15. november 2011

Smuttur til julestemning i særklasse

Blot et smut over sundet venter der danske familier masser af juleoplevelser. Med liv og julesjæl byder Malmø på små hyggelige julemarkeder, skøjteløb på Malmøs torv, julekoncerter og de bedste juleindkøb. I Malmø går julefreden nemlig hånd i hånd med julehygge, englesang og praktiske gøremål, som gør juleshoppingen både nem, sjov og hyggelig for hele familien.

December står for døren, og allerede nu er familier i de danske hjem godt i gang med at planlægge juleindkøb, julebag og masser af sjove juleaktiviteter for børnene. Det kan være svært at kombinere hyggen med alle de praktiske gøremål, og her kan en sviptur til Malmø være et hit. Her kan hele familien høre hyggelige julekoncerter, løbe på skøjter på Malmøs torve eller gå på opdagelse i en verden af juleboder med nisser og julepynt, hvor duften af glögg og julebag byder velkommen.

”En familietur i Malmøs gader i december er en utrolig hyggelig måde at komme i julestemning på, som danskerne benytter sig flittigt af, da det heller ikke kræver den store planlægning. De mange juleaktiviteter for hele familien er med til at gøre smutturen over sundet til ’et must’ for mange danske familier i en ellers stresset og travl måned,” siger Eva Eilstrup, PR Manager i VisitSweden.

Juleshopping så englene synger
Der er mange fordele ved at kombinere juleindkøbene med en sviptur til Malmø. Det kræver ikke den store planlægning eller ferieopsparing, da Malmø er lige på den anden side af sundet, og så er familien midt i den svenske julehygge med de mange stemningsfulde og nostalgiske små julemarkeder samt stort udvalg af shopping-muligheder.

”Malmø har et rigt shopping-liv, butikkerne har altid åbent om søndagen, og i både december og januar har rigtig mange butikker desuden forlængede åbningstider i ugens øvrige dage. Familien kan få en masse sjove og hyggelige oplevelser sammen og nyde de juleindkøb, der ellers ofte er noget, vi hurtigt skal have overstået de sidste dage op til juleaften,” forsætter Eva Eilstrup.

Børnene er også inviteret med til den helt store julefest i Malmø. Så når både mor og far skal sætte flueben på de lange indkøbslister, har familien også mulighed for at opleve byens mange andre aktiviteter som f.eks. julekoncerter, Moderna Museet Malmö, restauranterne og ikke mindst alt det sjove for børn, som foregår i hele december måned.

For nærmere oplysninger kontakt venligst:
Eva Eilstrup, PR Manager i VisitSweden. Tlf: 31 10 51 67.
E-mail: eva.eilstrup@visitsweden.com 

Det kan du opleve i Malmø op til jul:

Svenske julemarkeder til store og små

Julemarkedet på Södertull ved Gustav Adolf-pladsen starter allerede søndag den 27. november og løber til den 23. december. Her er salg af kunsthåndværker, madvarer og sødt til ganen. Åbent: Tirsdag-søndag.

Katrinetorps populære julemarked foregår den 2.-4. december. I dette smukke og romantiske 1800tals hus, kan man købe alt lige fra kunst og kunsthåndværk, madvarer, blomster og antikviteter. For børnene er der historielæsning, fiskedam, risengrød, julebag med musikalske oplevelser og juletræsdans.

St. Gertrud Julemarked i Malmøs middelalderlige bydel, foregår den 10. december. Her kan man finde smukt kunsthåndværk, lækre delikatesser, kandiserede æbler, frisklavede crêpes, vin chaud og andre lækkerier.

Julemarked på Drottningtorget afholdes lørdag den 10. december. Det er bøndernes julemarked, hvor der sælges både økologiske grøntsager, frugt, ost, brød og kød fra de lokale landmænd samt kunsthåndværk lavet af uld og læderprodukter.

Bæredygtig Jul på Gustav Adolf-pladsen den 10.-11. december, hvor man kan shoppe med ekstra god samvittighed. Her finder man den perfekte julegave, hvis man er på udkig efter lokalt produceret økologi, fair trade, genbrug og vintage.

Familiejulehygge

Malmö Museer inviterer alle børn (og voksne) til julefest på Malmöhus Slot. Her kan I bl.a. opleve musik og sang, julemarked med kunsthåndværk og besøg af julemanden. Det er den 27. november, og der er fri entré.

Jul i familieparkerne

Raoul Wallenbergs Park midt i Malmø centrum forvandles fra den 9.-23. december til et funklende snelandskab med julelys, skøjtebane og madboder med alle slags delikatesser og forskellige sjove aktiviteter. Madboderne har åbent mandag-fredag fra 15-19 og lørdag-søndag fra 11-19.

Børnenes ønskeliste kan fra den 27. november – 21. december, afleveres til Tomtemor og julemanden, i deres hus i Raoul Wallenbergs Park.

Malmö Folkets Park huser både en skøjte- og en skaterbane, som har åbent fra den 10. december til den 22. februar. Skøjter og hjelme kan lånes gratis.

Julekoncerter og Luciaoptog

Store Plads åbner op for Luciakoncert på den officielle dag for Luciafejringen den 13. december. Luciaoptoget sker i hestevogn gennem hele Malmö by inden koncerten.

Julekoncert for dig, dine børn og deres tøjdyr. Oplev Malmö Symfoniorkesters årlige julekoncerter for hele familien. ”Nalle” (på dansk: Julebamsen) er vært for koncerterne og alle børn opfordres til at have deres egne yndlingsbamser og tøjdyr med. Foruden for koncerterne kan man deltage i Malmøs længste luciaoptog, som kører fra Lund School of Arts til Malmö Konserthus. Den 17. og 18. december kl. 12, 14 og 16.

Baltiska Hallen byder på en original koncertoplevelse med en række folkekære svenske sangere, samt gospelkoret Karen Gibson Kingdom Choir fra London, den 10. december klokken 19:30

Se mere på: www. malmotown.com/da

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden