1. december 2011

Hvid jul med fjeldidyl og vilde sneleoparder

Vil du gerne være garanteret en hvid jul? Og har du lyst til at brænde julefedtet af på ski, mens du løber om kap med sneleoparder og isbjørne? Ja, så skal du sætte kursen mod Orsa Grönklitt i Sverige, her gemmer sig nemlig et usædvanligt og idyllisk skiområde for hele familien.

Sneen og kulden er nu nået til de svenske fjelde. Som vanligt betyder det, at man på de svenske skidestinationer er sikret en hvid jul og et nytår med alt, hvad det indebærer af ’alle-vi-børn-i-bulderby’-stemning, knitrende sne under skosålerne og muligheden for at brænde julekalorierne af på pisterne. Et af de ganske særlige steder at opleve hvid jul på ski er i Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitt rummer, foruden gode alpine pister og idylliske langrendsspor en stor Bjørnepark og Polar World, hvor man blandt andet kan opleve brune bjørne, isbjørne, sneleoparder og tigere. I julen bydes der desuden på fakkelvandring gennem parken og aftenfodring af dyrene. Og i det hele taget er Orsa Grönklitt et godt sted for familien, der både vil have aktiviteter på og uden for pisterne:

”Orsa Grönklitt er et rigtigt familieparadis. Skiterrænet er yderst børne- og familievenligt med et overtal af blå pister. Og kommer man i julen, byder skibørnehaven, Blåbær Klubben, på temadage med blandt andet ansigtsmaling, julefortællinger i sneen og nissedans,” siger Eva Eilstrup, PR Manager hos VisitSweden i Danmark.

En verden af nisser
Jul i Sverige udelukker i øvrigt på ingen måde traditionerne. Den svenske jul ligger nemlig tæt op ad den danske, og både juletræer, sild og snaps er også for voksne svenskere et ’must’. Og hvad fuldender en rigtig traditionel jul bedre end hvide omgivelser? Alt dette kan du i stor stil opleve i Orsa Grönklitt, hvor også selveste julemanden bor lige i nærheden i sit Tomteland (julemandens land).

”Holder man hvid jul i Orsa Grönklitt, bør man virkelig unde sig selv og familien et besøg hos selveste julemanden – på svensk kaldet Tomten. I tilknytning til skiområdet ligger et helt utroligt hyggeligt Tomteland, hvor man træder ind i en fantastisk verden af nisser, hekse og trolde i alle størrelse og afskygninger,” siger Eva Eilstrup.

Fakta om Orsa Grönklitt:
23 pister, 11 lifter

Orsa Grönklitt er et af Sveriges mest børnevenlige skiområder, men den indre racerkører kan også blive udfordret. Den svenske speed ski trup træner nemlig i Orsa Grönklit hvert år, og den højeste fart er målt til 148 km/timen. Orsa Grönklitt byder også på 70 km langrendsløjper og aktiviteter for enhver smag. Snescooter-safari, hundeslæder, Björnparken og Polar World hvor de mindste kan komme med på dyreskattejagt sammen med Blåbær-klubben. Og så er et besøg i Tomtelandet selvfølgelig et sikkert hit for både store og små.

Læs mere på: http://skiferie.visitsweden.com/skiomraader/orsa-groenklitt og www.tomteland.se

For yderligere oplysninger kontakt: Eva Eilstrup – PR Manager, VisitSweden. Tlf. + 45 31 10 51 67 – mail: eva.eilstrup@visitsweden.com

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden