27. januar 2010

Detox og energiboost på svenske spa- og kurhoteller

Nye vaner og sundere livsstil i det nye år. Det har mange danskere sikkert lovet sig selv, da champagnepropperne sprang nytårsaften. Men det kan være svært at komme i gang. Et godt sted at starte kunne være med en smuttur over vandet til et af Sveriges mange eksklusive spahoteller og legendariske kursteder, som netop nu tilbyder masser af spændende og anderledes måder at forkæle sig selv på med fokus på helse og sund livsstil.  Og det hvad enten man er til detox-kure og hård fysisk træning eller metal coaching og lysterapi.

Det nye år er godt i gang, og nytårsforsætterne ligger måske endnu og lurer i baghovedet som en dårlig samvittighed på sikkert rigtig mange danskere, som fik lovet sig selv, at 2010 skulle blive året, hvor de ville leve sundere, passe bedre på deres krop og være knap så stressede som sidste år. Heldigvis er der hjælp at hente til at komme i gang – og det behøver ikke engang at føles som en sur eller kedelig pligt. Sverige rummer et hav af muligheder for wellness-ophold på eksklusive spahoteller og legendariske kursteder, som lige nu tilbyder en lang række behandlinger med fokus på velvære og sund livsstil. Det betyder, at man kan kombinere et lækkert spa-ophold med ting som detox- og antioxidantkure, hård fysisk træning eller yoga og pilates, kostvejledning, mental coaching, lys- og farveterapi og meget andet.

”Sveriges mange spa- og kurhoteller har virkelig meget at tilbyde netop nu, hvad angår helse og velvære. Så hvis man gerne vil i gang med at ændre nogle dårlige vaner og blive inspireret til en sundere livsstil, kan f.eks. et weekendophold på et af hotellerne være et rigtig godt sted at starte. Det er en fantastisk måde at gøre noget godt for sig selv på og få hjælp og motivation fra folk, der har stor ekspertise på området,” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Gør som de gamle egyptere - i Skåne
Et eksempel på de mange muligheder for wellness og selvforkælelse er det topmoderne Torekov Hotell i Skåne, der som noget helt nyt i det nye år tilbyder bl.a. antioxidantkure, der giver et energiboost til både krop og sjæl, undervisning i adskillige slags yoga og pilates, regndråbemassage, som modvirker stress og værken i kroppen samt lys- og farveterapi – en metode, der blev brugt af egypterne 4.000 år tilbage for at fremme velvære og i dag også bruges mod vintertræthed og depression.

Et andet godt bud er Varbergs Kurort, smukt placeret i Halland, lige ud til havet, hvor kurgæster er strømmet til gennem de sidste 200 år. Hotellet betegnes af mange som Europas bedste spa. Her har man i anledning af det nye år sat fokus på langsigtet velbefindende og sund livsstil med et mix af mental coaching og fysisk træning. Stedet tilbyder kostvejledning, personlig træning, mindfulness, søvnrådgivning og meget andet, der kan kombineres med de mange spabehandlinger.

En tredje mulighed for at komme i gang med en sund livsstil eller bare dyrke den rene selvforkælelse for en stund er at tage til Hotel Tylösand, der også ligger i Halland. Her tilbydes bl.a. unikke detox-kure med f.eks. chili og svenske urter, hård fysisk træning og den mere meditative af slagsen samt en restaurant med fokus på fedtfattige retter tilberedt af lokalt producerede råvarer med stort indhold af fisk og grøntsager. Restauranten tilbyder både vegetar-, veganer- og diabetikerkost samt gluten-, æg,- og laktosefri retter.

Oversigten under viser en liste over udvalgte spa- og wellnesshoteller i Sydsverige. De er alle med i Svenska Spahotell – en sammenslutning for de absolut bedste spa- og wellneshoteller i Sverige. Læs mere om helsebringende spa- og kurophold i Sverige.

FAKTA OM SPA- OG KURHOTELLER I SYDSVERIGE

Spa og helse i Skåne

Torekov Hotell – antioxidanter og energiboost
Længst ude på Bjärehalvøen i Nordvestlige Skåne ligger Torekov Hotell omgivet af havet og en fantastisk smuk natur, som har lokket besøgende til siden 1800-tallet. En sjælden ro omgiver dette topmoderne spa-hotel, der blandt andet tilbyder antioxidantkure, kropsbehandlinger særligt for kvinder, undervisning i adskillige slags yoga og pilates, regndråbemassage samt lys- og farveterapi. Stedet har også avancerede træningslokaler, fitnessundervisning og personlig træning, der for alvor kan få pulsen i vejret og oplagt kan kombineres med de afstressende spa-behandlinger.
I restauranten på Torekov Hotell kræses der om maden. Gamle svenske traditioner holdes i hævd og kombineres med nyheder og trends fra den moderne gastronomiske verden.
Læs mere om Torekov Hotell

Ystad Saltsjöbad – meditation og masser af yoga
I mere end 100 år har Ystad Saltsjöbad været det naturlige mødested i Sydsverige for rekreation, underholdning og arbejde. Stedet kan i dag betegnes som en klassiker, der er gået fra at være et traditionsrigt badehotel til moderne spahotel i bedste New Port-stil.
Her er mulighed for at dyrke alle slags yoga; yinyoga, yoga flow, yoga kraft og balance, yocore, samt qigong, tai chi, meditation eller blot ren afslappning. Ystad Saltsjöbad har også kyndige terapeuter, som tilbyder samtaler med fokus på en sund livsstil og gode råd til, hvordan både krop og sjæl kan få det bedre. Spa-afdelingen er luksuriøs og veludstyret, og i spa-cafeen kan man nyde enkle, sunde og lette frokoster.
Hotellet ligger lige ud til havet på grænsen til Österlen og hyggelige Ystad med de smukke bindingsværkshuse. Havudsigten og stranden – bare 20 meter fra hotellet – er i sig selv en nærmest meditativ oplevelse og skaber en ganske særlig ro omkring stedet.
Læs mere om Ystad Saltsjöbad

Spa og helse i Halland

Varbergs Kurort – mental coaching og fysisk træning
Spahotellet i Varberg kaldes af mange Europas bedste spa. Rundt om hotellet findes langstrakte sandstrande og masser af stier og små veje, der passer perfekt til en frisk spadseretur. Her er storslåede solnedgange og friske salte vinde – lige neden for hotellets trappe.
Varbergs Kurort byder på en række behandlinger, der kan kickstarte indsatsen for en ny og sundere livsstil. Hotellets mange dygtige behandlere, træningsinstruktører, terapeuter og diætister tilbyder et mix af mental coaching og fysisk træning, herunder kostvejledning, personlig træning, mindfulness, søvnrådgivning og meget andet, der kan kombineres med det omfattende udbud af spabehandlinger med f.eks. urter, alger og tang, som Varbergs Kurort er vidt berømt for.
Læs mere om Spahotellet i Varberg. 

Varbergs Stadshotell & Asia Spa – vandmassage og varme kilder
Ambitionen på dette spahotel er enkel: Varbergs Stadshotell & Asia Spa vil give gæsterne en oplevelse, der ligger langt ud over det sædvanlige. Hotellets behagelige atmosfære skabes af både den smukke spa, de hyggelige værelser og lækkerier i restauranten, der laver mad af årstidens friske råvarer.
Den store asiatisk inspirerede spa-afdeling giver mulighed for at finde indre ro, genfinde balancen, rydde op i dagligdagens tanker og få ny energi til både krop og sjæl, mens man f.eks. bader i en japansk kilde. Inspirationen er hentet fra årtusind gamle asiatiske traditioner og filosofier. I tillæg til de smukke og rolige omgivelser i Asia Spa tilbydes også en række andre helsebringende aktiviteter. Man kan f.eks. dyrke qigong, yoga og pilates og få japansk vandmassage.
Læs mere om Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Hotel Tylösand – detox med chili
Hotel Tylösand, vest for Halmstad ud til en af Sveriges fineste badestrande, blev i 2008 kåret til Sveriges bedste spahotel. Stedet kan tilbyde en lang række aktiviteter og behandlinger, der gavner både krop og sjæl, bl.a. unikke detox-kure med f.eks. chili og svenske urter, hård fysisk træning og den mere meditative af slagsen, som yoga og qi gong og flow. I behandlingerne anvendes den urgamle indiske, holistiske Ayurveda-lære, som handler om at skabe et sundt sind og et sundt legeme bl.a. ved hjælp af meditation og yoga, sund kost m.m.
Restauranten på Hotel Tylösand serverer fedtfattig mad af lokale råvarer med stort indhold af fisk og grøntsager, og det er også muligt at bestille vegetar-, veganer- eller diabetikerkost samt gluten-, æg,- og laktosefri retter.
Læs mere om Tylösand.

 

 

 

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden