27. september 2011

Hummersalg sætter rekord – nu starter et svensk hummereventyr

Hummersæsonen i Sverige er i gang, de første hummere er hævet i land og solgt til over 30.000 svenske kroner kiloet. Langs den svenske vestkyst i Bohuslän nord for Göteborg gør man nu klar til en månedlang skaldyrsfest. Her vil lokale restauratører traditionen tro forvandle årets første hummerfangst til et kulinariske måltider, ligesom man selv kan tage med hummer-safaris og på egen hånd tilberede dine friskfangede skaldyrslækkerier.

Den 26. september kl.07.00 om morgenen startede seks ugers hummersæson i Sverige. Den første hummer er prissat og solgt til intet mindre end 31.600 SEK/kg, og nu forvandles hele kysten i Bohuslän nord for Göteborg til en kæmpe stor skaldyrsfest. Lokale restauratører og køkkenchefer står klar på kajerne til at købe og tilberede de friskfangede lækkerbiskener.

I Bohuslän arbejder restauranterne, hotellerne og attraktionerne sammen om i fællesskab at tage folket med på en ekstraordinær gastronomisk rejse – "Skaldyrsrejsen" - der er baseret på sensommerens friske fangster. Skaldyrsrejsens fundament er "Skærgårdens Big Five": Hummer, rejer, muslinger, østers og krebs.

"Faktisk er hummersæsonen i Bohuslän en så indgroet del af den lokale kultur, at starten på hummersæsonen for mange er en højtid på niveau med julen. Alle i lokalsamfundet er engagerede, og der er rig mulighed for selv at tage med ud på havet på hummer-safari og fange sine egne skaldyr. Havet ud for Bohuslän er det dybeste og mest salte i Sverige, og det betyder, at kvaliteten af hummere og øvrige skaldyr fra området er helt enestående." siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden i Danmark.

VisitSweden har samlet nogle af de bedste hummeroplevelser i en guide, der viser vej til de steder, hvor man selv kan være med til at fange hummere, og nyde fangsten langs Bohusläns fascinerende kyst der tager sit udgangspunkt i Gøteborg og strækker sig 200 kilometer nord på.

Hummer-guide:

Hummersafari med spa

På Flatön kan man få det hele. Her kan du opleve den vidunderlige svenske natur og samtidig få eksklusiv luksus. Første dag sejler man ud med båden M/S Nephrops Ulmo og hjælper med at tage de stålkasser, hvor hummerene bliver fanget i, op. Når man er vel tilbage på fast grund, venter et varmt boblebad i hotellet Handelsman Flinks wellness-afdeling. Frisk og veludhvilet er det tid til aftenens gastronomiske oplevelse. De friskfangede hummere, man selv har været med til at fange, koges nede ved fiskeboderne på kajen under kyndig ledelse af kokkene. Dagen sluttes af med en lækker treretters menu – helt i hummerens tegn.
Læs mere om Hummersafari på Handelsman Flink her

Hummersafari med natur- og smagsoplevelser

Det er ikke tilfældigt, at næsten 50 % af alle hummere i Sverige kommer fra Grebbestad i Bohuslän. Få en natur- og smagsoplevelse i særklasse, når der inviteres om bord på M/S TUFFA. Her kan man i to en halv time opleve den storslåede svenske natur på tætteste hold, når man selv kan hjælpe til med at hive de friskfangede hummere om bord. Melder sulten sig, kan man efter fisketuren nyde en overdådig hummermiddag i det hyggelige bådehus i Grebbestad.
Læs mere om Hummersafari i Grebbestad her

Hummersafari i den yderste skærgård

Årets højdepunkt i Smögen i den yderste skærgårdsrække er fiskeriet efter hummere. På øen Smögen, hvor alle på den ene eller den anden måde er involveret i hummerfiskeriet, er stemningen helt i top. Fiskerskipperne fungerer som er de perfekte guider, som sikrer dig de bedste fiskeoplevelser, der er helt unikke og usædvanlige. Gastronomisk er kvaliteten også sikret. Køkken-teamet på Hotel Sealodge forvandler hummerfangsten til en storstillet fem-retters hummermiddag om aftenen. Det er ren gastronomisk nydelse!
Læs mere om "Hummer-fisketuren" fra Hotel Sealodge her

Hummersafari i Sveriges første hav-nationalpark

Når efteråret melder sin ankomst, stiger forventningerne både på kajen og i store og små både på Resö, i den sydlige del av Kolsterhavet, Sveriges første marine nationalpark! På Resö mødes man af en overdådig og smagfuld to-retters middag, som serveres ude på glasverandaen på Resö Gamle Skole. Indenfor kan man nyde den fantastiske atmosfære i det smukke gamle træhus, hvor man kan man slappe af foran kakkelovnen i det hyggelige bibliotek, der har masser af spændende information og litteratur om hummerens hemmeligheder. Næste morgen byder på hummersafari, og til sidst slutter man af på restaurant Panget, hvor de friskfangede hummere tilberedes og serveres dampende varme.
Læs mere om Hummersafari i Klosterhavet her

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden