20. januar 2010

Tolvmannabacken lokker med gode skioplevelser i Sydsverige

- Og der er masser af plads på bakkerne, hvor du kan være heldig at møde verdens stærkeste mand på pisterne!

De har forrygende travlt på de danske rejsebureauer, der sender danske skigæster til den svenske sne. De sidste ugers kulde og snefald har betydet perfekte forhold på alle de sydsvenske skisportscentre, og det har fået danskere i tusindtal til at vende bilen og skispidserne mod kendte steder som Isaberg, Mullsjö Alpin og f.eks. Vallåsen eller hoppe på en af de mange turbusser, der kører forventningsfulde danskere frem til oplevelserne i sneen i Ulricehamn eller Hovfjället.

Hvad mange ikke ved er, at der er endnu et alternativ. Tolvmannabacken eller Kisa Alpin i Östra Götaland byder sig til som intet mindre end et lysende alternativ, der ikke kun byder på nogle af Sydsveriges bedste alpine pister men også god plads i sneen og så til måske de laveste priser overhovedet.

Tolvmannabacken har en lang historie og har været et kendt og elsket turistmål for sneglade turister, stedets første større slalomkonkurrence daterer sig helt tilbage til 1958. Men det dengang så fine skisportssted tabte pusten, glemte at investere og blev overhalet både indenom og udenom af mere driftige folk, der med bl.a. nyt moderne udstyr som snekanoner så mulighederne for at gøre skiturisme til farbarvej også i de sydligste egne af Sverige.

Nu er Tolvmannabacken imidlertid vågnet af tornerosesøvnen, og gennem visionære investeringer og med hjælp fra blandt andre verdens stærkeste mand, Magnus Samuelsson, der bor tæt ved bakken og er en af de vigtige aktører i turismeudviklingen i området, tages kampen op for at turisterne skal opdage Tolvmannabacken.

KisaRocks, lyder det, og som sådan skal Tolvmannabacken markedsføres internationalt som helårsdestination – også med rockkoncerter og masser af aktive oplevelser i naturen - men her og nu nok så meget med vægt på vinterturismen.

Og hvad venter der så danske skientusiaster, der hopper i bilen og tager turen de godt fem timer nordpå til Kisa og Tolvmannabacken:

I snekolde facts venter der skiløberne syv nedfarter og fem lifte. Den længste nedfart er hele 1200 meter og med en faldhøjde på 140 meter. Der er skiskole og skiudlejning, hvor også skøjter kan lejes, hvilket er meget populært. Der hører en Funparc og børneområde samt udmærket restaurant til stedet, ligesom der findes ganske mange grillpladser i området. Sæsonen løber fra jul til hen i marts.

Set gennem en velkendt rejsebureaudirektørs skibriller er området som skabt til danske skiløbere: - Tolvmannabacken har nogle af de bedste nedfarter i Sydsverige, påpeger Fredrik Milde, direktør og medejer af rejsebureauet Skitrip, der sender danskere til alle de sydsvenske skisportscentre.

- Her er mange lange og varierede nedfarter og ca. samme faldhøjde som f.eks. i Isaberg, og så er liftpriserne blandt Sveriges laveste og liftkøerne blandt de korteste. Med andre ord får man meget skiløb for pengene, forklarer Fredrik Milde, der forudser, at Tolvmannabacken har potentiale til at blive populær hos det danske skipublikum.

Hos Skitrip kan man købe færdigpakkede kør selv pakker, hvor det hele er ordnet hjemmefra, både logi, liftkort, skiudstyr og f.eks. skiskole. Indkvartering kan ske i hytter eller ferielejligheder, og på f.eks. Kisa Hotell eller på det mindre men udmærkede Föllingen Hotell, der ligger i forbindelse med Pinnarp Camping.

Skal det være lidt mere luksuriøst byder det statelige Rimforsa Strand hotel sig til, og her glæder ejeren Leif Eriksson sig til at byde danske gæster indenfor:

- De danske gæster, vi allerede har, glæder sig ikke mindst over, at hverken Tolvmannabacken eller området som helhed er overrendt af turister, og de fremhæver gerne, at der tages personligt hånd om dem og deres ønsker og at de her møder naturlig svensk gæstfrihed og ægte svenske miljøer.

Turen til Östra Götaland og Tolvmannabacken går gennem Småland og tæt forbi Pippi Langstrømpes hjem og vinterlukkede Astrid Lindgrens Verden, en af Skandinaviens populæreste forlystelsesparker.

Flere oplysninger på skitrip, tolvmannabacken, kinda, kisawardshus, follingenhotell & rimforsastrand.

Kontaktpersoner:
Turistchef i Kinda kommune Ann-Louise Södersten
Kinda Turistbyrå Stora Torget 5, 590 40 KISA
Tlf. +46 0494-194 10
fax +46 0494-194 15
E-mail: ann-louise.sodersten@kinda.se

Direktør Fredrik Milde
Skitrip/FM Collection Tours
Tlf. +45 33 13 09 90
E-mail: info@skitrip.dk

Rejsebureauet Skitrip er et vinterrejsebureau, dannet af de to individuelle rejsebureauer FM Collection Tours og Hafnia Rejser, hvor førstnævnte først og fremmest tager sig af de individuelle skirejser mens Hafnia Rejser tager sig af busrejserne til de sydsvenske skidestinationer.

Det pudsige navn Tolvmannabacken stammer angiveligt tilbage fra 1800-tallet, hvor en større stensætning blev etableret på stedet. Ifølge overleveringerne arbejdede 12 mand med projektet – deraf navnet. Andre mere farverige versioner er også på tale, men den her nævnte skulle være den mest pålidelige.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden