten, og flere afgange er allerede fuldt bookede. VisitSweden har store forventninger til den nye direkte flyrute:

”Med den nye flyrute kan danskerne så let som ingenting komme op og se noget af verdens bedste nordlys eller stå på ski i Nordens absolut mest fantastiske sne og arktiske natur. Fra at turen tog over seks timer, kan det nu klares på under 2,5 time non-stop. Vi er virkelig glade for, at danskernes Sverige-kort er blevet større og bedre forbundet med Danmark, og vi tror bestemt, at det svenske Lapland bliver et meget attraktivt rejsemål for danskerne, da det netop giver så unikke rejse- og naturoplevelser som nordlys, arktiske landskaber og exceptionelt godt skiløb,” siger Anna Kron Boysen, PR manager hos VisitSweden.

Vinteren er HOT i det svenske Lapland
Det første direkte fly afgår fra Københavns Lufthavn til Kiruna den 20. december, og herefter flyves der hver torsdag og søndag helt frem til slutningen af april. Det viser, at det særligt er vintersæsonen i Kiruna, der er noget helt specielt:

”Forestil dig at stå under en stjernehimmel, der ikke findes lignende i Danmark, sneen knitrer under dine fødder, og der er den der helt særlige stilhed, som kun et snedækket vinterlandskab har. Og pludselig oplyses himlen så af det smukkeste grønne nordlys, der danser over himlen. Det svenske Lapland er i den grad Europas sidste rigtige vildmark, og nordlyset og den rustikke og bjertagende natur, hundeslæde, det legendariske ICEHOTEL og fuldstændig exceptionelt skiløb har danskerne nu mulighed for at opleve.,” siger Anna Kron Boysen.

Derudover fremhæver Anna Kron Boysen de unikke ”vinter-safaris”, som i områdets ekstraordinære naturomgivelser vil give danskerne et rejseminde, de sent vil glemme. Vinter-safaris er naturoplevelser i det arktiske landskab, som kan være ture, der strækker sig over flere dage på snescooter, i rensdyrkane eller hundeslæde. Der er dog også mulighed for en mere kulturelt orienteret rejse i det kolde nord, da Europas sidste nulevende urbefolkning, samerne, stadig bor i området. Danskerne kan derfor komme helt tæt på deres traditionelle levevis samt fascinerende historie.

Fakta - Europas sidste vildmark, det svenske Lapland
Det svenske Lapland rummer et væld af naturoplevelser. Både stemningen og naturen er helt unik og meget anderledes end i Danmark, men også end mange steder i Sverige. Foruden muligheden for at se nordlys byder det svenske Lapland på smukke arktiske landskaber, spændende samekultur, fantastisk skiløb med mulighed for blandt andet enestående offpiste og heli-skiing, ophold på ICEHOTEL samt ture med hundeslæde, snescootersafari og meget mere.

Ny nonstop-flyrute fra den 20. december 2012
• Første afgang fra Københavns Lufthavn til Kiruna i det svenske Lapland er den 20. december 2012.
• Den nye, direkte flyrute tager 2 timer og 20 min.
• Det er muligt at flyve direkte hver torsdag og søndag i perioden 20. december til 28. april med SAS.
• Det koster 995,- at flyve direkte til Kiruna i det svenske Lapland.

Noget af det flotteste nordlys i verden
• Udover Alaska er det svenske Lapland det bedste sted at opleve nordlys, da området ligger centralt i den såkaldte nordlyszone og tilmed er fri for den fugtige luft fra Atlanterhavet.
• I det svenske Lapland kan man – afhængigt af vejret og bedst i perioder med så lidt månelys som muligt – opleve nordlys stort set hver aften.

Det legendariske ICEHOTEL
• ICEHOTEL ligger i byen Jukkasjärvi ca. 200 km fra polarcirklen. • Floden Torne Älv løber tæt ved hotellet, og herfra hentes al isen til hotellet.
• Hvert år bygges et nyt ICEHOTEL op fra bunden af et hold arkitekter, designere, kunstnere og sne-specialister. I år kommer kunstnerne fra 15 forskellige lande over hele verden, bl.a. Argentina, Spanien, Italien, Norge og Holland.
• Byggeprocessen starter i midten af november, når den arktiske vinter rigtig sætter ind.
• Dette års ICEHOTEL er nr. 23, og det vil indeholde 1 Deluxe Suite, 16 kunstsuiter, 20 is-værelser, 8 sne-værelser og 2 gruppeværelser. Der vil i alt være 47 værelser.
• Der er -5 grader i alle værelser.
• Læs mere på: www.icehotel.com

Fantastisk sne og skiløb i den arktiske vildmark højt mod nord

Björkliden: Næsten så langt nordpå, du kan komme i Sverige, ligger Björkliden med 24 slalompister, som betjenes af fem lifte. Området omkring Björkliden er en betagende vildmark med et utal af søer og smukke fjelde, der kan opleves på nært hold på langrendsløjperne. Alle former for skiløb tilbydes i Björkliden, ikke mindst offpiste, som er exceptionelt godt her. Er du til action og uforglemmelige luksus-skioplevelser, har du i Björkliden netop muligheden for at udfordre dig selv med heli-ski i absolut verdensklasse.
Læs mere på www.skiferie.visitsweden.com/skiomraader/bjoerkliden

Riksgränsen: Verdens mest nordlige skidestination, Riksgränsen, er ét af Sveriges mest legendariske skisportssteder. Offpiste skiløb er i høj grad i fokus her og derfor også et hovedmål for mange af de tilrejsende skiturister. Skal offpiste oplevelsen være helt i top, findes der nærmest også uendelige muligheder for heli-skiing i området. Men offpiste er langt fra den eneste form for skiløb, området har at byde på. Fordelt over hele fjeldet er her nemlig masser af supergode og velpræparerede pister af varierende sværhedsgrader.
Læs mere på www.skiferie.visitsweden.com/skiomraader/riksgraensen

Læs mere om det svenske Lapland på www.laplandnonstop.com eller http://www.facebook.com/Laplandnonstop

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden