18. maj 2011

Shop-amok i Sverige, mens Danmark holder ferie- og helligdagslukket

Mens Danmarks handelsliv går i dvale på St. Bededag, Kristi himmelfartsdag og i pinsen, så sprudler det svenske – her holder alle butikker og attraktioner nemlig åbent hele dagen. Med bil, tog eller en morgenfærge kan du eksempelvis i Helsingborg kombiner en god shoppedag med et besøg i Europas smukkeste slotspark Sofiero, der denne sommer har en stor temaudstillingen om Dronning Ingrid.

Tommelfingerreglen om, at når Danmark holder lukket, holdes der åbent i Sverige gælder i den grad forud for de kommende helligdagsferier. Tager man eksempelvis til Helsingborg, kan man mens Danmark er mere eller mindre lukket og slukket nyde godt af den gamle sydsvenske handelsbys mere end 500 mode, elektronik og designbutikker koncentreret rundt om Sveriges ældste gågade hvor man finder alt fra store butikker med masser af kendte varemærker til små lokale shops, restauranter og et hav af caféer:

”Vi oplever omkring alle danske helligdage en stor stigning af danskere der tager til Sverige. De små helligdagsferier er en perfekt anledning for danskerne til at besøge Sverige mens det meste er lukket i Danmark. Og så trækker det for mange at de kan kombinere en oplevelse med nogle af de mange shopping muligheder som store svenske byer som eksempelvis Helsingborg byder på,”, siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden.

Og det er netop kombinationen af oplevelser og kultur, der gør Helsingborg til et attraktivt udflugtsmål. Udover de gode shopping-muligheder byder Helsingborg nemlig også på mange andre oplevelser, som du kan krydre turen med. Hvad enten man er til hjemmelavet chokolade på Chocolatte, brugskunst af den fineste slagt hos Sigurd Perssons galleri eller sommerens formodentlig største tilløbsstykker temaudstilling på Sofiero, ”Ingrid – Blomsterdronningen”, der handler om Danmarks folkekære dronning Ingrid der voksede op som svensk prinsesse på det fine slot med Europas smukkeste slotshave og den vidunderlige udsigt over Øresund mod det Danmark, der i 65 år blev hendes hjem.

Læs mere på www.meresverige.dk og på www.sofiero.se

Tips til shopping i Helsingborg netop nu:


Zgander
På Kullagatan ligger Helsingborgs hotteste herremodebutik, som er blevet udnævnt til årets modebutik for mænd flere år i træk. Her kan du finde tøj, som kun kan købes i en håndfuld butikker i hele Skandinavien.
Se også: www.zgander.com

Stenströms
Herr & Damekipering Stenströms på Stortorget er én af Sveriges ældste og mest traditionsrige butikker. Deres motto er service og kvalitet og deres signatur er klassisk elegant mode. Se også: www.stenstroms.nu

Zebra
På Kullagaten ligger også Zebra, der fører eksklusive og trendige mærker, som du ikke kan finde i almindelige kædebutikker. Perfekt for dig, der vil have lidt ekstra og føle dig lidt unik.

Living Room
Interiørbutik på Södra Storgatan med møbler og inventar til favorable priser.
Se også: www.living.se

Night and Day
Night and Day på Kullagaten har et bredt udvalg af kvalitetsmøbler, sengetøj, håndklæder og meget mere fra de bedste leverandører. Her finder du inspiration og fornyelse til dit hjem.

Carl Hoff Hofjuveler
Carl Hoff etablerede denne butik på Kullagaten i 1869, som henvender sig til dem der påskønner kvalitet og gedigent håndværk, samt til dem der søger efter det lidt ”specielle”. Butikken har også en lang tradition af egenproduktion af smykker. Se også: www.carlhoff.se

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden