31. oktober 2009

Sverige lokker med spa- og wellnesshoteller af ypperste kvalitet

Forkæl dig selv på de ypperste spa- og wellnesshoteller i Sverige. Vælg mellem ophold på små og eksklusive spahoteller, legendariske kursteder, hvor svenskerne er kommet i flere hundrede år, eller hvad med en spa-weekend på det hotel, hvor fodboldverdensstjernen Christiano Ronaldo boede, sidst han var i Sverige. Fællesnævnere for alle spahotellerne er, at de tilbyder afslapning, fordybelse, høj kvalitet og som oftest helt unikke beliggenheder.

Sverige har mere end 2000 hoteller, 28 af dem er med i Svenska Spahotell, en sammenslutning for de absolut bedste spa og wellneshoteller i Sverige, og ni af disse ligger i Sydsverige, kun få timer fra Danmark. Så med efterårets indtog og vinteren lige om hjørnet, er det måske netop nu, du skal forkæle dig selv med et weekendophold. Flere af hotellerne har endda vundet priser som årets spahotel, European Design Hotel Award mv. Tilmed kan du takket være den forsat lave svenske kronekurs tillade dig selv ekstra luksus uden at sprænge budgettet.

”Sverige har nogle af Nordeuropas bedste spa- og wellnesshoteller, hvilket ikke mindst skyldes, at man i Sverige har en lang tradition for kurophold. Samtidig ligger mange af spahotellerne i nogle helt vidunderlige omgivelser, ofte helt ned til vandet,” siger Niels Mouritzen, direktør i VisitSweden i Danmark. Han påpeger desuden, at danskerne også på spa- og wellnessområdet kan nyde godt af, at kursen på den svenske krone fortsat er et godt stykke under den danske:

”Med kronekursen in mente kan danskerne tillade sig selv lidt ekstra luksus i form af behandlinger og ophold” siger Niels Mouritzen, der oplyser, at et døgn på et svensk spahotel typisk koster omkring 1.500 svenske kroner mens et weekendophold ligger mellem 2.500 og 5.000 svenske kroner per person. For alle priser gælder det, at prisen dækker over overnatning(er) i lækre dobbeltværelser, tre eller fire retters middag hver aften, morgenmad og frokost under hele opholdet samt en eller flere behandlinger inkluderet i prisen.

Udvalget er stort og kombinationsmulighederne mange; fra små spahoteller, som for eksempel Torekov Hotell nord for Båstad eller det større og i svensk sammenhæng nærmest legendariske Stenungsbaden Yacht Club, hvor man siden 1870 har kræset for gæsterne med behandlinger for både krop og sjæl, for at nævne er par eksempler.

Hvad der i øvrigt kendertegner de fleste svenske spa- og wellnesshoteller er, at muligheden for fysisk træning i form af for eksempel yoga eller konditionstræning indgår som en naturlig del i opholdet for dem, der ønsker det.

Man kan derfor for eksempel starte dagen på et spahotel med dejlig morgen mad, så afstressende yoga og en skøn frokost, senere en gåtur i den friske luft og smukke natur, efterfulgt en tur i boblebad og sauna samt en times massage, for til sidst at slutte dagen af med god middag, stearinlys og rødvin – for nu at komme med et bud på, hvordan en dag på et svensk spahotel kunne tage sig ud.

Læs mere om spa i Sverige på her!

Find flere billeder til pressebrug fra spa- og wellnesshotellerne på følgende FTP-server: ftp.storegate.se
Brugernavn: VisitSweden_PR
Kode: anna

FAKTA OM SPAHOTELLER I SYDSVERIGE

Spa i Blekinge:

Ronneby Brunn – et moderne klassisk spahotel
Ronneby Brunn Hotel ligger midt i Blekinge, tæt på hyggelige Ronneby, Ronneån og den smukke skærgårdskyst – og bare et par timers kørsel fra Danmark.

Ronneby Brunn er et af Sveriges mest moderne spahoteller, der viderefører stolte spatraditioner. Selve hotellet har rødder tilbage til 1897, men allerede helt tilbage i 1705 begyndte folk at strømme til Ronneby og den nyopdagede, helsebringende kilde. Kilden findes fortsat i den store og smukke Brunnspark, der omgiver hotellet. Hotellets restaurant, ”Brunnsrestaurangen”, er kendt for sin gode mad, der spiller godt sammen med hotellets wellness-koncept. På ”Sommarterrassen” byder man både på troubadour underholdning, natklub og afslappet hygge.

Ronneby Brunn ligger ideelt for oplevelser langs Blekinges fascinerende kyst eller i de hyggelige købstæder – og er man golfspiller, ligger den nærmeste golfbane kun et solidt drive fra receptionen!

Læs mere om Ronneby Brunn her

Spa i Halland

Varbergs Kurort et spa – med oplevelser!
Spahotellet i Varberg kaldes af mange Europas bedste spa. Og folk er kommet til Varberg i næsten 200 år for at slappe af. Hotellet er et af to spahoteller, der er med i den eksklusive klub af Svenske Spahoteller. Det var på Varbergs Kurort at fodboldverdensstjernen Christiano Ronaldo boede, sidst han var i Sverige.

Rundt om Varberg Kurort findes langstrakte sandstrande og masser af stier og små veje, der passer perfekt til en frisk spadseretur. Her er storslåede solnedgange og friske salte vinde – lige nedenfor hotellets trappe.

Spahotellet er kendt for sin behandlinger med alger, tang og spirulinaudtræk. Mens også olier og urter indgår i de behandlingerne der selvfølgelig bliver udført med håndkraft fra kyndige massører.

Læs mere om Varberg Kurort her!

Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Ambitionen på dette spahotel er simpel: Varbergs Stadshotell & Asia Spa vil give gæsterne en oplevelse, der ligger langt ud over det normale. Hotellets behagelige atmosfære skabes af både det smukke spa, de hyggelige værelser og lækkerier i restauranten, der laver mad af årstidens friske råvare. Hvad der er vigtigst, lader sig nok ikke afgøre, men mange kommer tilbage til efter nye oplevelser, og det er et godt tegn.

Den store asiatisk inspireret spa-afdeling breder sig på hele hotellets øverste etage. Her kan man finde fred og indre ro, genfinde balancen, rydde op i dagligdagens mange tanker og få ny energi til både krop og sjæl. Inspiration er hentet fra årtusinde gamle asiatiske traditioner og filosofier. I tillæg til de smukke og rolige omgivelser i Asia Spa tilbydes også en række andre helsebringende aktiviteter. Man kan f.eks. vælge mellem Qigong, Yoga eller Pilates.

Læs mere om Varberg Stadshotell her

Hotel Tylösand - Sveriges bedste spa 2008!
Hotel Tylösand ligger lige bag klitterne lidt vest for Halmstad ved en af Sveriges fineste badestrand. Stedet bruger i sine behandlinger den urgamle indiske Ayurveda-lære og kombinere det med det bedste den svenske vestkyst kan tilbyde med alt fra smuk natur, kunst, restauranter, swimming pools og en meget venlig og imødekommende service i international stil.

 Hotel Tylösand blev i 2008 kåret til Sveriges bedste spahotel, hvilket blandt meget andet kan tilskrives flere pools, saunaer, is-bad, slappe-af-afdeling, Kneipp, oplevelsesbade, fitnesscenter med planlagte fitnesstimer og meget andet for krop og sjæl.

Læs mere om Hotel Tylösand her!

Spa i Skåne

Torekov Hotell - forkælelse tæt på havet
Længst ude på Bjärehalvøen i Nordvestlige Skåne ligger Torekov Hotell omgivet af havet og smuk natur. En sjælden ro omgiver dette topmoderne hotel, der byder på afstressende spa-behandlinger. Den unikke natur har lokket besøgende til siden 1800-tallet.

En helt nye hotelbygning smelter harmonisk ind i det åbne landskab. Og byder på loungeområde, træningslokaler og fitnessundervisning - og så har alle værelser egen terrasse. Spa afdelingen på Torekov Hotell er en personlig og stressfri oase, hvor man kan nyde de skønne behandlinger og bade eller slappe af i et traditionelt saunaområde med havudsigt.

Restaurant på Torekov Hotell vidner om at stedet virkelig kræser om maden. Og ofte tilbydes der både madlavningskurser og vinsmagning, for dem der måtte ønske det.

Læs mere om Torekov Hotell her!

Ystad Saltsjöbad - en klassiker i ny udgave
Ystad Saltsjöbad har været det naturlige mødested i Sydsverige for rekreation, underholdning og arbejde helt tilbage til 1897. Ystad Saltsjöbad er en klassiker, der hele tiden har udviklet sig og er fulgt med tiden. Fra et traditionsrigt badehotel til et spahotel i bedste New Port stil.

Nutidens Ystad Saltsjöbad tilbyder weekendgæster, feriegæster og forretningsrejsende ophold og oplevelser af høj standard og med udsøgt mad. Hotellet er præget af den unikke og enestående placering lige ud til havet på grænsen til Österlen og hyggelige Ystad med de smukke bindingsværkshuse.

Alle gæster har fri adgang til den luksuriøse og veludrustede spa-afdeling. Med stranden bare 20 meter nedenfor skrænten er det naturligt havet og horisonten, der skaber den rolige stemning på hotellet hvor der i almindelighed råder fred og fordragelighed. Den behagelige atmosfære kombineres med forskellige behandlinger, saunaer, bade og fitness-aktiviteter.

Læs mere om Ystad Salts her! 

Spa i Vestsverige Stenungsbaden Yacht Club - midt på den svenske vestkyst
På Stenungsbaden Yacht Club oplever man følelsen af NewPort og Atlanterhavsdamper-romantik – i svensk udgave. Og hotellet ligger kun 30 minutters kørsel i bil nord for Gøteborg. På Stenungsbaden Yacht Club, der ligger helt ned til vandet, keder man sig ikke – med mindre man bevidst kommer med netop det formål. Der er masser af sportsaktiviteter og velgørende behandlinger – for både krop og sjæl – i spaafdelingen der bærer navnet Bluewater Sports & Health Club.

Efter alle aktiviteterne kan man nyde en forrygende middag og havudsigten i restauranten. Og har man lyst, bør man gemme lidt energi til fredage og lørdage aftener, hvor nogle af Sveriges bedste danseorkester ofte spiller op til dans.

Læs mere om Stenungsbaden Yacht Club her

Smögens Havsbad
Det kan være du har hørt folk fortælle om det smukke Smögen om sommeren. Tro ikke på alt hvad de siger; for det er ikke hele sandheden. Det er nemlig om efteråret, vinteren at den runde klippeø viser sine mest henførende sider. Dramatik og stilhed veksler i et stadigt skiftende natursceneri, der hver dag byder på sin egen version af farver, lys og rum. Det er da du skal hente kraft her, længst ude mod det vilde svenske vesterhav.

På Smögens Havsbads spa gør stedet terapeuter sit til at få gæsterne til at slappe af med klassisk svenske massage, der får dig til at ønske at én time var to.

Som gæst på Smögens Havsbad bydes man på oplevelser for alle sanserne fra hummerfiskeri, sælsafari, golf på fastlandet og øvelser for smagsløgene i form af whiskysmagning, østerssmagning og madlavning af dagens fangst.

Læs mere om Smögen Havsbad her!

Sankt Jörgen Park Resort - spa, wellnes og lidt til
På Sankt Jörgen Park Resort i Gøteborg finder du Sveriges første komplette city-resort med hotel, restaurant, konferencefaciliteter, golfbane, sportsklub og spa i luksusklasse. Alt i alt en skøn grøn rekreationsoase, som samtidig kun ligger 10 min. fra Gøteborgs centrum. Alle værelser har hvert sit navn og er unikt indrettet i samme stil som resten af hotellet – tidløst, elegant og lyst. Øverst oppe er der placeret 10 eksklusive suiter med egen terrasse og ekstra smuk udsigt.

Eksklusivt er også spa-anlægget, som du ikke får meget bedre i resten af Sverige. Nyd bl.a. saunaer med skiftende varmezoner og dufte, tropiske badeoplevelser, varme og kolde kilder og oplevelsespool. Hertil kommer et stort udbud af skønne og velgørende behandlinger inspireret af både svensk natur og Ayurvediske behandlingsmetoder med fokus på balance mellem krop og sjæl.

Desuden venter der dig et veludrustet gym med gruppeaktiviteter, som yoga, pilates, aqua, bodypump, spinning osv., samt mulighed for personlige trænere. Dagene på Sankt Jörgen Park Resort sluttes af med drinks i hotellets Bula Bar og middag i den populære Restaurang Mineral.

Læs mere om Sankt Jörgen Park Resort her!

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden