4. august 2010

Göteborg klar til en million kulturgæster

Fra den 10. til den 15. august forvandles Göteborgs gader og torve til kulturelle festpladser med hundredvis af kulturtilbud lige fra jazz og poesi til karneval og ballet – alt sammen helt gratis. Samtidig afholdes den store musikfestival Way Out West i Slottsskogens Park midt i Gøteborg fra den 12. til den 14. august. Tilsammen skaber det en af Skandinaviens største kulturbegivenheder med op mod en million besøgende – heraf mange fra Danmark.

Når Gøteborg i næste uge afholder Kulturkalaset og samtidig også musikfestivalen Way Out West, har danskerne blot få timer til en af Nordens største samlede kulturbegivenheder. Kulturaktiviteterne i Sveriges næststørste by kan på mange måder sammenlignes med den store opmærksomhed og det flotte program der herhjemme foregår under Århus Festuge.

”Med Kulturkalaset har vi skabt en mulighed for at vise Göteborgs kulturliv frem på fornemmeste vis. Hele byen er gået sammen om at skabe en kulturfestival af meget høj kvalitet, og så er det tilmed gratis at opleve – lige fra museerne og gallerierne til al musikken, kunsten og de store live forestillinger i byens rum. Og vi glæder til igen i år at byde vore mange danske gæster velkommen,” siger Mia Samuelsson, der er kunstnerisk leder af Kulturkalaset i Göteborg.

Sidste år havde Kulturkalaset alene mere end 710.000 besøgende. Og i år er forventningerne mindst lige så store, om ikke større, når det massive program med næsten 1.000 programpunkter løber af stablen fra den 10. til den 15. august. På programmet består af både svenske og internationale kunstnere indenfor så forskellige genre som genre madkultur, jazzmusik, ballet, break dance, design og  poesi, ligesom man kan opleve open air film, gadeteater, opera og symfoniorkester og meget mere.

På Kulturkalasets største scene vil man blandt andet kunne opleve Göteborgs Symfoniorkester, GöteborgsOperans Ballet, GöteborgsOperan, Hardcore Superstar og den svensk/argentinske verdensstjerne José Gonzáles.

Way Out West med M.I.A.,Chemical Brothers, Iggy Pop, Håkan Hellström mfl.
Samtidig med Kulturkalaset forvandler Way Out West for fjerde år i træk Slottsskogens park i Göteborg til et stort festivalområde med langt over 20.000 festivalgæster. I år optræder store navne som engelsk-sri lankanske M.I.A., Iggy & The Stooges, Chemical Brothers, The XX, The National, LCD Soundsystem, svenske Lykke Li, Göteborgs egen Håkan Hellström og mange andre.

Derudover byder Way Out West på et mangfoldigt program med DJ og elektronisk musik, som man kan opleves på mange af Göteborg på natklubber og barer.

Hele programmet for Way Out West findes på: www.wayoutwest.se

Programmet for Göteborgs Kulturkalas finder du på: www.goteborg.com/kulturkalaset

Tips fra Mia Samuelsson til Kulturkalaset 2010:

Tirsdag den 10. august kl. 19.45: Rasmus Wingårdh and Friends - Modevisning
Den kendte svenske designer Rasmus Wingårdh har siden 2009 arbejdet med en kollektion til det dansk/svenske mærke NN.07. Kollektionen bærer navnet Project NN.07 af Rasmus Windgårdh, og det er den kollektion, som vises frem på Kulturkalasat.

Tirsdag den 10. august kl. 18.15: José Gonzáles – verdenspremiere
Den svensk/argentinske José Gozáles turnerer rundt i hele verden, hvor han er mest kendt for sine smukke melodier på klassisk guitar. Til Kulturkalaset medbringer han dog meget mere end guitaren, nemlig et 16 mand stort band med både strygere, blæsere og slagtøj. Koncerten har verdenspremiere på på Kulturkalaset.

Søndag den 15. august kl. 12.00 - 18.00: Twisted Feet Gbg City Jam
Denne eftermiddag afholdes en af Skandinaviens største konkurrencer i Streetdance! Elsker du at danse og vil du gerne se Break Dance på højeste niveau? Så må du ikke gå glip af Twisted Feet Gbg City Jam der afholdes i hjertet af Göteborg.

Fri entré på alle byens museer!
Der er fri entre på alle museer i Göteborg hele ugen. Det bør man benytte sig af!

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden