19. december 2011

På ski med børn: Gode råd til en vellykket skiferie i børnehøjde

Hele familien skal på ski, det lyder tillokkende. Men hvordan undgår man brok, råb og skrig, og sikrer børnene en hyggeligoplevelse på ski? God forberedelse er en vigtigfaktor, hvis skiferien med familien skal blive en succes. Katrine Pedersen, ekspert fra rejsmedbørn.dk giver her 10 gode råd, når du skal have børnene med på ski.

Det kan for mange være noget af en opgave at skulle have børnene med på ski, uanset om det er for allerførste gang, eller man har været af sted før. Heldigvis kan du forberede dig godt hjemmefra, og slippe for en masse konflikter og besvær på ferien. Forberedelse er nemlig, ifølge Katrine Pedersen ekspert fra rejsmedbørn.dk, nøglen til en vellykket skiferie i børnehøjde:

”Der kan være mange udfordringer, når børnene skal på ski. Men mange problemer kan undgås med god forberedelse. Allerede hjemmefra kan I undersøge, om der er mulighed for skiskole, og om der er plads i den pågældende uge, da flere skiskoler er fuldt bookede i højsæsonen. Et godt tip er også at købe skiene brugte hjemmefra. Det er ofte billigere end at leje, og samtidig har børnene mulighed for at prøve skiene, inden I drager af sted,” siger Katrine Pedersen fra sitet Rejsmedbørn.dk.

Slap af og hyg jer med børnene
Hvis børnene skal elske at være på skiferie, skal der være plads til at lege og nyde sneen. Katrine Pedersen opfordrer derfor forældre til at droppe de høje forventninger og nyde det skiløb, børnene kan overskue:

”Det er altafgørende for børnenes første skioplevelse, at vi forældre slapper af. Vi skal slippe ambitioner og forventninger og bruge dagene på leg i sneen. Tag på få, korte skiture, hvis det er det, børnene kan overskue. Børnene skal føle sig trygge og godt tilpas. Det hjælper ikke at presse børnene, da øget pres bare resultere, i mindre lyst”.

”God, varm påklædning, masser af skiftetøj og selvfølgelig lidt gode snacks hjælper også med at holde de små, nye skiløbere i gang samt holde humøret højt,” siger Katrine Pedersen.

Skitur til Norden er et hit for børn
Vores nordiske nabolande har mange skiområder, som er perfekte for børn på ski, da de er yderst børnevenlige. Specielt Sverige er perfekt for danske børnefamilier. Det er nemt at køre til destinationerne, og flere af de svenske skiskoler har skilærere, der taler dansk. Det er specielt skiområder som Idre Fjäll, Isaberg, Kläppen, Branäs og Orsa Grönklitt, som er populære børnedestinationer.

”Områderne er yderst børnevenlige, og det gør det nemt for hele familien at få en fantastisk skioplevelse. Områderne har super velfungerende skiskoler – ofte med mulighed for dansktalende lærere. Områderne har både mange nemme og børnevenlige lifter og pister og byder samtidig på massevis af aktiviteter uden for pisterne, hvis børnene har brug for en pause fra skiløbet,” siger Eva Eilstrup, PR Manager hos VisitSweden.

Tusindvis af danske børnefamilier tager hvert år til Sverige på ski, da det er nemt og meget børnevenligt. For eksempel er Branäs for femte år i træk kåret til børnefamiliernes favorit.

10 gode råd til skiferien med børn:
- Vælg én skiform. Alpin er den letteste og bedste måde for barnet at lære sneen og bakkerne at kende på. Langrend er en fantastisk mulighed for naturoplevelser, og snowboard er et godt adrenalinkick, men begge kræver en teknik, der er lidt mere krævende.
- Undersøg, hvor der er mulighed for skiskole. De fleste steder er det en god idé at tilmelde sig hjemmefra, da der i højsæsonen kan være fyldt.
- Slip ambitioner og forventninger. Brug dagene på leg i sneen og få, korte ture. Det er vigtigt, at børnene føler sig trygge og godt tilpas, ellers risikerer man, at de ikke synes det er sjovt. Jo mere pres jo mindre lyst.
- Lej ordentligt udstyr og husk kælken, så de allermindste også kan være med.
- Masser af solcreme. Solen kan være skarp.
- Husk brændstof – en rulle kiks, frugt og en dunk saftevand i rygsækken.
- Godt klædt på. Det er vigtigt at have tørt og varmt tøj på hele dagen. Brug skiundertøj og skisokker i kunststof eller uld, men ikke bomuld, da det let bliver klamt. Det er også fornuftigt med vandtætte handsker eller luffer (der kan klare minusgrader), varm elefanthue, uldtrøjer og vandafvisende flyverdragt eller skisæt. Og husk et par gode skibriller med UV filter – de både varmer næsen og holder solens stråler i skak.
- Pak rigeligt med skiftetøj! Hvis der skulle trille sne ned i støvlen eller handsken, er det vigtigt at skifte med det samme, så man undgår at komme til at fryse.
- Husk legetøj. En masse gode historier, lydbøger, en pose Lego, tusser og papir. Nintendo DS og et par dvd´kan også være gode efter en lang dag i sneen.
- Køb brugte ski. Det er ofte billigere end at leje, og så har barnet mulighed for at prøve, hvordan det føles at have ski på, inden I drager af sted.

For yderligere oplysninger kontakt:
Katrine K. Pedersen – Ekspert fra Rejsmedbørn.dk. Tlf. + 28 52 68 03 – mail:katrine@rejsmedborn.dk
Eva Eilstrup - PR Manager, VisitSweden. Tlf. +45 31 10 51 67 – mail:eva.eilstrup@visitsweden.com


Se også: http://skiferie.visitsweden.com

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden