19. november 2009

Nordens største skiområde åbner fredag

På skidestinationer i hele Norden er kulde og sne for alvor ved at få fat. Og fredag åbner Nordens største skiområde Åre deres sæson. Ud over naturligvis kulde og sne, er det investeringer i  et højteknologisk snesystem til produktion af kunstsne, der muliggør sæsonåbningen i Åre. Med sæsonåbningen slutter Åre sig til andre store svenske skiområder som Sälen, Funädalen og Idre Fjäll, der allerede har gang i både pister og lifter.

Åre i Sverige er kendt vidt og bred for at være Nordens svar på alperne, det er her man kan finde Nordens mest avancerede skiløb samtidig med at børnefamilierne bliver tilgodeset på bedste vis i op til flere store områder målrettet børn og unge på ski. Åre byder endda på børnepasning for de mindst på ski, hvis far og mor vil have en tur eller to på egen hånd. Fredag åbnes de første lifter, og det kan man blandt andet takke teknologien for.

”Vi har sæsonpræmiere i denne weekend takket være de store investeringer vi har gjort i nye snesystemer. Vi har satset meget på automatiske systemer, som gør sneproduktion mulig i marginaltemperaturer,” siger Anders Aspholm, Driftchef i SkiStar Åre. Med marginaltemperaturer menes, at sneproduktionen starter automatisk, når temperaturen ryger blot få grader under frysepunktet.


Alpestemning eller fjeldhygge?
At Åre er mange svenskeres foretrukne skidestination er ingen tilfældighed. Det er Sveriges absolutte flagskib for alpint skiløb. Det er afholdelsen af World Cupen for både herre og damer et godt bevis på, ligesom Åre så sent som i 2007 var vært for VM i alpint skiløb. Samtidig byder Åre på et væld af lækre restauranter og afterskistemning, der nemt kan måle sig med det mange danskere forbinder med for eksempel Østrig.

Men det, der går Åre unikt, er, at ligeså udfordrende skiløbet kan være på Åreskutan, og ligeså levende Åre by er om aftenen, ligeså hyggelig, varm og charmerende er Åres mange hytteområder, f.eks. områderne Åre Bjørnen, Duved og Rødkullan, der alle indgår i det samlede liftsystem, er skræddersyede til børn og børnefamilier.

Og så er Åre nem at komme til, selvom det store skiområde ligger højt mod nord. Enten med direkte aftentog fra Malmö med ankomst til foden af pisterne næste morgen, eller fra i år med direkte fly fra København til Åre Lufthavn.

Læs mere på www.skistar.com/are som opdateres kontinuerligt med information om sneforhold, lifter mv. På hjemmesiden kan også se film optaget på pisterne i Åre.

Se også mere om skiferie i Sverige på skiferie.visitsweden.com

 

Fakta om Åre:
 · Antal lifter: 46
· Antal pister: 102
· Længste piste er på hele 6,5 km
· Antal kilometer fra København: 1160 km
· Antal kilometer fra Gøteborg: 890 km
· Antal kilometer fra Oslo: 650 km

Se også: www.skistar.com/salen - www.funasdalen.com - www.idrefjall.se 

 


 

 


 

 

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden