28. april 2010

Hele Sverige holder åbent, når Danmark holder fri

I Danmark trækker butikkerne stikket ud på helligdage som Store Bededag og 2. Pinsedag. Det får mange danskere til at tage turen til Sverige, hvor alle butikker holder åbent på de danske helligdage. Og med en valutakurs der stadig er i danskernes favør med mere end 25 procent, er der god grund til en shoppingtur ”hinsidan”.

Danskerne er rigtig glade for at shoppe i Sverige, det kan man konstatere bare ved at gå en tur gennem Malmö, Göteborg eller andre byer i Sydsverige en helt almindelig dag. På f.eks. Malmös gader bliver der talt mindst lige så meget dansk som svensk. Specielt på de danske helligdage kan de handlende mærke at danskerne kommer til byen.

En ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for VisitSweden viser at 60 procent af de danskere der tager til Sydsverige har shopping som en af aktiviteterne på turen. Og så mange som 32 procent vælger shopping som hovedformål med turen, dermed er shopping en vigtig faktor når danskerne skal beslutte sig for en tur til Sydsverige.

”Danskerne kender godt fidusen med at handle i Sverige, og mange bruger shopping-besparelsen til at finansiere flere gode oplevelser på sin tur. På den måde kan der blive råd til både restaurantbesøg og overnatning, så man får mere end en dagstur ud af pengene,” siger Niels Mouritzen, direktør for VisitSweden i Danmark.

Danskere, der planlægger en shoppingtur til Sverige, kan hente inspiration og tips her; Meresverige, Malmø-town, Gøteborg og Stockholm-town.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden