6. november 2009

Sidste nyt: Nu åbner pisterne i Sverige

Måneders ventetid er ovre og danske skientusiaster kan godt pakke ski- og støvletaskerne og sætte kursen mod de svenske fjelde. I denne og de kommende weekender åbner flere af de svenske skiområder, grundet tidlig kulde og sne sker det godt 14 dage før planlagt. Og kan man træffe en hurtig beslutning, er skiløbet endda gratis denne weekend.

Sälen åbner som en af de allerførste pisterne for glade skiløbere denne weekend, og det fejrer man ved at byde på gratis skiløb for alle. Men de er ikke de eneste. Også Funäsdalen, der er udråbt til et af Sveriges allerbedste skiområder, åbner sine alpine pister i denne weekend. Dermed er skisæsonen skudt i gang, og i de kommende uger forventes langt de fleste af Sveriges øvrige større skianlæg at følge trop. Eksempelvis har Idre Fjäll allerede programsat deres åbning til næste weekend.

Alle steder meldes der om rigtig gode forhold for årstiden, og det er blot småting der afgøre hvornår skiløberne får adgang til fjeldenes indbydende hvide pister.

”Vi modtager dagligt meget positive meldinger fra skianlæg i hele Sverige. Forberedelserne til sæsonen er forløbet noget nær perfekt, og i de seneste uger har vejret tilsmilet skiløberne og forsynet de svenske fjelde med både kulde og sne. Med weekendens sæson-åbning i Sälen og Funäsdalen tager vi fat på det, der tegner til at blive en rigtig god og snefyldt vintersæson i Sverige,” siger Anna Kron Boysen, presseansvarlig for VisitSweden i Danmark.

Læs mere om skiferie i Sverige på skiferie.visitsweden.com – her kan du finde opdateret information på alle de svenske skiområder.

Fakta om Sälen:
Sälen består af de fire områder Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället og byder på i alt 91 lifter og 112 pister heraf, 47 grønne, 24 blå, 23 røde og 18 sorte. Længste nedfart er 2,1 km og længste langrendsspor 51 km.
Læs mere on Sälen her!  
Afstand fra Sälen til: Göteborg: 480 km Helsingborg: 690 km Malmö: 750 km 

Fakta om Funäsdalen:
Funäsdalen byder på i alt 34 lifter og 121 pister heraf, 14 grønne, 39 blå, 46 røde og 22 sorte. Længste nedfart er 2,1 km og 300 km langrendsspor.
Læs mere om Funäsdalen her!
Afstand fra Funäsdalen til: Göteborg: 680 km Helsingborg: 920 km Malmö: 980 km 

Fakta om Idre Fjäll:
Idre Fjäll byder på i alt 30 lifter og 41 pister heraf, 16 grønne, 10 blå, 5 røde og 10 sorte. Længste nedfart er 2,8 km og 65 km langrendsspor.
Læs mere om Idre Fjäll her!
Afstand fra Idre Fjäll til: Göteborg: 650 km Helsingborg: 860 km Malmö: 920 km

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden