10. februar 2010

Fantastiske forhold for langrend i Sverige

Vinteren i Nordeuropa har været både kold og snefyldt og har skabt fantastiske forhold på de skandinaviske alpinanlæg. Men kulde og sne har også haft en meget positiv indvirkning på de mange tusinde kilometer langrendsspor, der findes i Sverige. Og lige nu er forholdene noget nær perfekte, og det svenske vinterlandskab tager sig ud fra sin allersmukkeste side.

Langrend er ikke blot en af de bedste motionsformer. Det er også en unik mulighed for at opleve naturen fra sin allersmukkeste side omgivet af den særlige ro, som kun naturen kan give. Få timers kørsel fra Danmark ligger nogle af Sydsveriges bedste langrendsspor og byder sig til, og det er både en billig og utrolig hyggelig måde for hele familien at være sammen på, samtidig med at man får frisk luft og røde kinder.

”Langrend er mange steder i Sverige en folkeidræt på linje med, hvad løb er i Danmark. Det betyder, at der over alt i Sverige er masser af langrendsløjper, også helt tæt på Danmark findes der fantastiske langrendsmuligheder. Som familie er det en helt særlig oplevelse at spænde skiene på og glide ud i det svenske vinterlandskab sammen, og har man helt små børn med, kan de nemt sidde i en kælk bag mor eller far,” sige Anna Kron Boysen fra VisitSweden i Danmark.

Hvis man har lyst til flere dage på langrend, byder Sverige desuden på et væld af muligheder for at indkvartere sig i hyggelige hytter eller kombinere en langrendstur med alpint skiløb. For mange steder i Sverige har man alpint skiløb og langrend i samme område, et godt eksempel på dette er Funäsdalen, der lige nu vælter sig i sne og byder på et af Sverige mest storslåede vinterlandskaber.

Det absolut bedste sted at starte for langrendslystne danskere er på hjemmesiden. Her er alle Sveriges langrendsløjper samlet, og man kan let og overskueligt se, hvor og hvordan man kommer til de mange tusinde kilometer langrendsspor, som Sverige byder på. 

Udvalgte langrendsløjper i Sydsverige

Langrend i Mullsjö
Området omkring Mullsjö byder på masser af Langrend. To steder der kan anbefales i området er Mullsjö SOK og Mullsjö Alpincenter. Fra Mullsjö SOKs klubhus er der oplyste spor på både 1, 2, 3 og 5 km. Dertil kommer et 10 km spor, ligesom man kan udfordre sig selv og tage turen ”Mullsjö rundt” på i alt 22 kilometer. På Mullsjö Alpincenter finder man desuden to gode spor på to og fire kilometer, hvilket giver anledning til at familien både kan prøve kræfter med alpint skiløb og langrend på samme dag, eller man kan dele sig op alt efter hvad man helst vil.

Se mere på Mullsjö og Mullsjö SOK

Langrend i Ulricehamn Ulricehamn
byder ikke bare på noget af Sydsveriges bedste alpin skiløb ud men har også nogle fantastiske langrendsspor i Lhasa Lykke, hvor man i år har afholdt de danske mesterskaber i langrend. Området byder på mange forskellige spor af høj kvalitet, fra 3 km op til 15 km. Og for dem, der ønsker det kan man supplere med en unik oplevelse i ”koldbadshuset” i i Åsunden, hvor kan svømme/dyppe sig i den iskolde sø og bagefter gå i sauna.

Se mere på Langrend i Ulricehamn og Koldbadshuset.

Langrend i Isaberg
Danskernes foretrukne alpinanlæg i Sydsverige, Isaberg har 18,5 km af præparerede langrendsspor. Og i nærliggende Hestra findes yderligere 10 km spor. Og hele området byder i almindelighed på naturskønne ture i både lettere og mere kuperet terræn. Har du ikke eget udstyr kan man leje det hele i skibutikken ved Isabergs alpinanlæg.

Se mere om Isaberg

Romantisk langrend ved Karlsnäsgården
I Blekinge ligger Karlsnäsgården som er omdrejningspunkt for Ronnebys orientering- og langrendsklub. Fra den smukke gule træbygning udgår op til flere forskellige langrendsspor og man kan tilmed hyre udstyr direkte på stedet. Stedet er omgivet af en afslappet og hyggelig stemning.

Se mere om Karlsnäsgården

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden