9. februar 2011

Suveræne sne- og pisteforhold venter på de danske vinterferiegæster

Fredag går det løs – der er dømt vinterferie i det meste af landet. For de mange tusinde danskere der i uge 7 eller uge 8 skal på ski i Sverige, er der rigtig godt nyt. De svenske pister har sjældent været i så god stand, som de er lige nu, lyder det fra alle de store svenske skiområder. Og selv i det sydlige Sverige er skiforholdene virkelig gode, så hvis man ikke allerede har booket en hel uges skiferie i vinterferien, kan man helt tæt på Danmark få fart under ski og snowboard.

”Forholdene er bedre end nogensinde” – mere tydeligt kan det næppe siges. Citatet kommer fra Anna-Karin Jeppsson, der er markedsansvarlig på den populære skidestination Branäs, der tre år i træk er kåret til Sveriges bedste skiområde for børnefamilier. Og lignende udmeldinger får man fra alle de andre store skiområder som Åre, Sälen, Funasfjällen, Idre Fjäll mfl. Årsagen skal findes i de store mængder natursne, der helt tilbage fra november og december har begunstiget de svenske fjelde. Samtidig har temperaturen ligget stabilt under nul grader stort set hele sæsonen, hvilket giver helt fantastiske pisteforhold.

50 procent dansk
Et af de steder der netop nu nyder godt af masser af sne og lyse vinterdage er skiområdet Stöten i Sälen, og det er ikke uden smil på læben, at man her ser frem til danskernes vinterferie:

”Jeg har netop talt med Stöten og fået de sidste bookingtal, der viser at godt halvdelen af alle deres gæster i uge 7 er danskere. Derfor er de selvsagt begejstret over, at området tager sig ud fra sin allerbedste side netop nu,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSwedens kontor i Danmark, der følger op med et lille tip til de mange tusinde danskere, der de kommende uger drager nordpå:

”Hold godt øje med eller spørg efter særlige aktiviteter for hele familien på destinationerne. I uge 7 og 8 er der nemlig masser af særlige vinterferieaktiviteter såvel på som uden for pisterne, der kan være med til at sætte prikken over i’et for den perfekte skiferie.”

Sydsverige kan ikke få armene ned
På ski så skal man da langt mod nord? – sådan kunne man måske godt gå rundt og tænkte. Men dette års vinter har ikke bare været gavmild med sne til Mellem- og Nordsverige, i det sydlige Sverige er snemeldingerne mindst lige så positive, som hos de helt store områder længere mod nord.

”Jeg tror ikke vi har haft bedre sne end netop nu” siger Michael Lindberg fra Mullsjö Alpin, der ligger blot 270 km fra Helsingør og bare 160 km fra Göteborg, og som med sine fem lifter og seks pister er et yndet mål for danskere, der gerne vil have en enkelt dag eller måske en weekend på ski. Også hos Isaberg og Ulricehamn er der positive toner. Begge steder har man tilmed udbygget de såkaldte ”Snowparks” med hop og rails, hvilket allerede har haft en markant tiltrækningskraft på unge som gamle, på jagt efter et ekstra adrenalinsus i forbindelse med skiløbet.

For mere information om forholdene på netop den skidestination du skal til – se skiferie.visitsweden.com

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden