18. januar 2010

Op til en meter sne i de Sydsvenske ”alper”

En bro eller en færge samt en lille køretur er alt, der skiller danskerne fra de sydligste svenske alpinanlæg. Og forholdene er noget nær perfekte. Helt op til en meter sne og gang i alle pister og lifter, det er, hvad der venter de danske skientusiaster. Med vinterferien, der hastigt nærmer sig, er de gode forhold en oplagt anledning til at teste skiformen en enkelt dag eller en hel weekend.

Det er ikke bare i Danmark, at kulde og sne har sat sit tydelige præg på naturen de seneste uger. I hele Sydsverige har de alpine skisportsområder nydt godt af den megen kulde og sne. Masser af natursne og ideelle forhold for kunstsne, gør at de mange skiområder tæt på Danmark er i fineste stand. Gode eksempler er skiområderne Mullsjö Alpin og Branäs, hvor der begge steder ligger næsten en meter sne i bakkerne, men også områder som Isaberg og Ski Sunne melder om masser af sne og optimale forhold.

”Alle de sydlige skidestinationer melder om rigtig gode forhold med masser af sne i bakkerne. Det betyder også, at stort set alle pister er åbne, hvilket igen giver god plads for alle, der tager af sted. Så hvad enten man er til en mini weekendskiferie eller tager enkelte dag for at teste skiformen før vinterferien, er der masser at komme efter,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden i Danmark.

VisitSweden kan også melde om, at Sveriges øvrige skiområder har rigtigt gode forhold. Funäsdalen, imponerer fortsat med masser af sne og mere end 100 åbne pister. Men også Idre Fjäll kan nu tilbyde skiløb på alle pister i området takket være masser af sne og kulde.

Se en lille film fra henholdsvis Branäs og Idre Fjäll
Mere information om snesituationen og vinter i Sverige.  

Fakta om Svenske skiområder tæt på Danmark:

Mullsjö:
Mullsjö ligger bare 160 km. fra Göteborg og kun ca. 270 km. fra Helsingborg. Stedets fine og velplejede faciliteter er ideelle til børnefamilier og knapt så rutinerede skiløbere. Her er syv alpine pister af forskellig sværhedsgrad, fem lifter og et særligt område for snowboardere, der præpareres både fem- og ti-km langrendsløjper, som tager jer ud i den smukke, svenske natur. Til denne sæson er der bygget både en ny piste til nybegyndere og en kælkebakke til børnene – og til forældre med det indre legebarn i behold! En række af de øvrige pister er udbygget, bl.a. ved at sprænge ujævnheder væk. Pisterne er blevet mere jævne og mere behagelige at køre på. Samtidig er sikringen med kunstsne blevet forbedret, så Mullsjö er endnu mere snesikker.

Antal pister: Syv
Antal lifter: Fem
Fra København: 350 km
Fra Gøteborg: 160 km

Læs mere om Mullsjö.

Ulricehamn:
Ulricehamn, lige ned til søen Åsunden, byder, ud over sin farvestrålende og charmerende bymidte med et stort og varieret udbud af butikker og mad, på et af de mest populære vintersportssteder i det sydlige Sverige. Ulricehamns Skicenter er vokset til et rigtig fint alpint vintersportssted, der fortsat udbygges for at imødekomme gæsternes krav og ønsker. Skicentret har i dag syv lifter og syv pister med varieret sværhedsgrad – og selvfølgelig også en snowboardpark. Til denne sæson er etableret en helt ny børnepiste, hvis fladere og jævnere form gør tilbuddet til børnene komplet. De har nu både mere plads og flere sværhedsgrader til rådighed.

Antal pister: Syv
Antal lifter: Syv
Fra København: 310 km
Fra Gøteborg: 100 km

Læs mere om Ulricehamn. 

Isaberg:
På Sydsveriges velsagtens mest kendte skiområde kan man få skiløb i alle sværhedsgrader, fra de lette grønne til de udfordrende sorte pister. Børnene har deres helt eget område, hvor de kan boltre sig på to pister med tilhørende børnevenlige tallerken-lifter. Alt i alt tilbyder Isaberg på mere end seks km. velpræparerede pister, og de otte velfungerende liftanlæg tager hurtigt skiløberen op igen til pisternes startsteder. I området er der to restauranter, en ved skianlægget og en ved hyttebyen, hvor hele 72 hytter gør sig godt for en miniferie på ski.

Antal lifter: Otte
Antal pister: Ti
Fra København: 320 km
Fra Gøteborg: 140 km

Læs mere om Isaberg

Ski Sunne:
Det naturskønne vintersportssted med udsigt over hele Fryksdalen byder på muligheder for at køre både meget og langt på ski. Med en højdeforskel på 265 meter og ni overordentligt velpræparerede pister er Ski Sunne attraktiv – også for dem, der har tid og lyst til mere end en enkelt dag på ski. Ski Sunne har nemme børnepister til lillebror og udfordrende sorte til storesøster – og alt der imellem. Den længste piste er hele 1.800 meter, og lifterne har en samlet kapacitet på 8.500 personer pr. time.

Antal pister: Ni
Antal lifter: Syv
Fra København: 550 km
Fra Gøteborg: 280 km

Læs mere om Ski Sunne.

Hovfjället:
Vintersportsstedet Hovfjället ligger i det smukke Värmland, bare 570 km fra Helsingborg og kun ca. 360 km fra Gøteborg. Det er et af det sydlige Sveriges mest snesikre vintersportssteder, både på de alpine pister og på langrendsløjperne. Her i de fantastiske omgivelser og den fjeldlignende natur kan man muntre sig på hele 15 pister i varierende sværhedsgrad og seks lifter, så Hovfjället kan byde på skioplevelser for alle i familien.

Antal pister: 15
Antal lifter: Seks
Fra København: 600 km
Fra Gøteborg: 330 km

Læs mere om Hovfjället.

Branäs:
Branäs har det hele til børnefamilien: Kort transportafstand, gode og varierede pister, masser af sne, gode steder at bo, aktiviteter, nem adgang til lifter og pister, god mad og masser af muligheder for at slappe af. Og det er ingen tilfældighed, at Branäs har vundet den store "Ferie med børn"-pris tre år i træk (kåret blandt 70.000 forældre i 2009). Kombinationen af gode skimuligheder, fine boliger og aktiviteter for hele familien gør Branäs til det oplagte førstevalg for mange familier.

Antal pister: 20
Antal lifter: 11
Fra København: 720 km
Fra Gøteborg: 400 km

Læs mere om Branäs
 

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden