30. september 2011

Svensk efterårsferie i oplevelsernes tegn

Det begynder at blive tid til at planlægge efterårsferien, hvis den går til Sverige, kan du godt forberede dig på, at det bliver en ferie i oplevelsernes tegn – i særdeleshed hvis turen går til Sydsverige. For ikke bare er Sverige et andet land, med en lokkende og vild natur, der nærmest kalder på leg og bevægelse. Samtidig har de sydsvenske regioner rustet sig godt til det store ryk ind af ferieglade danskere, der søger efterårsferielykken hos deres svenske naboer.

Det er med garanti en god ide at pakke kufferten med tøj, der kan tåle mange timer i det fri, for i Sverige er ”hösten” eller efteråret, som vi siger i Danmark, i den grad lig med oplevelser under åben himmel med alt hvad det indebærer af røde kinder og jord på knæene. For hvad enten turen går til det nye Ronja Røverdatter land i Astrid Lindgrens Verden, eller familien samles om en idyllisk svensk svampejagt i de store og smukke svenske skove, så vil der være vind i håret og højt til himmelloftet.

Man kan selvfølgelig også søge inden døre, det skal man dog ikke forvente at aktivitetsniveauet bliver mindre af. De mange sydsvenske museer og indendørsattraktioner har nemlig helt særlige efterårsferieaktiviteter på programmet.

”Efteråret i Sverige er noget ganske særligt. I den store svenske natur oplever man virkelig den store forskel der er på forårets og sommerens grønne farver og efterårets varme og glødende nuancer og klare luft. Og vi ved fra alle vores undersøgelser, at netop den svenske natur er et af de helt store trækplastre for danskerne, hvad enten der er tale om ophold langs skærgårdens runde klipper eller idylliske hytter ved en af de mange flotte svenske søer,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden.

Foruden naturoplevelserne er Sverige også et sandt mekka for de mere adrenalinsøgende feriegæster, der på mountainbike suser rundt på de mange mountainbike-ruter, drøner rundt i Malmøs kæmpe skatepark eller hænger i fingerspidserne på eksempelvis Kullens stejle klipper. Find mere information om efterårsferie i Sverige på www.meresverige.dk

Udvalgte efterårsaktiviteter i Sverige

Aktiv efterårsferie midt i naturen
På Getnö Gård midt i Åsen kan man få uforglemmelige naturoplevelser for hele familien. Her kan man lystfiske, sejle i kano, cykle, gå korte eller lange ture i det fantastisk smukke område. Overnatningen kan foregå i enten hytter eller på den flotte natur-campingplads.
Se mere www.getnogard.se

Söderåsen af en anden verden
Söderåsen Nationalpark ligger helt tæt på Danmark – mindre end en time fra København. Alligevel er det som at komme til en helt anden verden, med en natur og indtryk der er milevidt fra det vi kender i Danmark. I hele efterårsferien er en lang rækker af turarrangører gået sammen om et tæt pakket aktivitetsprogram, der tilfredsstiller både den aktive og livsnydende besøgende.
Se mere om alt de sker i Söderåsen her: www.nationalpark-soderasen.lst.se

Isaberg for fulde gardiner
Få timers kørsel fra København finder man aktivitetsparken Isaberg, Isaberg er nok mest kendt bland danskerne som skidestination, hvor mange danskere har prøvet at stå på ski for første gang, men selv inden sneen falder, kan hele familien få stillet oplevelsestrangen med ridning, kajak-sejlads, fiskeri, jagt, elgpark og meget mere på Isaberg.
Se mere: www.isaberg.com

Svampejagt i de svenske skove
Sverige er stort, og at der er ideelle forhold for en række af de bedste spisesvampe. De naturlige svenske skove, hvor træerne ofte får lov at passe sig selv og rådne væk efterhånden, giver et meget mere varieret naturbillede og plads til langt flere plante- og dyrearter end i de traditionelle plantageskove med træer i snorlige rækker. Så tag familier og venner under armen, tag en god madpakke og kurve med, så er i garanteret en god dag på, jagt efter kantareller og rørhatte.
Se mere: I alle svenske skove eller find information på www.meresverige.dk

Astrid Lindgrens Verden med nyt Ronja Røverdatter land
En af Nordens mest kendte turistattraktioner, Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Sverige har i år åbnet endnu et trækplaster. Et helt nyt Ronja Røverdatter-miljø til over 50 millioner svenske kroner er nyeste skud på stammen af Astrid Lindgrens eventyr i den populære temapark. Astrid Lindgrens Verden har særligt åbent for danske efterårsferiegæster den 15. – 18. oktober. Se mere: www.alv.se

Volvo-, marine-, science- og jernbanemuseer for hele familien
Tag hele familien med på et af Sydsveriges mange spændende museer. I Göteborg kan man i det 6000 kvm store Volvo Museum opleve hele Volvos historie fra den første bil fra 1927 til unikke konceptbiler der tegner billedet af fremtidens bil. Prøv også Sveriges jernbanemuseum i Ängelholm der byder på alt fra kæmpe store modeljernbaner til togsimulatorer. I Karlskrona ligger et af Sveriges ældste museer – Marinmuseet, der er en pendant til Orlovsmuseet i København, her kan man gå på opdagelse i den svenske flådes dramatiske historie. Eller hvad med et besøg på Kreativum Science Center i Karlshamn, der kan minde lidt om Experimentarium og som byder på hundredvis af store og små udfordringer for kreative børn og voksne, ligesom Kreativum Science Center også har en Sveriges bare tre MegaDome-biografer, der viser fantastisk film om videnskab på et kæmpelærred.
Se mere på:
www.kreativum.se
www.trafikverket.se/museer
www.marinmuseum.se
www.volvocars.com

Hvis man vil se, hvad Sydsverige derudover har at byde på i efterårsferien, er der gode tilbud og mange muligheder på www.meresverige.dk

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden