6. januar 2009

Smid julefedtet på de sydsvenske skibakker

Flere populære skisportscentre bare 2-3 timers kørsel fra København har åbent allerede nu!

Jule- og nytårsferien har været lang for rigtigt mange i år, og efter mange dage inden døre og måske med for meget mad er det tid til en mere aktiv januar måned. Bare et par timers kørsel fra København venter januars måske bedste oplevelser. Fire velkendte skiområder i det sydlige Sverige bejler til velnærede danskere, der efter måske både and og flæskesteg og julefrokosternes enorme kalorieindtag trænger til at få rørt sig lidt. Og da helst på den sjove måde. Børnene behøver man vist slet ikke at spørge. De vil være vilde med en dag på ski.

Fire sydsvenske skisportsanlæg lader sig nemt nå på dagsudflugter, og selvom vi ikke har set meget til sne på vores breddegrader, så er der ved at være sne nok i Sydsverige til at i hvert fald dele af skiområderne allerede er åbne. Ja, det sted, der ligger tættest på København og Sjælland, nemlig Vallåsen, har endda haft åbent allerede i en måned.

Sydsveriges kendteste skisportsområde erIsaberg, også kendt som københavnernes nærmeste alper, og selvom snemængderne måske ikke ligefrem er til at prale af, så er der dog sne nok til at halvdelen af områdets ti glimrende pister er åbne. Isaberg fik for et par år siden 6-stolslift, den længste piste er på godt en kilometer og stedet er i øvrigt et særdeles velfungerende skiområde med utroligt mange danske gæster.

Mullsjö Alpin, med 25-års jubilæum 1. juledag, indførte samme dag også snegaranti. Måske lidt voveligt, men det kunne da heller ikke ske, hvis ikke man havde god hjælp af et supermoderne snekanonsystem. Snegarantien betyder, at man får pengene igen, hvis ikke mindst to pister er åbne. Og det er der netop nu, kan vi rapportere. Nemlig børnebakken og skovbakken. Tjek sneen og antallet af åbne pister her.

I Ulricehamn har der været travlhed for at få den sidste kunstsne på plads, så man kunne åbne til det sædvanlige store rykind ved årsskiftet. Med over en halv meter sne og fire åbne piste er der gode muligheder for at få årets første tur ned af bakkerne. Området har været i konstant udvikling de senere år og er i dag et fuldt moderne skisportsområde med syv velfungerende pister og lige så mange lifter. 

Det sidste af de større og for mange danskere også velkendte sydsvenske skiområder er Vallåsen. Her begyndte sæsonen allerede for en måned siden, og med få afbræk har der stort set været åbent siden. Med godt med kulde i luften i disse dage bliver der da heller ikke her mangel på sne lige med det første. Inden man starter bilen og kører de bare 110 kilometer fra København – eller 68 km fra Helsingør – op til Vallåsen anbefaler vi dog alligevel først at tjekke snesituationen ud på her.

Også for de øvrige sydsvenske skisportssteder er det selvfølgelig altid værd at tjekke sneforholdene, inden man kører hjemmefra. Men lige her omkring årsskiftet ser det altså ganske bra ud, som svenskerne siger.

For mere information om snesituationen i Sverige www.snorapporten.se For mere information om vintersverige http://skiferie.visitsweden.com/  

Image Bank Sweden │ Adresse: www.imagebank.sweden.se  – (register) – Travel & Tourism – Outdoor - eller Search ”Winter skiing”

Turistinformation │ Tlf. 36 31 30 80, fax +46 620 150 11, www.visitsweden.com, e-mail: denmark@visitsweden.com

Ønskes flere oplysninger │ kontakt Anna Kron Boysen, tlf. 33 30 13 76.

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden