11. juni 2010

Oplev Sveriges vilde dyr på nært hold

Denne sommer byder på rig mulighed for at opleve kronhjorte, bisonokser, elge og vildsvin helt tæt på. Sveriges imponerende udbud af naturparker er en attraktion for hele familien, og med blot en kort tur over vandet er Sveriges mangfoldighed af dyreliv og naturmiljøer inden for rækkevidde.

Hvert eneste år rejser mange danskere sydpå for at få nye synsindtryk, dufte og lyde med hjem i kufferten. Men i virkeligheden behøver man slet ikke at begive sig tusindvis af kilometer mod syd for at opleve spændende natur og dyreliv, der er radikalt anderledes end noget, vi kender fra vore egne langt mindre forhold. En enkelt smuttur til Sverige, en rejse, der varer ganske få timer, og man har muligheden for at stå midt i en mangfoldighed af dyreliv, planteliv og oplevelser, som vi ikke kender mage til herhjemme.

”Sverige er et slaraffenland af naturskønne oplevelser med et stort udbud af dyreparker og naturmiljøer. Det har rigtig mange danskere heldigvis fået øjnene op for de senere år. Ikke mindst for børnefamilierne er der store naturoplevelser at hente i det svenske. I år har man endda i Ingelbo Elgpark mulighed for at opleve noget så bedårende og unik som små trillinge elgkalve. Og så byder parkerne også på mulighed til eftertænksomme fisketure, gåture af smukke temastier og leg for de mindste på spændende legepladser midt i dyrenes og plantelivets egne omgivelser,” siger Anna Kron Boysen, PR Manager i Visit Sweden.

Denne sommer har man bland andet. mulighed for at deltage i mange spændende arrangementer i forbindelse med, at FN har udnævnt 2010 til internationalt år for biologisk mangfoldighed. I Skånes Djurpark vil der være arrangementer hele sommeren igennem med fokus på de nordiske dyr, musikforestillinger for børn om dyr og mangfoldighed og gode råd til, hvad man selv kan gøre hjemme i haven for at sikre den biologiske mangfoldighed i sit eget lille nærmiljø. Er man mere til selv at leve det vilde friluftsliv, er der rig mulighed i bl.a. Borås Djurpark, der byder på intet mindre end 40 hektar med vildmark, dyreanlæg og grillpladser – og ikke mindst parkens berømte, afrikanske savanne, med alle de store, afrikanske dyr repræsenteret på samme sted.

”Der er absolut noget for ethvert temperament, og hvad enten man planlægger en dagstur fra Danmark eller tager besøget som en del af en ferie i Sverige, er der dyreparker indenfor rækkevidde.,” siger Anna Kron Boysen.

Fakta om Sveriges naturparker:

Skånes Djurpark
Skånes Djurpark er dedikeret til de nordiske dyr på dyrenes egne betingelser, med masser af plads til både dyrene og de besøgende. Der er over 800 vilde og tamme dyr i parken, fordelt på næsten 80 forskellige arter. I anledning af at FN har udnævnt 2010 til internationalt år for biologisk mangfoldighed afholder Skånes Djurpark en lang række spændende arrangementer hele sommeren igennem.
Læs mere om Skånes Djurpark.

Tropikariet
I Tropikariet bydes lille og stor velkommen til Helsingborgs vildeste dyroplevelse. Her kan du møde aber, firben, slanger, skildpadder, krokodiller, lemurer, edderkopper og andre af de dyr, der bor i Tropikariets forskellige afdelinger. Du kan tilmed også opleve et flot hajakvarium.
Læs mere om Tropikariet.

Ingelbo Moosepark
Elgen, Mia, i Ingelbo Moose Park, har fået tvillingekalve tre år i træk, men i år har den nu fem år gamle mor sensationelt fået trillingekalve. De tre små kalve med deres lange ben blev født den 21. maj og er allerede vokset så meget, at de til tider følges med mor Mia, når hun kommer efter mad. At se de tre små rødbrune kalve stavre rundt er en vidunderlig oplevelse og rørende oplevelse. Nyt for 2010 sæsonen er foruden de tre små elgkalve en afslapningsplads ved søen, hvor man kan opleve skovens stilhed kun tilsat fuglesang og vindens raslen i trætoppene. I Ingelbo Moosepark findes der i mange forskellige vandrestier, legepladser, og grillområde, hvor du kan nyde en forudbestilt picnic- eller grillkurv.
Læs mere om Ingelbo Moosepark.

Eriksbergs Vilt- och Naturpark
Med sine 900 hektar er Eriksberg et af Nordeuropas største vildthegn, hvor man både kan opleve kronhjorte, dådyr, vildsvin, bisonokser og moskusokser. Her kan man både tage på safariture, se spændende udstillinger, fiske eller besøge Børnenes Eriksberg. Har man brug for at afholde konference byder Eriksberg på en unik mulighed i et anderledes og smukt miljø. I gårdbutikken kan man købe vildtkødprodukter med hjem, eller man kan spise på den skønne gourmetrestaurant i rolige omgivelser.
Læs mere om Eriksberg Vilt - och Naturpark.

Markaryds Elgsafari
I Markaryd i Småland findes en unik og anderledes naturpark, hvor elge og bisonokser vandrer frit omkring. Den tre kilometer lange skovvej snor sig gennem elghegnet, og man kan enten vælge at køre selv i sin egen bil eller tage med på en guidet tur med safaritoget.
Læs mere om Markaryds Elgsafari.

Isaberg Moose Park
Udenfor Gislaved i Småland kan man opleve et nyåbnet elghegn, hvor man med bl.a. vand- og madanlæg har forsøgt at komme så tæt på dyrenes naturlige miljø som muligt. Mange danskere bruger Isaberg om vinteren, men Isaberg har meget at byde på også resten af året med masser af naturaktiviteter, og nu også en helt ny elgpark.
Læs mere om Isaberg Mosse Park.

Borås Djurpark
Borås Djurpark er en af Sveriges største dyreparker. Det helt unikke for Borås Djurpark er en helt ny bjørnepark – og ikke mindst den store afrikanske savanne, hvor alle de store afrikanske dyr er samlet tillige med anlæg til de store nordiske vilde dyr. I år kan Borås Djurpark bryste sig af det glædelige syn af hele otte nyfødte gepardunger på savannen. Udover de flotte anlæg til dyrene findes der i parken også grillpladser, legepladser, restaurant, café og kiosk, og det er ingen sag at få mange timer til at gå parken, som også har dannet forbillede for mange udenlandske dyreparker.
Læs mere om Borås Djurpark.

Ölands Djurpark
I år kan Ölands Djurpark fejre 35 år jubilæum, og det fejres med intet mindre end otte nyheder, hvoraf et stort baviananlæg med 26 bavianer måske er den mest bemærkelsesværdige. Her er masser af forlystelser, vandland, cirkus og meget mere, der byder på eventyr og oplevelser for hele familien.
Læs mere om Ölands Djurpark.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden