3. februar 2010

Rekordstort antal danske besøgende i Sverige i 2009

VisitSweden har det seneste år haft et målrettet fokus på at få danskerne til at holde ferie på den anden side af Øresund og i særdeleshed i det sydlige Sverige. Og nye statistikker for hele 2009 viser at indsatsen har båret frugt med en stigning på 23 procent i hele Sverige og for det sydlige Sverige er antallet af danske overnatninger steget med imponerende 50 procent svarende til 730.686 danske overnatninger.

Aldrig før har så mange danskere holdt ferie i Sverige. Næsten hver måned sidste år steg antallet af danske overnatninger på hoteller, feriebyer, vandrerhjem og campingpladser i det sydlige Sverige i forhold til detforegående år. Over hele Sverige steg antallet af overnatninger fra Danmark med 23 procent til i alt 1.258.908 overnatninger mens antallet af danske overnatninger i Sydsverige rundede 730.000 svarende til en stigning på 50 procent. Det viser helt nye tal fra Tillväxtverket, som fører statistik over antallet af overnatninger.

”I en tid med recession og lavkonjunktur vælger mange rejsende de nære destinationer og de kortere ture. Derfor valgte vi at sætte fokus på det danske marked med afsæt i Sydsverige og har investeret intensivt i marketing og PR for at få endnu flere danskere til rejse til Sydsverige. De nye statistikker viser at det arbejde har båret frugt”. siger Thomas Brühl, administrerende direktør for VisitSweden.

Satsning med at få flere danskere til at rejse til Sydsverige er VisitSwedens største investering på et enkelt marked til dato er sket sammen med hele syv regioner i det sydlige Sverige, byerne Malmö og Göteborg samt fire transportører, og tilsammen er der sidste år investeret hvad der svarer til 22 millioner svenske kroner i målrettet markedsføring af hele det sydlige Sverige.

”At gøre det sydlige Sverige til danskernes andet hjemmemarked var en strategisk beslutning, vi traf i partnerskabet, hvor vores analyse viste, at danskerens ferievaner hjemme i Danmark matcher det, som det sydlige Sverige har at tilbyde. Danskernes indenrigsrejser tegner sig for omkring 50 procent af danskernes rejseforbrug. Og tager du en køretur fra København til et populært feriemål som Skagen tager det nemt 5timer. Det er interessant i vores perspektiv for uanset hvor du er i Danmark kan du komme til det sydlige Sverige på under 4 timer og oftest meget kortere "siger Niels Mouritzen, chef for Region Nord i VisitSweden,
og han tilskriver samarbejdet mellem både store og små aktører en stor del af æren for det flotte resultat.

”Vi har fundet en model, hvor branchens store og små aktører og organisationer kan bidrage med ressourcer, der matcher til deres formåen og derigennem bidrager positivt til den samlede indsats. Det har skabt et unikt samarbejde, hvor også små og store virksomheder i privat og offentlig regi arbejder sammen på tværs af regionale grænser for at skabe et endnu bedre samlet resultat,” siger Niels Mouritzen.

Fakta:
De nævnte overnatningstal gælder for hoteller, hytte-byer, vandrehjem og camping.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden