7. december 2011

Danskerne er vilde med korte skiferier

Sneen er nu også kommet til de allersydligste skiområder i Sverige, og det er godt nyt til de næsten 100.000 danskere, der hvert år besøger skiområderne Isaberg og Ulrichehamn. Danskerne har nemlig for alvor fået øjnene op for Sydsveriges mange muligheder for forlængede skiweekender og endagsture.

Danskerne er vilde med at stå på ski i Sydsverige. Alene i 2011-sæsonen havde Isaberg besøg af over 80.000 begejstrede danskere, der lagde vejen forbi skiområdet på weekend- eller endagsture. Og igen i år forventer Isaberg mange besøgende. Sneen er nemlig landet og alt vil være klar til sæsonåbningen op til jul - og Isaberg melder allerede nu, at der er få hytter tilbage i mange weekender på den anden side af nytår.

”Sidste år oplevede vi et stort boom af skigæster fra Danmark, og den tendens ser ud til at fortsætte. I mange weekender i de nye år er vi allerede nu tæt på fuldt hus i vores hyttebooking. Men har man muligheden for at tage af sted i nogle hverdage – eksempelvis fra onsdag til fredag – så er der fortsat gode muligheder for overnatning, og så får man som regel også mere plads på bakken i hverdagene,” siger Kjell-åke Gustavsson fra Isabergtoppen, der står bag Isabergs skianlæg.

I det hele taget er Sydsverige perfekt til en sviptur på ski, og endagsturene vinder indpas hos danskerne, netop fordi det er billigt og ikke kræver den store planlægning. På kun få timer befinder man sig omgivet af sne på en af de Sydsvenske pister, eller man kan nyde naturen på en af de mange velpræparerede løjper til langrend.

Både Isaberg og Ulricehamn forventer at åbne de første pister allerede inden jul. Ligesom begge områder over julen og nytåret giver danskerne en kærkommen mulighed for at løbe julefedtet af sig på ski.

”Skiløb og juletraditioner er stærkt forbundne med hinanden her i Ulricehamn. Vores flotte beliggenhed ned til Åsunden søen tiltrækker mange danske gæster på jagt efter hvid og romantisk jul. Og så oplever vi, at mange bruger det som en anledning til at pudse skiformen af, inden de senere på sæsonen tager en hel uge på ski,” siger Camilla Palm fra Ulricehamn Ski Center.

I Ulricehamn og Isaberg har man fået en pæn portion sne de sidste par dage, og sammen med udsigten til minusgrader giver det rigtigt gode forhold op til sæsonåbningen, som finder sted lige inden jul.

Fakta om Isaberg og Ulricehamn:

Isaberg:

10 pister. 8 lifter. 320 km fra København.

Isabergs skiterræn er ikke bare velegnet for nybegyndere og mindre øvede, også den øvede skiløber kan blive udfordret og få skiformen pudset af på områdets hele 10 pister. Isaberg har desuden en af de bedste skiskoler i Sydsverige og en fin Snowpark, hvor ungdommelige sjæle kan give sig i kast med tricks og vilde hop.

Trænger man til en pause fra skiene, kan man hygge sig på kælkebakken, skøjtebanen, eller tage en tur på vinterfiskning.

Se mere på: Isaberg

Ulricehamn:

7 pister. 4 lifter. 310 km fra København/100 km fra Göteborg.

Ulricehamn er Jyllands nærmeste skisportssted – det ligger nemlig kun 100 km fra Gøteborg. Ulricehamns skiterræn beståer af syv pister med forskellige sværhedsgrader, en særlig børnebakke, hvor børn og nybegyndere kan øve sig i fred, og ikke mindst en snowboardpark/funpark for de øvede vovehalse. Hvis interessen går på langrend, byder Ulricehamn samtidig på hele 65 km langrendsløjper.

Desuden er Ulricehamn en rigtig hyggeligby og man kombinere skituren med shopping og cafébesøg. Eller et besøg i Kallbadshuset.

Se mere på: Ulricehamn

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden