21. juni 2010

Håndbold-VM: Herrelandsholdet får dansk hjemmebane i Malmø

Når herrelandsholdet i håndbold skal spille VM i Sverige til januar, bliver det på den bedst tænkelige hjemmebane kun 20 minutter fra Hovedbanegården i København. De svenske arrangører af VM har nemlig sikret dansk hjemmebane i den nybyggede Malmø Arena med plads til hele 13.000 håndboldfans. Det begejstrer Danmarks landstræner Ulrik Wilbek, som forventer en stor rød/hvid folkevandring over Øresundsbroen i forbindelse med VM i håndbold.

VM i håndbold 2011 skal afholdes i Sverige, og med landsholdets veloverståede kvalifikationskampe mod Schweiz kan danske fans nu begynde at glæde sig til dansk herrehåndbold i fantastiske rammer lige på den anden side af sundet. 13.000 håndboldfans er der plads til i Malmø Arena, som foruden at danne rammen om semifinaler og finale bliver landsholdets hjemmebane i de indledende kampe. Landsholdets træner, Ulrik Wilbek, er da også særdeles begejstret for den kommende hjemmebane.

”Med hjemmebane i Malmøs fantastiske nye arena får vi en unik mulighed for at skrive dansk idrætshistorie ved at spille for det største antal danske tilskuere, et dansk herrelandshold nogensinde har spillet for. Det bør blive en gigantisk dansk fest med en sand rød/hvid folkevandring over Øresundsbroen. Og vi glæder os helt kolossalt,” lyder det fra landstræneren.

Også Malmø Arenas administrerende direktør, Karin Mårtensson, ser frem til tusindvis af danske håndboldfans i arenaen:

”Først og fremmest tillykke til Danmark med kvalifikationen, det skal ikke være nogen hemmelighed at vi har fulgt ekstra godt med i Danmarks kvalifikationskampe mod Schweiz. Vi glæder os til at tage godt imod både landsholdspillerne og forhåbentlig masser af danske håndboldfans i Nordeuropas mest moderne arena. Vi håber, at de danske tilskuere vil udnytte arenaen til at skabe en festlig kulisse og give Danmark den bedst mulige støtte,” siger Karin Mårtensson, der uden at gå i detaljer løfter sløret for, at der både ved arenaen og i centrum af Malmø vil blive gjort et stort stykke arbejde for at sikre, at de danske håndboldfans får en god VM-oplevelse før og efter Danmarks kampe.

VM i håndbold begynder den 13. januar 2011, og finalen spilles den 30. januar 2011.
Læs mere om håndbold i Malmø

Fakta om Danmarks VM-hjemmebane

Transport: Malmø Arena får til december 2010 sin egen station, som ligger kun 20 minutters togkørsel fra Københavns Hovedbanegård. Når VM går i gang, vil der være faste togafgange fra Københavns Hovedbanegård til Malmø Arena tre til fire gange i timen foruden eventuelle særtog.

Samlet areal: 59.000 m2
Total loftshøjde: 22,5 meter
Total antal sæder: 13.000
Restaurant- og barsæder: 3.250
Loger: 72
Serverings- og udskænkningssteder: 20
Toiletter: 400

Kontaktinformation:
Karin Mårtensson, administrerende direktør Malmö Arena, tlf. +46 (0) 40-642 04 04
mail: karin.martensson@malmoarena.com

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden