20. december 2011

Ny analyse: Danskerne vil have snegaranti og et varieret skiterræn

For to ud af fem danskere er masser af sne samt et varieret skiterræn det vigtigste, når skiferien skal bookes. Det viser en helt ny undersøgelse, som VisitSweden har udarbejdet i samarbejde med Epinion. Også pris og høj kvalitet i indkvarteringen er betydelige faktorer for danskernes skiferie.

Hvad er det vigtigste for dig, når du skal på skiferie? Ifølge en helt ny undersøgelse udarbejdet af VisitSweden og Epinion er snegaranti og et skiterræn med stor variation afgørende for mere end to ud af fem, når de skal bestille skiferie. Foruden, at november og start decembers manglende sne i Alperne og Pyrenæerne kan have spillet ind i besvarelserne, så ser man hos VisitSweden også besvarelserne som udtryk for, at danskerne i hvert fald en gang om året ønsker at opleve vinteren på den mest idylliske måde:

”Ønsket om masser af sne på skiferien afspejler en tendens hos danskerne, hvor det at opleve rigtig vinter - høre sneen knitre under os og være omgivet af et helt hvidt vinterlandskab – er et absolut ’must ’for den helt rigtige ski-følelse,” siger Eva Eilstrup fra VisitSweden, der samtidig ser kriteriet om et varieret skiterræn, som udtryk for at danskerne fortsat bliver bedre til at stå på ski samt ønsker et skiområde, hvor alle i familien kan være med:

”Vi oplever generelt, at danskerne er blevet dygtigere på ski, det skyldes ikke mindst, at vi nu ser nye generationer af familier, hvor far og mor er vokset op med en eller flere årlige skiferier. Nu har de så selv fået børn og ønsker at komme et sted hen, hvor både børn og voksne skimæssigt kan boltre sig”.

I Sverige designes og tilpasses skiområderne derfor også i stigende grad til netop at give hele familien en god skioplevelse:

”Foruden, at Sverige og det øvrige Norden de seneste sæsoner har været det mest snesikre sted i Europa, så arbejder de svenske skiområder med at designe skiområderne således, at der for eksempel altid er både en let og en udfordrende pist ned til hver lift. På den måde kan man følges ad og tage de samme lifter, samtidig med at man kan vælge de skimæssige udfordringerne, der passer til ens behov,” siger Eva Eilstrup, der også nævner de såkaldte Snowparks med hop og rails som eksempel på, at skiområderne satser på helhedsoplevelser for alle aldersgrupper.

Analysen viser også, at pris og høj kvalitet i indkvarteringen er vigtigt. For 39 procent af danskerne er prisen vigtig, og for hver fjerde er høj kvalitet i indkvarteringen afgørende for, at skiferien bliver en succes.

”I den nuværende økonomiske situation er pris - også når det gælder rejser - selvfølgelig afgørende. Og her nyder danskerne godt af, at den svenske kronekurs ligger cirka 20 procent under den danske, det er noget, der i positiv forstand kan mærkes i feriebudget,” siger Eva Eilstrup.

Fakta: Hvad er vigtigste for dig, når du skal på skiferie (mulighed for at give mere end et svar, hvis der er flere ting der er afgørende:

Hvad er vigtigst for dig, når du booker skiferie?                                  Procent

At jeg nemt kan køre til destinationen i egen bil                                  26
Snegaranti                                                                                      41
At jeg kan komme af sted i højsæsonen (uge 7 og 8)                             9
At området er børnevenligt                                                               21
Et varieret skiterræn (eksempelvis pister i forskellige sværhedsgrader)    42
Høj kvalitet i indkvarteringen (hytte, lejlighed, hotel)                           25
Pris                                                                                               39
At jeg kan komme af sted uden for højsæsonen (uden for uge 7 og 8)    18
Mulighed for skiskole                                                                       12
Ved ikke/ingen af ovenstående                                                          2
   

Undersøgelsen blev foretaget af Epinion på vegne af VisitSweden i uge 50.


Fakta om skiferie i Sverige:

Igen i år kunne Sverige som det første land i Norden åbne de første pister og lifter.
Sverige har generelt markeret sig som Europas mes snesikre skidestination.
De mest populære skiområder i Sverige er områder som: Sälen, Kläppen, Stöten, Idre, Åre og Branäs.

Læs mere om Nordens mest snesikre skidestinationer på skiferie.visitsweden.com

For yderligere oplysninger kontakt:
Eva Eilstrup - PR Manager, VisitSweden. Tlf. +45 31 10 51 67 –mail: eva.eilstrup@visitsweden.com

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden