21. december 2010

Jul og Nytår er højsæson for bestilling af skiferie

Når danskerne går på juleferie i dagene op til juleaften er det ikke kun tid til, at sætte tænderne i juleanden og flæskestegen – jul og nytår er samtidig højsæson for bookning af skirejser, ingen andre tidspunkter på året har så høj en koncentration af skibookinger som i juledagene. Samtidig viser en helt ny rundspørge til de største svenske skiområder, at danskerne i stigende grad forudbestiller både ski, liftkort og skiskole hjemmefra, ligesom vi har fået øjnene op for, at sneforholdene i Norden er rigtig god sidst på sæsonen.

Måske er det fordi man i julen har hele familien samlet? Måske er det fordi julen og den magen snak om sne får det til at krible i fingere for skiglade danskere? Eller måske er det simpelthen fordi, at julen er sidste udkald for, at få fat på drømmehytten eller hotellet i højsæson ugerne 7 og 8? Faktum er i hvert fald, at der ikke på noget andet tidspunkt på året, er så høj en koncentration af skiferiebookninger som nu:

”Vi følger selvfølgelig nøje med i danskernes rejsevaner og vi kan konstaterer, at selvom vi begynder sonderingen tidligere og tidligere, så ser vi mellem jul og nytår den højeste koncentration af bookninger”, siger Niels Mouritzen, direktør for VisitSweden i Danmark.

VisitSweden har op til jul spurgt de svenske skidestinationer om netop bookningtendenser. Og svarerne er enslydende:

”Over en bred kam er det sådan, at bookningerne starter fra midten af august, tager fart henover efteråret og kulminerer mellem jul og nytår. Danskerne booker hytter og lejligheder, men der er også en sket en udvikling i forudbestillingen af liftkort, skileje og skiskole, så alle disse ting er klar når man ankommer og man kan bruge mere tid på at stå på ski og holde ferie sammen.” siger Niels Mouritzen, der oplyser om, at over halvdelen af skirejserne til Sverige bookes over internettet, direkte hos det enkelte skiområde:

”Danskerne har meget stor tillid til Sverige som rejseland og til service og forplejnings niveauet i de enkelte skiområder. Samtidig har de svenske skiområder nogle af de mest velfungerende hjemmesider i Europa, hvor alt fra information om pister og vejr til bestilling af hytter og hoteller, er samlet på et sted. De to ting sammen giver udslag i en stor frekvens af bookninger direkte via destinationernes hjemmesider, hvor man til en tur sydpå i højere grad bestiller gennem et rejsebureau”.

Gode sneforhold sidst på sæsonen
Sidst men ikke mindst oplever VisitSweden, at flere danskere har fået øjnene op for, at sneforholdene i Norden er rigtig gode sidst på sæsonen:

”Med al den natursne vi har fået de sidste år i Skandinavien, er der nogle helt fantastiske skiforhold i de sene uger. Det er ikke gået ubemærket hen, og destinationerne oplever en øget interesse for ugerne 10-14, hvor sneen endnu er god, dagene længere og priserne lavere end i højsæsonen,” slutter Niels Mouritzen.

Bestillings tendenser fra 10 af de største svenske skiområder:
•Danskerne begynder at bestille skiferien allerede i august.
•Bestillingerne kulminerer mellem jul og nytår.
•Vi booker primært hytter og lejligheder når vi skal nordpå.
•Vi booker i stigende omfang også ski, liftkort og skiskole hjemmefra.
•Vi er ikke kun interesseret i højsæsonen, også de sene uger bliver mere populære.
*Det populære områder som Sälen, Idre, Kläppen, Branäs, Åre, Stöten mf. der er er blevet spurgt.

Læs mere på skiferie.visitsweden.com

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden