7. juli 2010

Stor stigning af danske turister i Sverige fortsætter i år

De seneste fem år er antallet af danske turister i Sverige vokset med hele 34 procent, og den positive udvikling forsætter, viser helt nye tal. Et stort og differentieret udbud af turistoplevelser, den korte afstand til Danmark samt en stadig attraktiv kronekurs er en del af forklaringen på det danske turistboom i Sverige.

Spørger man en tilfældig dansk familie, hvor de skal holde sommerferie i år, er der stor sandsynlighed for, at de svarer Sverige. De seneste fem år er antallet af danskere, der holder ferie i Sverige, nemlig steget med hele 34,3 procent, og det er der en god forklaring på, mener direktøren for VisitSweden i Danmark:

”Danskerne har fået øjnene op for, at man i Sverige kan få ferieoplevelser, der er markant anderledes en herhjemme, men med den samme følelse af tryghed, som når man holder i Danmark. Og så betyder det selvfølgelig også lidt, at priserne fortsat er meget attraktive set med de danske turisters briller. Fordelagtig kronekurs, generelt lavere lønniveau på personale og differentieret moms på hoteller og restauranter forstærker den svenske turismes konkurrencekraft,” siger Niels Mouritzen, direktør for VisitSweden.

Et de områder, hvor væksten i dansk turisme har været størst, er Sydsverige. Her har man de seneste fem år oplevet en stigning på hele 67 procent, og det kan mærkes på omsætningen i regionen:

”Sydsverige er ubetinget det område af Sverige, hvor væksten af danske turister har været størst. Sidste år alene var væksten rekordhøj med 50 procent flere danske turister sammenlignet med året før, og det tal kan blive overgået i år. De nyeste overnatningstal viser, at tendensen forsætter. År til dato er de danske overnatninger i Sverige steget med seks procent sammenlignet med sidste års rekord, med i alt 1,25 millioner danske overnatninger,” siger Niels Mouritzen.

Markedsforholdene gør, at danskerne får ekstra meget for pengene i Sverige. Med den nuværende kronekurs er forskellen ca. 20 pct. i aktuel kursfordel. Det betyder også, at man som dansk turist kan unde sig selv lidt ekstra luksus eller forlænge sin ferie med en dag eller to sammenlignet med en tilsvarende ferie i Danmark. Og det er der flere og flere danskerne, der vælger at gøre:

”Svenskerne har historisk set rejst mere til Danmark end omvendt. Det hænger selvfølgelig sammen med, at der er væsentligt flere svenskere end danskere, samt at Danmark bliver brugt som transitland for ferie til resten af Europa. Men udviklingen går nu mod en mere ligelig fordeling af turistkronerne landene i mellem, hvilket også kan ses på betalingsbalancen,” siger Niels Mouritzen og fortsætter:

”Vi ser det som et udtryk for, at danskerne i større og større udstrækning betragter Sverige som deres andet hjemland. Tæt på, sikkert og trygt, men samtidigt lidt mere eksotisk end det, man kan finde henne om hjørnet inden for de danske grænser.”

Nye tal fra Sydsverige viser, at danskerne sidste år i højere grad valgte mere luksuriøse produkter og overnatningsformer. Det resulterede i, at danskerne i gennemsnit brugte 24 pct. mere pr. ophold i 2009 end i 2008. Nu har romantiske herregårde og slotte, klassiske hvidmalede badehoteller i skærgården, spa-ophold og luksushytter i familieorienterede aktivitetscentre nemlig taget over efter de mere primitive ferieformer som allemansretten og spidsteltet i skoven.

 

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden