20. september 2010

Hummer-eventyr i Sverige

Nu starter hummersæsonen i Sverige. Og langs den svenske vestkyst nord for Göteborg gør man klar til en månedlang skaldyrsfest, hvor lokale restauratører vil forvandle årets første hummere til kulinariske lækkerbiskner. Samtidig har man mulighed for selv at komme med på nogle af de eftertragtede Hummarsafari, hvor man selv er med ude og fange hummerne og slutter dagen med at tilberede de frisk fangede hummere

Den svenske hummer-sæson begynder altid den første mandag efter 20. september. I år er det 27. september kl. 07.00. Fra denne dato forvandles hele kysten i Bohuslän nord for Göteborg til en kæmpe stor skaldyrsfest. Lokale restauratører og køkkenchefer står klar på kajerne til at købe de første landinger af de eftertragtede hummere, der er kulsorte, når et kommer op fra havet, men bliver smuk rød under kogningen, inden de lander på tallerkenen ved siden af lækkert tilbehør på en de mange restauranter langs den nordlige del af Sveriges vestkyst.

Faktisk er hummersæsonen i Bohuslän en så indgroet del af den lokale kultur, at starten på hummersæsonen for mange er en højtid på niveau med julen.

”Det fantastiske ved hummersæsonen i Bohuslän er foruden mulighederne for selv at tage med ud på havet og få hummerne ombord, at havet ud for Bohuslän er det dybeste og mest salte i Sverige, det betyder at kvaliteten af hummere og øvrige skaldyr fra området er helt enestående. Derfor er der alle muligheder for at få en stor gastronomisk oplevelse når hummersæsonen starter,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden i Danmark.

VisitSweden har samlet nogle af de bedste hummeroplevelser i en guide, der viser vej til de steder hvor man selv kan være med til at fange hummere, og nyde fangsten langs Bohusläns fascinerende kyst der tager sit udgangspunkt i Gøteborg og strækker sig 200 kilometer nord på.

Læs mere på www.meresverige.dk

Hummer-guide:

Hummersafari med spa

På Flatön, kan man komme med på hummersafari hele efteråret. Tilmed i en kombination hvor man både kommer til at fantastisk natur og eksklusiv luksus. Man sejler ud med båden M/S Nephrops Ulmo og hjælper med at tage hummertejnerne op (en tejne er ståltrådskassen, som man fanger hummere i). Når man er vel tilbage på fast grund, venter et varmt boblebad i hotellet Handelsman Flinks wellness-afdeling. Efter afslapning og velvære med fantastisk udsigt over skærgården er det tid til aftenens gastronomiske oplevelse. De friskfangede hummere man selv har været med til at fange koges nede ved fiskeboderne på kajen under kyndig ledelse af kokkene, og resultatet er en lækker 3 retters menu – helt i hummerens tegn.

Læs mere om Hummersafari på Handelsman Flink her

Hummersafari på store dybder

Oplev det smukke fiskerleje Fiskebäckskil ved Gullmarsfjorden, Sveriges mest kendte tragtfjord. En tragtfjord har en relativ lavvandet munding og store dybder inde i fjorden, hvilket giver et helt unikt havmiljø i fjorden. Fiskebäckskil er et mekka for afslapning – og for gastronomiske oplevelser både i og udenfor hummersæsonen. Man bor på Hotel Hyllmarsstrand og herfra tager man med ud i skærgården og Kattegat i jagten på det sorte guld - hummerne. Når man kommer tilbage i havn, venter der en velfortjent tur i en varm sauna, hvor I i bogstaveligste forstand sidder midt ude i Gullmarsfjorden. Her slapper I af, inden den velkomponerede og smagfuld 4 retters hummermiddag serveres.

Læs mere om ”Hummer-ophold” på Gullmarsstrand her

Hummersafari i den yderste skærgård

Årets højdepunkt i Smögen i den yderste skærgårdsrække er fiskeriet efter hummere. På øen Smögen er der virkelig tale om et højdepunkt, fordi alle i byen på den ene eller anden måde er involveret i hummersæsonen. Fiskerskipperne fungerer som er de perfekte guides, og tager dig med ud til fiskeoplevelser, der er helt unikke og usædvanlige. Køkken-teamet på Hotel Sealodge forvandler hummerfangsten til en storstillet fem retters hummermiddag om aftenen. Det er ren gastronomisk nydelse! Og efter den friske luft til havs, den salte vind og den delikate mad sover man ekstra godt om natten til lyden af skærgårdens bølgeskvulp.

Læs mere om ”Hummer-fisketuren” fra Hotel Sealodge her

Skaldyrsfestival på stranden

På Tanumstrand i Bohuslän afholdes den årlige ”Skaldyrsfestival”. Her kan man nyde det bedste af havets frugter fra hummerne til krebs, rejer og fisk. I naturlig forlængelse af hummersæsonen serveres en lækker skaldyrsbuffet. Ligesom man kan vælge mellem både rene oplevelsesture i skærgården og hummerfisketure hvor man selv er med til at få hummerne om bord.

Læs mere Skaldyrsfestivalen og en en rigtig ”Skaldyrsweekend” her

Hummersafari i Sveriges første hav nationalpark

Når efteråret melder sin ankomst, stiger forventningerne både på kajen og i store og små både på Resö, i den sydlige del av Kolsterhavet, Sveriges første marine nationalpark! Alle vil ud at fange de sorte hummere, der først bliver smukt røde, når de koges. På Resö bliver man modtaget fredag aften med smagfuld to-retters middag, som serveres ude på glasverandaen på Resö Gamle Skole. I det smukke gamle træhus' behagelige atmosfære kan man slappe af foran kakkelovnen i det hyggelige bibliotek, der har masser af spændende information og litteratur der knytter sig til hummerens hemmeligheder. Næste morgen går det løs med hummersafari og afsluttende middag på restaurant Panget, hvor de frisk fangede hummere tilberedes efter alle kunstens regler.

Læs mere om Hummersafari i Klosterhavet her

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden