13. juni 2011

Malmöfestivalen 2011: nycirkus, Europas største skateboardrampe og 1.000 andre kulturoplevelser

Programmet for Malmöfestivalen 2011 fra den 19. til 26. august er klart. Byfestivalen blot 20 minutter fra København, har hvert år op mod en million besøgende, og byder i 2011 på alt fra nycirkus i verdensklasse, Europas største skateboardrampe til massevis af store og små kulturoplevelser. Og så er festivalens ambition både at være Europas mest unikke og miljøvenlige byfestival.

Standarden på Malmöfestivalens program er i 2011 højere end nogensinde før og rummer samtidig en stor bredde, der spænder over musik, mode, kunst, teater, film, og særlige programmer for Børn og Unge. En af dette års helt store nyheder er den spektakulære nycirkus forestilling "Lâcher de Violons" skabt af det det franske nycirkuskompagni Transe Express. Ligesom som en af Europas største skateboardramper bliver placeret lige i hjertet af Malmö:

"Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores besøgende på den kæmpe nycirkus oplevelse som Transe Express er, ligesom jeg synes det er temmelig cool, at vi midt i byens centrum får en af Europas største skateboardramper, som foruden masser af skatere og musik, også kommer til at fungere som et kæmpe skabt af den internationalt kendte japanske kunstner Misaki Kawai, der bruger hele rampen som et stort stedspecifikt maleri" siger Karin Karlsson, der chef for Malmöfestivalen som totalt byder på mere end 1.000 gratis kulturelle programpunkter til glæde for næsten en million gæster, hvoraf mange kommer fra Danmark:

”Vi har oplevet en stigende interesse fra det danske publikum i takt med at festivalen år efter år har hævet både sin kvalitet og kvantitet. Og det er ingen hemmelighed at vi har en ambition om, at Malmöfestivalen de kommende år også bliver københavnerne og den øvrige øresundsregions festival, sådan vil vi i hvert fald gerne opfattes – og jeg synes indholdet er til det..” siger Karin Karlsson, hvis ambitioner på langsigt rækker længere end øresunsregionen ” skal være hele Europas mest unikke byfestival!”.

Læs hele programmet på www.malmofestivalen.se

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden