9. oktober 2009

Tag på skaldyrsrejse til skærgården nord for Göteborg

I Bohuslän kan turisterne fange deres egen hummer, eller blot løse billet til et stævnemøde med alt det bedste fra havet.

Det er, når efteråret for alvor vrisser, at havets skaldyr har det bedst. Og nok så vigtigt også smager bedst!

Det ved man i Bohuslän og ikke mindst i de herlige skærgårdsmiljøer nord for Göteborg, hvor hummerfiskerne har kronede dage i efterårsmørket, og hvor turisterne selv kan komme med ud at fiske efter havets sorte guld. I månedsskiftet mellem oktober og november – også kendt som allehelgens weekenden – byder en række af skærgårdens restauranter og hoteller på arrangementet ”Skaldjursresan”.

Her kan man vælge f.eks. ”strandflickornas smakfulla skaldjurspaket” eller sejle med ud blandt skærgårdsøerne og se, om lykken er med og det lykkes at hive en hummer eller tre ombord.
Vel inde på land igen kan man så glæde sig over de helt store skaldyrsmenuer, hvor dygtige kokke har haft de fineste råvarer at arbejde med. Om det er hummer, krabber, rejser, østers eller muslinger, så findes nogle af verdens fineste af slagsen i havet ud for Bohuslän, og det kan smages, når man først har bænket sig om herlighederne.

Tanum Strand, Lysekil og Sea Lodge Smögen er andre af de steder, som tænder lys i efterårsmørket, og hvor det er skønt med et stævnemøde med alt det bedste fra havet.

Klik ind på skaldjursresan og se mulighederne for en anderledes efterårsoplevelse i det eventyrlige skærgårdsmiljø.

Ønskes flere oplysninger om Sverige kontakt:

Anna Kron Boysen, anna.boysen@visitsweden.com, tlf. 33 30 13 76

Turistinformation tlf. 36 31 30 80, fax +46 620 150 11, www.visitsweden.com,
e-mail: denmark@visitsweden.com

Image Bank Sweden,  Adresse: www.imagebank.sweden.se – (register) – Travel & Tourism

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden