21. december 2009

Kulde og sne giver perfekte forhold på de sydsvenske skiområder

Blot få timers kørsel fra Danmark finder man op til flere hyggelige svenske skiområder, og de melder om ekstra gode forhold takket være de seneste dages kulde og sne. Og så har de alle sammen åbent mellem jul og nytår – med andre ord er der ikke længere nogen undskyldning for at holde sig hjemme for skiglade danskere.

Tiden for and, flæskesteg og julefrokosternes enorme kalorieindtag nærmer sig sin afslutning. Og efter kulminationen på julens herligheder i juledagene er skiløb på de sydsvenske pister en oplagt mulig for at smide lidt af ”julesulet”, få frisk luft og teste skiformen sammen med børn, familie og venner. Tre af de sydsvenske skisportsanlæg ligger lige for hånden til en dagsudflugt, og har man mulighed for at overnatte en nat eller to, er yderligere tre skiområder i den grad køreturen værd.

”Nu begynder sæsonen for alvor for de mange danskere, der hvert år tager på dag- og weekendture til de Sydsvenske skiområder. Det er den perfekte udflugt for familien, der ønsker sig glade grin, motion og friske røde kinder. Ydermere er mange af de sydlige skiområder perfekte for en weekendtur med vennerne eller som opvarmnings-destinationer forud for skiferien i vinterferien eller senere på sæsonen,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden i Danmark.

Samtidig kan VisitSweden også melde om, at alle Sveriges øvrige skiområder har åbnet pisterne og har godt med sne. Ikke mindst i Funäsdalen, der nærmer sig imponerende 100 åbne pister. Og helt generelt gælder det for hele Sverige, at man skal være ude i god tid, hvis man har favoritområder og tidspunkter, man gerne vil af sted. Det gælder uanset, om vi taler weekend- eller ugeophold.

VisitSweden har samlet fakta om skiområderne tæt på Danmark, se det nedenfor og i det vedhæftede faktaark.

For mere information om snesituationen i Sverige på Snörapporten.
For mere information om vintersverige på VisitSweden skiferiesite.

Fakta om svenske skiområder tæt på Danmark:

Mullsjö:
Mullsjö ligger bare 160 km. fra Göteborg og kun ca. 270 km. fra Helsingborg. Stedets fine og velplejede faciliteter er ideelle til børnefamilier og knapt så rutinerede skiløbere. Her er syv alpine pister af forskellig sværhedsgrad, fem lifter og et særligt område for snowboardere, der præpareres både fem- og ti-km langrendsløjper, som tager jer ud i den smukke, svenske natur. Til denne sæson er der bygget både en ny piste til nybegyndere og en kælkebakke til børnene – og til forældre med det indre legebarn i behold! En række af de øvrige pister er udbygget, bl.a. ved at sprænge ujævnheder væk. Pisterne er blevet mere jævne og mere behagelige at køre på. Samtidig er sikringen med kunstsne blevet forbedret, så Mullsjö er endnu mere snesikker.

Antal pister: Syv
Antal lifter: Fem
Fra København: 350 km
Fra Gøteborg: 160 km
Læs mere på: www.mullsjoalpin.se

Ulricehamn:
Ulricehamn, lige ned til søen Åsunden, byder, ud over sin farvestrålende og charmerende bymidte med et stort og varieret udbud af butikker og mad, på et af de mest populære vintersportssteder i det sydlige Sverige. Ulricehamns Skicenter er vokset til et rigtig fint alpint vintersportssted, der fortsat udbygges for at imødekomme gæsternes krav og ønsker. Skicentret har i dag syv lifter og syv pister med varieret sværhedsgrad – og selvfølgelig også en snowboardpark. Til denne sæson er etableret en helt ny børnepiste, hvis fladere og jævnere form gør tilbuddet til børnene komplet. De har nu både mere plads og flere sværhedsgrader til rådighed.

Antal pister: Syv
Antal lifter: Syv
Fra København: 310 km
Fra Gøteborg: 100 km
Læs mere på: www.uc-skicenter.se

Isaberg:
På Sydsveriges velsagtens mest kendte skiområde kan man få skiløb i alle sværhedsgrader, fra de lette grønne til de udfordrende sorte pister. Børnene har deres helt eget område, hvor de kan boltre sig på to pister med tilhørende børnevenlige tallerken-lifter. Alt i alt tilbyder Isaberg på mere end seks km. velpræparerede pister, og de otte velfungerende liftanlæg tager hurtigt skiløberen op igen til pisternes startsteder. I området er der to restauranter, en ved skianlægget og en ved hyttebyen, hvor hele 72 hytter gør sig godt for en miniferie på ski.

Antal lifter: Otte
Antal pister: Ti
Fra København: 320 km
Fra Gøteborg: 140 km
Læs mere på: www.isaberg.se

Ski Sunne:
Det naturskønne vintersportssted med udsigt over hele Fryksdalen byder på muligheder for at køre både meget og langt på ski. Med en højdeforskel på 265 meter og ni overordentligt velpræparerede pister er Ski Sunne attraktiv – også for dem, der har tid og lyst til mere end en enkelt dag på ski. Ski Sunne har nemme børnepister til lillebror og udfordrende sorte til storesøster – og alt der imellem. Den længste piste er hele 1.800 meter, og lifterne har en samlet kapacitet på 8.500 personer pr. time.

Antal pister: Ni
Antal lifter: Syv
Fra København: 550 km
Fra Gøteborg: 280 km
Læs mere på: www.skisunne.se

Hovfjället:
Vintersportsstedet Hovfjället ligger i det smukke Värmland, bare 570 km fra Helsingborg og kun ca. 360 km fra Gøteborg. Det er et af det sydlige Sveriges mest snesikre vintersportssteder, både på de alpine pister og på langrendsløjperne. Her i de fantastiske omgivelser og den fjeldlignende natur kan man muntre sig på hele 15 pister i varierende sværhedsgrad og seks lifter, så Hovfjället kan byde på skioplevelser for alle i familien.

Antal pister: 15
Antal lifter: Seks
Fra København: 600 km
Fra Gøteborg: 330 km
Læs mere på: www.hovfjallet.se

Branäs:
Branäs har det hele til børnefamilien: Kort transportafstand, gode og varierede pister, masser af sne, gode steder at bo, aktiviteter, nem adgang til lifter og pister, god mad og masser af muligheder for at slappe af. Og det er ingen tilfældighed, at Branäs har vundet den store "Ferie med børn"-pris tre år i træk (kåret blandt 70.000 forældre i 2009). Kombinationen af gode skimuligheder, fine boliger og aktiviteter for hele familien gør Branäs til det oplagte førstevalg for mange familier.

Antal pister: 20
Antal lifter: 11
Fra København: 720 km
Fra Gøteborg: 400 km
Læs mere på: www.branas.se

 

 

For pressespørgsmål kontakt:

Anna Kron Boysen
PR Manager
VisitSweden
tlf: +45 26 16 13 76

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden